義工
[2009年] BB 倚賴奶咀訓覺..

禁止訪問

國民生產總值:5373

好媽媽勳章

王國熱話
醫生建議阿仔食抗癌藥
BB鼻敏感唔想食藥可以點做?
身體全身痕癢,怎麼辦?
食提子乾 紅霉乾 有用嗎

大宅

國民生產總值:2086

盡量不要給奶咀bb食. 我暫時都末用到奶咀.只要有其他嘢吸引bb,他們就會小啲食手啦!

大宅

國民生產總值:1511

我仔仔都係,佢一出世時好扭計,抱又喊唔抱又喊。初初我諗住如果佢喊唔收聲我先至比奶嘴佢,起碼喊半個鐘到我先至屈服。但爸爸就覺得好煩,所以佢一喊就比佢食,依家三個月習慣左。不過我依家會盡量少比佢食,我會由去街著手,因為去街有好多野分散左佢注意力,所以會容易D〈我個人應為〉。同我聽母嬰健康院姑娘講過,奶嘴係比到BB安全感。至於影響BB D牙,佢地話大個會換牙,所以都唔怕喎。

禁止訪問

國民生產總值:5373

好媽媽勳章

大宅

國民生產總值:1556

食手定奶嘴,呢個問題都困擾左我同老公好耐,最後決定俾奶嘴佢食.尋晚開始俾佢食.佢食手指食左成個月喇.食得好肉緊,瞓覺時間好多時入房睇佢,都系度食緊.開頭都諗住俾佢食手指.但見到佢咁食法.好驚會爛手,都是諗住瞓覺先食嘍..

男爵府

國民生產總值:5427

我個女都依賴左奶咀,佢每晚都要食住奶咀先瞓到覺,我唯有等佢瞓著左拎返個奶咀出黎,但半夜佢要紮晒,我又要俾返個奶咀佢食.

佢亦開始鍾意食手指,試過放幾隻手指入口,結果好似扣喉咁嘔返D奶出黎

我諗住遲D先同佢介,我個女呢期厭奶,D情緒好唔肯定,如連奶咀都唔俾佢食,佢嘈到拆天都似.

大宅

國民生產總值:2692

我果個都好中意咬奶嘴 仲要一喊幾乎出動奶嘴就會收聲 眼訓都要一邊咬住奶嘴 一邊抱住拍佢先肯訓 但系暫時我都無辦法 唯有少比 同埋佢差唔多或者一訓著就蚊個奶嘴出黎 佢累要訓既話 呢個時候都會繼續訓 唔會喊
DEL

大宅

國民生產總值:2314

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

my son most of the time doesn't like to eat, he will take it out by his mouth.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.