意見反饋
義工

美容扮靚 今日: 72|主題: 123767

跳至
bb cream 原來係咁

伯爵府

國民生產總值:18304

好媽媽勳章

平時做c6 laser facial 都係星期六早上去做, 所以無化妝, 我用bb cream 代替粉底, 上星期放工去做 c6, 個staff 同我落妝就問我係唔係用bb cream, 我都覺得奇問佢點知, 佢話d色食死在皮膚裡, 好彩有c6都可以幫清除.

所以我現在都無用bb cream 了.

王國熱話
Gucci 頸巾
CC Mini
FF MF MyT Reebonz sale
Hermes 麂皮 Lindy
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

民房

國民生產總值:33

係咪你落妝落得唔乾淨咋[email protected]@

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 happytreefriend 於 10-3-26 10:04 發表
係咪你落妝落得唔乾淨咋[email protected]@

唔係, 我落妝落得好乾淨架, facial 姐姐話bb cream 係會咁.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

民房

國民生產總值:33

一係剩係當bb cream係concealer咁用lor~ 我有d fd都係咁, 話因為覺得bb cream好thick wor...
btw, 你用咩brand ge卸妝架?

男爵府

國民生產總值:9613

玩具勳章 畀面勳章

我想問你用邊隻brand 的bbcream呀? 咁恐怖.......
我都有用bb cream喎, 但冇你講的問題.

原帖由 Jamesmama 於 10-3-26 09:11 AM 發表
平時做c6 laser facial 都係星期六早上去做, 所以無化妝, 我用bb cream 代替粉底, 上星期放工去做 c6, 個staff 同我落妝就問我係唔係用bb cream, 我都覺得奇問佢點知, 佢話d色食死在皮膚裡, 好彩有c6都可以幫清除.

...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 baby_jkk 於 10-3-26 10:15 發表
我想問你用邊隻brand 的bbcream呀? 咁恐怖.......
我都有用bb cream喎, 但冇你講的問題.

如果facial 姐姐唔講我都唔知有問題喎, 佢過好多客都係咁所以題題我, 我仲覺得bb cream 好好用tim. 家下唔用了.

我用missha 同 mioggi. 落妝竟用bioderma

禁止訪問

國民生產總值:29218

畀面勳章

禁止訪問

國民生產總值:7105

大宅

國民生產總值:3266

Jamesmama,

如果真係都幾恐怖, 我仲有兩支未用完(一支Dr. Jart, 一支Zino)。

不過, 唔好介意! 我都有做c6, 都係用bioderma落bb cream, 但無人同我講過d色入咗皮膚到, 我又試過去sasa比d sales捉住用部機check皮膚(可以睇到面層和低層皮膚), 都無人同我講過話有色的問題。

我真的很想知道, 個sales點睇到d色入咗皮膚到? 用肉眼睇or用機睇到? 有無教你點睇? 請不要介意, 我都想知清楚再決定繼唔繼續用好。

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 迪迪洛洛媽媽 於 10-3-26 12:26 發表
Jamesmama,

如果真係都幾恐怖, 我仲有兩支未用完(一支Dr. Jart, 一支Zino)。

不過, 唔好介意! 我都有做c6, 都係用bioderma落bb cream, 但無人同我講過d色入咗皮膚到, 我又試過去sasa比d sales捉住用部 ...

我又冇問喎, 不過點都好, 我都係同大家share, 我就決定唔再用bb cream 架啦.

大宅

國民生產總值:3932

我用 Zino & 日本的 Nanoce, 我就覺得唔會有呢個問題 bor

子爵府

國民生產總值:12565

BB CREAM 和粉底都要卸妝, 我之前用MIOGGI的,現在都無用, 我覺得好立和好易出粒粒, 用左2個月就無再用了。
世上只有!!!

子爵府

國民生產總值:12565

請問做C6 LASER FACIAL係可以清除到底層的污穢物嗎?
原帖由 Jamesmama 於 10-3-26 09:11 發表

...
世上只有!!!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 hoikiuqq 於 10-3-26 15:27 發表
請問做C6 LASER FACIAL係可以清除到底層的污穢物嗎?

c6 主要作用係美白去斑, 一定幫到去積的.

複式洋房

國民生產總值:395

我都有同感, e+都無用BB cream 喇!!!

原帖由 hoikiuqq 於 10-3-26 15:25 發表
BB CREAM 和粉底都要卸妝, 我之前用MIOGGI的,現在都無用, 我覺得好立和好易出粒粒, 用左2個月就無再用了。

侯爵府

國民生產總值:20230

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 14# Jamesmama 的文章

唔好意思! 我唔係好識想請教下, 其實 C6 係乜野黎架? 可唔可以去班呢? 定係只是普通 facial, 價錢貴唔貴呢?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 meiling222 於 10-3-26 17:12 發表
唔好意思! 我唔係好識想請教下, 其實 C6 係乜野黎架? 可唔可以去班呢? 定係只是普通 facial, 價錢貴唔貴呢?

Laser Facial是採用經美國食品藥物管理局(FDA)認證的Medlite C6®激光機,以Nd:Yag 1064納米波長激光在納秒極速時間內將能量打入皮膚真皮層,把色斑內黑色素撃碎及激活膠原蛋白重組及增生。

經壹個療程後,明顯去除色斑、黑頭、暗瘡印及改善粗大毛孔、皺紋、暗啞膚色等….

治療過程及注意事項:

C6 Laser Facial採用較溫和的能量在面部或頸部均勻掃射,打至皮膚微紅、微熱,全程約15~20分鐘。完成治療後塗上修復藥膏,有助降紅、保濕。整個療程大約30~45分鐘。療程後可以照常化妝、上班,完全不會影響日常生活!

做Laser 前後最少兩星期避免曝曬太陽、不可做果酸換膚、微針等療程。盡量塗SPF 30 或以上的防曬。每次療程至少相隔十日或以上。

禁止訪問

國民生產總值:7105

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 girl_girl_email 於 10-3-29 11:56 發表

yes, i do my facial in HXO too. they have used the machine to check the skin after the facial. no one tells me that my skin has problem.

如果係咁真係要落妝要落多d功夫.

男爵府

國民生產總值:7136

畀面勳章

原帖由 Jamesmama 於 10-3-29 11:43 發表

Laser Facial是採用經美國食品藥物管理局(FDA)認證的Medlite C6®激光機,以Nd:Yag 1064納米波長激光在納秒極速時間內將能量打入皮膚真皮層,把色斑內黑色素撃碎及激活膠原蛋白重組及增生。

經壹個療程後,明顯去除色斑 ...

甘我想問大約幾$一次~要做幾次既呢?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.