意見反饋
義工
[2010年] 應否替初生男嬰割包皮?

大宅

國民生產總值:4725

仔仔將出生.

醫生說, 可以考慮幫他割包皮, 好處 :
1. 初生時(within 出世後24小時)做這項手術, 只需局
部麻醉.
若到了2,3 歲後才做, 就要全身麻醉. 到時媽媽要陪
佢一齊入院/住院.
2. 傷口應該好快復原, (約2,3日) 而且那2,3日本身都
住醫院, 咁可以由護士幫小B 打理傷口, 不用自己
handle.
3. 割了包皮, 日後患上龜頭癌的機會率較低.

當然, 其實小B 包皮吾一定過長, 日後未必需要做呢個手術.
只不過, 如果做左先, 就好似一勞永逸咁.
同埋, 細個 D 做就簡單 D, 佢自己又吾會記得.

點好呢?
希望有經驗的朋友可以跟我分享一下!
謝謝!

王國熱話
想問係ctrip 點可以轉港幤睇價錢呢
請教關於北海道
暑假布吉揮手區
Legoland 包車價錢

別墅

國民生產總值:536

I would like to know too.

Which hospital do you go to?
Did the doctor say how much $?

大宅

國民生產總值:3008

我auntie建議不要做,如果發炎點好?2-3日未必搞得掂。返到屋企因為發炎搞到發燒哭到七彩重大獲

別墅

國民生產總值:623

我媽媽個日先同我講話做左先好...話到時大個又痛...甘CUT左先都吾怕!!!

別墅

國民生產總值:536

Anyone know 初生時做這項手術 - how much $?

洋房

國民生產總值:72

最好9-10歲做,因醫生話有可能再生皮。我仔兩個月前先割完包皮,出院當日有位小朋友的爸爸對我話,你叫醫生要割多啲,因我仔是第二次割。

洋房

國民生產總值:72

要有經驗的醫生做,專科.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.