義工

產前產後 今日: 29|主題: 240675

跳至
有沒有媽媽天天也要drink 奶茶

等待驗證會員

國民生產總值:8

我天天早也要飲奶荼, 不飲沒便便同埋好唔習慣, 我現在差不多 4週, 奶茶是不是對bb 不好呢?

大宅

國民生產總值:1769

我日日都飲凍檸茶, 最少都一杯,
仲有係屋企既時候可能會又飲一包檸檬茶...
不過凍咖啡就無飲喇~~~~

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

侯爵府

國民生產總值:20686

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔好飲濃茶呀, 對bb唔好架. 我未大肚前8年都係每日飲奶茶做早餐, 大肚同餵母乳時都轉飲熱檸水, 係停餵母乳先敢飲番奶茶咋.

大宅

國民生產總值:1769

我99成日問我飲唔飲茶.......
不過我唔鍾意飲熱野, 所以無飲~
之前我轉飲凍檸水, 不過成日都想作嘔,
所以又轉返飲凍檸茶......
都唔係濃茶既, 濃我會溝淡D~
奶茶都係個D茶, 不過唔可以溝稀,
都係少飲為妙!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

複式洋房

國民生產總值:434

我以前都係無奶茶不歡既人, 但有左後由每日一杯減到每週半杯...

雖然明知係唔好, 但要戒晒真係好難~~

洋房

國民生產總值:99

我有0左後原本好多鍾意0既0野食都覺得好反胃, 只有一樣like, 就係coffee! 好慘, 鍾意但又唔可以飲咁多, 但都要大概一日半杯先安樂....

等待驗證會員

國民生產總值:8

媽媽真偉大

別墅

國民生產總值:922

我係無奶茶不歡, 以前日日起碼飲一杯, 有咗之後即停, 有時會一星期"偷飲"一次, 最近開始每星期"偷飲"2次, 諗住就快生啦應該唔怕啦啩...

伯爵府

國民生產總值:15070

2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

係唔好,飲少d啦,不過間中飲下,另自己開心下都冇壤,為左bb,係要牺牲下,值得既..

大宅

國民生產總值:2644

畀面勳章

我以前日日飲..而家間唔中飲半杯..早餐都唔知飲乜好

複式洋房

國民生產總值:452

我都係要每日一杯!
初初有咗, 諗住介奶荼,
點知同你一樣, 便秘....
吾知關賀爾蒙定奶茶事啦....
之後都係飲番, 不過就吾會飲晒成杯,
係咁易飲兩啖就收手, 咁又無咗便秘喎,
所以一路keep住無介到!
:;pppp:

別墅

國民生產總值:557

原帖由 momother 於 26-3-2010 11:17 AM 發表
我天天早也要飲奶荼, 不飲沒便便同埋好唔習慣, 我現在差不多 4週, 奶茶是不是對bb 不好呢?

我同你一樣呀!好難介,我都知最好唔飲.有一次便問醫生,佢話一日唔好超過兩杯茶喎!
咁我諗間中飲吓,唔怕卦!

公爵府

國民生產總值:26032

我戒左咖啡,奶茶,其實好辛苦,下午特別眼瞓,好想飲,不過為了bb,都係忍下,因為茶有單寧酸會破壞鈣質吸收

伯爵府

國民生產總值:17607

我吃早餐有飲(奶茶/央), 唔飲哂成杯law.

介唔到.

複式洋房

國民生產總值:324

我以前日日早餐都要飲奶茶, 唔飲10:00未夠就釣魚, 自從有左就戒左!

水晶宮

國民生產總值:53765

兩三日飲一杯...到後期就一個禮拜一兩杯...
少奶奶的身份,丫頭的命...

複式洋房

國民生產總值:415

我天天都要一杯COFFEE或者奶茶, 有咗之後就要介, 但有時都偷飲小小.

侯爵府

國民生產總值:23634

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

之前連續一年,日日飲珍珠奶茶,風雨不改,
bingo後一杯都冇飲過
但每日都好爭扎,
我都唔知自己可以忍到幾耐,
遲d天氣熱d我可能會忍唔住喇

大宅

國民生產總值:1450

我都係照飲咖啡, 普洱茶.. 我睇書及醫生話咖啡一日唔好超過1杯.. 當然如果飲完又要好擔心就唔好飲啦.

男爵府

國民生產總值:9670

初期就戒左,後期都一星期飲兩三次珍珠奶茶,珍珠奶茶感覺上好似無港式奶茶咁濃(自我開脫中)~~

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.