懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題, 有咩方法可以舒緩呢? 帶托腹帶有冇幫助ga?

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

我都開始有少少,會唔會用啲媽媽攬枕會好啲架

大宅

其實媽咪攬枕有咩唔同ga?

原帖由 Fox1111 於 10-3-29 16:43 發表
我都開始有少少,會唔會用啲媽媽攬枕會好啲架

民房

可以試吓瞓覺時用一條毛巾仔捲到一條蛋捲咁,放係腰骨位置瞓,我嗰時得架
原帖由 BCoLick 於 10-3-26 13:49 發表
如題, 有咩方法可以舒緩呢? 帶托腹帶有冇幫助ga?

大宅

好, 等我試下先, 不過我好反訓, 起身時怕扯條毛巾都唔知去左邊....:)

原帖由 ylmoonmoon 於 10-3-29 17:19 發表
可以試吓瞓覺時用一條毛巾仔捲到一條蛋捲咁,放係腰骨位置瞓,我嗰時得架

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

原帖由 BCoLick 於 10-3-29 17:15 發表
其實媽咪攬枕有咩唔同ga?

我都唔係好知呀,我好早買咗一個u 形枕,佢可以俾妳放喺腰骨位置,瞓覺又可以拉直佢當攬枕用,到生完嗰陣又可以當做一個枕放bb 喺度跟住餵奶
我而家多數都係瞓覺用,不過我會用黎俾個肚壓住,感覺有時都幾好,不過夏天用可能會出汗,我試過前排有幾日好熱,攬住佢黎用大脾位出哂汗濕哂

大宅

咁响邊度有得買ga? 大約要幾錢呀?

原帖由 Fox1111 於 10-3-29 17:32 發表

我都唔係好知呀,我好早買咗一個u 形枕,佢可以俾妳放喺腰骨位置,瞓覺又可以拉直佢當攬枕用,到生完嗰陣又可以當做一個枕放bb 喺度跟住餵奶
我而家多數都係瞓覺用,不過我會用黎俾個肚壓住,感覺有時都幾好,不過夏天用 ...

首頁

尾頁

跳至