懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問吓公立醫院係唔係, 要到生先會幫你打"抗生素", 仲要打2次先有效, 咁BB出世會唔會有特別更進????? 因為好擔心, 可唔可以講比知個程序!

男爵府

有無人知 ????? THX!!!

男爵府

原帖由 gloria1018 於 10-3-26 14:38 發表
我想問吓公立醫院係唔係, 要到生先會幫你打"抗生素", 仲要打2次先有效, 咁BB出世會唔會有特別更進????? 因為好擔心, 可唔可以講比知個程序!

入到產房生得前會同妳打支抗生素(我印象只係一次),跟住亞 B 出左世會去特別護理果層觀察 48 小時~:)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咪其實去兒科住兩天, 我覺得咁反而好喎, 因為個個媽媽生完都好累, 仲要成日起身餵BB, 又要換片, 又要喊, 根本休息唔到! 我見到個個媽媽個樣都顛顛地!
我果時生完覺得勁眼瞓, 一醒就要食, 食完唔夠兩分鐘就瞓著, BB又唔係隔離, 休息夠精神好好多, 我見隔離床個媽成日都掛住瞓, B女兩餐都無食, 我仲抱走佢個囡幫佢餵埋佢都唔知添~
BB係兒科, 但你可以落去餵奶嫁!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我個朋友做兒科姑娘, 佢話bb 要去兒科, 有好有唔好... 媽媽可以休息係好, 但兒科果d 多菌, bb有機會交叉感染到d 菌.

首頁

尾頁

跳至