意見反饋
義工
跳至
[2009年] 你們有甩頭髮現象嗎?

別墅

國民生產總值:672

哩個星期開始甩頭髮, 我睇書話大約生完4-5個月就會甩, 有無人有哩個現象呢?

王國熱話
冇朋友
做人好難.....
剛26歲 生存有用咩
原來升級都開心喎-子爵府啦

大宅

國民生產總值:1065

有呀, 都唔明咁細個就甩頭髮架

大宅

國民生產總值:1556

我bb都有甩頭發,我諗樓主系話媽咪甩頭發.我bb三個月,我最近都開始甩,有人話要甩10個月,真系擔心,因為我本身頭發都唔系好多,見過d friend真系甩到禿禿地o架.不過宜家就冇事喇.

別墅

國民生產總值:672

無錯, 我係講果媽咪吾係個BB. 我頭髮本身又係少, 而家再甩下就仲少, 有朋友教我用D含首烏, 山薑的洗頭水. 又有朋友叫我睇下中醫, 可能係坐月時吾夠補喎!

琥珀宮

國民生產總值:152003

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我呢排都開始甩頭髮,甩得好勁下!
My Two Princess

伯爵府

國民生產總值:16938

畀面勳章 BK Milk勳章

我都發現我有甩頭髮現象, 有時隨手R下個頭都會甩好多條頭髮, 老公掃地果時都話地下好多我o既頭髮

男爵府

國民生產總值:6722

我都甩好多, 特別洗頭時.

珍珠宮

國民生產總值:46612

係呀!!我都甩得超多呀!!

複式洋房

國民生產總值:287

me, don't know how to control it.

大宅

國民生產總值:1065

誤會左添.....我就冇咩甩頭髮, 生兩個都冇咁情況發生, 係咩原因架 我諗睇中醫會有幫忙....不妨試試

複式洋房

國民生產總值:142

我都甩得超多呀!!

大宅

國民生產總值:4099

我呢排都甩得好勁呀, 我老公話返到屋企好似去左髮型屋咁喎

大宅

國民生產總值:1106

我最近都甩好多, 不過睇到咁多mami有同樣情形, 都唔洗太擔心

大宅

國民生產總值:1122

我係0812媽媽,上年5、6月時侯都大量甩頭髮,當時都好擔心睇西醫又睇中醫,後來慢慢有改善,不過現在甩髮地方生番都是白髮。

始終白髮點都好過冇頭髮!

大宅

睇中醫有用嗎?

洋房

國民生產總值:45

有吖有吖.... 甩得好勁呀, 有時餵餵下奶都有2,3條甩落嚟bb個身度. 不過見度其他媽媽都有類似問題, 宜家終於無咁驚.

禁止訪問

國民生產總值:5373

好媽媽勳章

男爵府

國民生產總值:9586

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我愈甩愈勁呀, 會甩到幾時架

珍珠宮

國民生產總值:46612

原帖由 vakiac 於 10-4-1 13:19 發表
我係0812媽媽,上年5、6月時侯都大量甩頭髮,當時都好擔心睇西醫又睇中醫,後來慢慢有改善,不過現在甩髮地方生番都是白髮。

始終白髮點都好過冇頭髮! ...

咁大鑊,生白髮............

大宅

我睇中醫, 佢話血氣唔好先會咁, 要補番身體先好轉, 我原先勁頭暈, 現在好了多,但仍甩頭髮, 我建議身體唔好的mami 最好睇吓中醫調理, 因為生完bb六個月內仍可補救

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.