意見反饋
義工

產前產後 今日: 32|主題: 240806

high chair 當bb床﹖

禁止訪問

國民生產總值:15213

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

子爵府

國民生產總值:13637

我見個說明書話唔好俾BB瞓多過2小時啊... (Ap_ica)

珍珠宮

國民生產總值:41660

訓得平唔代表可以拉平到180度,
combi都唔可以訓太耐架.

大宅

國民生產總值:1214

大部份high chair都只可recline 170度,我諗瞓午覺都ok,成晚瞓就唔好lar~

大宅

國民生產總值:4868

我有!
我bb兩個月大嘅時候, 係用combi high chair當床, 夜晚訓7個鐘左右 ... (當時已戒夜奶) ...
其實都知唔好訓咁耐同埋唔係180度平, 不過當時我無辦法, 62黎左住, 訓左bb房, 所以bb係我地房訓highchair 幾星期 ...

禁止訪問

國民生產總值:3795

禁止訪問

國民生產總值:15213

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

大宅

國民生產總值:1304

千萬小心!!!

我之前覺得high chair當床真係好好用, 可推出廳又可推去工人房, 搖搖下好舒服, 而且Baby飲完奶唔駛即刻平躺在床, high chair有小小鈄可防止回奶濁親

點知前排就係因為自己疏忽發生意外!!!

有晚半夜眼濛濛餵完夜奶累得滯一時唔記得扣安全帶, 阿囝剛滿月居然識得訓著時手腳大力伸, 成個由high chair咁高跌落地!!!!! 我當時驚到唔識喊即時去急症室, first priority即見醫生, 醫生即時叫我同意俾佢做腦掃描 (Baby咁細會受幅射影響, 但唔做又唔知有冇腦出血), 好彩最後檢查OK

事後我嚇到不停肚痾, 好自責!!

而家張High chair只在日間我同Baby唱下歌時搖搖下就算了

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.