嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇好的皮膚醫生睇bb濕疹???

.........

複式洋房

Re: 請問有冇好的皮膚醫生睇bb濕疹???

有時濕疹的成因可能係環境(塵蟎)、食物(如蛋白)等等, 所以要清楚你的bb因何患上濕疹, 你可選擇先做皮膚測試以了解. 只塗葯是治標不治本的做法.
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid132/pc9da7b29ebf71191269531bc3e3d03c4/f79d07a6.jpg[/img]

大宅

皮膚測試......點做架,幾錢????

複式洋房

醫生會將多種致敏原"吉"在bb背上等大約25分鐘, 看那裡出紅印即該致敏原令bb敏感.

我做57種致敏原, testing hk$1,320, 未計葯及醫生費. 如你有需要及興趣, 可比電郵我pm給你.

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid132/pc9da7b29ebf71191269531bc3e3d03c4/f79d07a6.jpg[/img]

複式洋房

bebe_c:
您不如去 "濕疹bb媽咪論壇" 睇o下啦, o個度d媽咪好helpful架...

複式洋房

我個BB都有濕疹,睇左專科都醫唔好,我而家同佢睇中醫,個中醫比左藥佢食同埋介紹左雙藥膏比我,試完真係好返番晒,我個BB得六個月大我都照比佢食中藥,因為個中醫話無問題,佢係係浸會大學教中醫架

大宅

donnelgirl,

可唔可以比你中醫個tel, address我, thank you

bebe_c

大宅

To To Mum,

can u pls let me the details, thanks

大宅

Hi! donnelgirl ,

Thanks for your milk powder first!

I also want to have the details of 中醫

Pls pm me

Thanks!

複式洋房

ok 我d資料係屋企,今晚先pm比你地

男爵府

donnelgirl ,

請將有關中醫的資料 PM 給我。謝謝 !

Douglasma

大宅

Hi Donnelgirl,

I also want the Chinese doctor info. Please give me. Many thanks. What kind of Chinese medicine did he give your kid. Is it herbal powder?

Janis

民房

Hi Donnelgirl,

I also want to know. Pls PM me.

Skymami

別墅

kitty28

伯爵府

donnelgirl,

可唔可以比你中醫個tel, address我, thank you

男爵府

潮流媽咪

民房

唔該比埋個中醫資料我好嗎?

My birthday 21/10/2004 & 12/03/2006 有時間就Click吓我個網址睇下啦! :-D :-D :-D :-D :-D 我們愛因為神先愛我們

民房

donnelgirl: 我都想要你個中醫d資料,唔該你pm比我!

洋房

HI donnegirl,

i also want to know the name of the chinese doctor, pls pm me.

thank you.

男爵府

donnelgirl :

可否也把有關中醫的資料pm給我? 謝謝!!!

首頁

尾頁

跳至