意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240798

止痛針

子爵府

國民生產總值:12003

其實打止痛針痛唔痛?

同埋打邊度??

我今次唔用無痛.. 但又驚痛得濟... 但又怕打止痛針好痛....

禁止訪問

國民生產總值:1248

畀面勳章

禁止訪問

國民生產總值:29218

畀面勳章

男爵府

國民生產總值:5618

好媽媽勳章

我第一胎有打, 但打完同無打一樣咁痛, 我覺得一d都無幫助, 而bb又要打解藥, so 我今胎想做無痛都唔想打止痛針~

子爵府

國民生產總值:11426

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嗰時個姑娘問咗我都唔知幾多次叫我打止痛針.我只係知道個b出世後要打解藥.搞到無打.淨係吸笑氣.
爆愛車縫作

大宅

國民生產總值:3319

畀面勳章

我果陣total打左3支止痛針喎,因為我總共用左22個鍾先生到亞仔出來,個姑娘又冇同我講過話打左一支之後唔可以再打亦都冇講過話打左會影響亞b同要打解藥針,不過可能我當時痛到咩都聽唔入耳卦

大宅

國民生產總值:1764

我果時係聽個護士長講,一個產程最多兩針,仲要較啱時間先好打,唔係就浪費效果,同埋如果打咗2個鐘之內要生,bb要打解藥,痛成咁我就唔理得咁多,要打...結果我喺應該開到2-3度時叫佢打,佢話未得...得到開到4度幾先打,我當時已經痛咗2日都未生得出...完全未瞓過...

打過之後,全個人鬆哂,即刻瞓著咗,到每一次陣痛既最痛時就札醒,伸吟兩下又瞓番著,就係咁,支針幫我頂咗近3個鐘,我真係可以休息一下...後來羊水穿,我就醒哂,藥力差不多過哂,咁姑娘就俾笑氣我繼續頂住,直至入產房為止.

所以我非常推介要打...因為我頂唔到無得休息...

民房

國民生產總值:0

其實打止痛針我覺得ok好用架同吾會痛
因為我個時生仔仔既時候都有打
打完之後可以訓到2個鐘
加上我覺得用無痛反而無咁好
因為做無痛之後生既既時候真系無力去生!
小嵐*要健康快樂咁長大呀!!!

大宅

國民生產總值:2478

我果時係做左一間大學研究緊一部止痛機o既白老鼠. 部機係只要我一按制就會落止痛藥, 份量唔多, 止到一陣痛, 再痛頂唔順就再按, 好處係唔洗打解藥針因為d止痛藥份量少, 好快俾肝臟分解左, 而又止到痛, 不過份量有limit, 按晒就冇, 同埋就用力時會停藥, 費事你冇力生. 好彩有呢部野咋, 唔係都.....

洋房

國民生產總值:31

我嗰時都有打止痛針,止痛針係打落pat pat度既,我係因為聞左笑氣覺得好暈,所以姑娘就幫我打左止痛針,但其實打完都係止唔到痛的,打完止痛針,我諗我爭紮左二個幾鐘bb就出生,但我唔覺有人幫我bb打解藥喎!

公爵府

國民生產總值:26224

我生亞仔時都有打止痛針,每支有效4小時,我打了2支,打完真係可以睡一會,到姑娘話我可以生,先至用力生,因為個人都好迷糊,可能我打完針超過時間才生,所以bb就不用打解藥

子爵府

國民生產總值:12003

嘩, 几十年未比人打過針向patpat嘞喎... 打落去會唔會好痛呢....

嗯.. 希望我可以咩針都唔洗打啦

大宅

畀面勳章

到你生果時陣痛會蓋過晒其他一切既痛楚,到時你就會好想姑娘快d幫你打針落pat pat度架喇

珍珠宮

國民生產總值:45998

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我打落隻手度架,我想知有冇mami同我1樣要1路生1路吊鹽水架??生完仲要吊多包先可以拆左個"豆"

我打左之後淨係覺得好眼訓,我好記得1痛就開眼望住老公,1唔痛就訓返

感激遇上你~

大宅

畀面勳章

我都係一路生一路吊鹽水同摧生劑,因為生果時唔可以食野同飲水,驚你有咩事可以隨時開刀。我生完都仲有2包要吊,一包係鹽水另一包係促進個子宮收縮既。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.