自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

原本得返我一個推住bb車等緊"車立"上大堂...
跟住有列車黎到後面排住好多人...
架"車立"一落到黎後面d人沖曬入去囉(個陣得返半架"車立"位但我同bb車係夠位入去的)
我之後勁無奈啤住個埋無禮貌既人(有老有後生的)...佢地係咪唔識睇字比有需要既人仕優先使用...唉...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唯有睇開d, 香港實有好多不廢而殘既人, 唔知做乜係咪都要搭lift, 仲要同有需要既去爭咁肉酸.

公爵府

醒目開學勳章

原帖由 nonouo 於 10-3-28 03:55 發表
原本得返我一個推住bb車等緊"車立"上大堂...
跟住有列車黎到後面排住好多人...
架"車立"一落到黎後面d人沖曬入去囉(個陣得返半架"車立"位但我同bb車係夠位入去的)
我之後勁無奈啤住個埋無禮貌既人(有老有後生的)... ...
我今日搭西鐵去mk,已經去左no.5的卞位到,因有輪椅位bb車可以泊係到,因果個有個女人"i"係到,我都泊左大半個位, 去到元朗店仲比個攞LV袋的更年期女人話我左住佢:;pppp: ,係佢自己轉位又唔知自己肥,仲要話我 真係以為自己有個LV大晒,我見D人曾上車,都等左2架車無咁多人才上

別墅

好媽媽勳章

lift...係有優先使用權.....你同bb咪讓比d心理殘缺嘅人用先lor!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10711;80/st/20051223/n/Kan+Yuet/k/8288/age.pngurl=http://www.TickerFactory.com/][/url][url=http://www.TickerFactory.com/]

禁止訪問

侯爵府

仲有東鐵九龍塘站
有次我推住bb車入lift,叫d人行前少少,個個好似聾咁,我再大聲d講,又話我大聲,我就話返佢地,
到出lift,後面d人叫我行快d,我就話,我即刻停係lift口,同佢地講,你叫你對腳行快d lor,你咁趕時間點解唔用其他方法?你地唔識讓人,點解要人讓返你地,一定要我lee個推住bb車既人,行快d就你地ka?

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

係好谷氣架,我有次又係得我(+bb車)同坐輪椅既入唔到lift,
聽到佢同佢個fd話:試過等左5,6次先入到lift....

民房

我都覺得而家D人越黎越無禮貌!試過搭MTR,個男學生一腳踩落我度,一句唔好意思都無,我咪即刻鬧返佢「讀左咁多年書,踩親人道歉都唔識?!」佢依然都係乜反應都無囉!激到我死!

子爵府

好媽媽勳章

我成日都係推住BB車搭MTR嘅LIFT嫁,次次都好鬼忟,D人好人好者只係攞住個袋隻都要同D有需要嘅人爭LIFT搭,仲要好多都驚死入唔到係咁係你架BB車推緊入去時係咁攝入去,我次次都好大聲同C6講D人係咪廢嫁

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 bbcool 於 10-3-28 04:41 發表
我今日搭西鐵去mk,已經去左no.5的卞位到,因有輪椅位bb車可以泊係到,因果個有個女人"i"係到,我都泊左大半個位, 去到元朗店仲比個攞LV袋的更年期女人話我左住佢:;pppp: ,係佢自己轉位又唔知自己肥,仲要話我:pit ...

我都係成日搭西鐵見果個泊BB車位都係俾人"I"住左嫁,大佬呀人地大大隻公仔貼住輪椅同BB車都知咩事啦,唔識字都識睇圖呀,見到人地有BB車想推埋去都唔彈開D人真係面皮幾尺厚嫁.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

樓主既經歷我相信十個有九個半媽咪都經過過,我係其一。

男爵府

BK Milk勳章

agree+I always can't take the lift if I go
with my BB car. because of the RUBBISH.
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

洋房

原帖由 bosch 於 28/3/2010 04:13 發表
唯有睇開d, 香港實有好多不廢而殘既人, 唔知做乜係咪都要搭lift, 仲要同有需要既去爭咁肉酸.

我都廢時出聲鬧佢地...自己走去用電梯仲快過佢地上到大堂....以後都唔會係mk站到搭"車立" ...依家d人真係無禮貌到嘔!!! 佢地仲可以扮無事個下先利害....走上黎呻下算算下次醒水

子爵府

畀面勳章

原帖由 bosch 於 10-3-28 04:13 發表

公爵府

醒目開學勳章

原帖由 rilley 於 10-3-28 10:05 發表
仲有東鐵九龍塘站
有次我推住bb車入lift,叫d人行前少少,個個好似聾咁,我再大聲d講,又話我大聲,我就話返佢地,
到出lift,後面d人叫我行快d,我就話,我即刻停係lift口,同佢地講,你叫你對腳行快d lor,你咁趕時間點解唔用 ...
我試過一次係kln tong 轉車d 人好沖忙,仲用d眼神想殺死bb&我度

男爵府

我都係其中一個成日入唔到電梯的媽媽. 有時真係覺得d人殘廢ga.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

算啦,好多人都係咁嫁喇,
我都唔明D人,有手有腳,有唔係有咩唔方便,
等LIFT分分鐘耐個用扶手電梯啦,
都要去等,我今日放工,落車行緊去扶手電梯度,
突然有個阿嬸係我旁邊夾硬行過,
因為好多人落車,我隔離都有人,
佢根本係冇位過嫁,夾硬推開你過,
一支箭咁衝去部LIFT度,好彩我唔係大肚咋,
唔係咁俾佢迫開,真係跌低都似

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有一次, 係銅鑼灣mtr站, 唸住搭lift, 點知架lift又慢, 等到lift嚟到, 啲人湧晒入去, 架lift的確係好細架, 就算無其他人搭, 基本上最多入得2架bb車, 但啲人完全漠視有2架bb車等緊lift, 係咁入晒lift, 終於好在遇到個好好既mtr工作人員, 即刻叫晒班人出返lift, 比我地2架bb車入, 我地先有lift搭咋....
講真, 有得揀我都想5使搭lift, 用電梯都ok, 但好衰5衰果個位係連電梯都無, 只有樓梯, 但啲人都5好衰到咁呀~
有手有腳可以行樓梯嘛....

首頁

尾頁

跳至