興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

一部mp5令我對聖經加深了少許認識,原來新舊約裡面最多章節嘅係『詩篇』,一共有1506節;而最少章節嘅係『約翰二書』,只有113節。聽說聖經記載了許多事情,未知今次旱情有沒有包括在內呢?

自古以來中國以農立國,農耕睇個天做人,今次西南地區遭逢百年一遇大旱災,很多農作物失收,災情之嚴重已經使成千上萬人受到影響。溫總理到災情嚴重嘅鄉鎮探望災民,就連一口茶都唔敢隨便喝!:-| 我哋生活喺香港雖然未致於受到大影響,但珍惜食水係責無旁貸的,大家就由今日開始,嘗試改一改變生活模式和用水習慣。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-3-29 03:41 發表
一部mp5令我對聖經加深了少許認識,原來新舊約裡面最多章節嘅係『詩篇』,一共有150章6節;而最少章節嘅係『約翰二書』,只有1章13節。聽說聖經記載了許多事情,未知今次旱情有沒有包括在內呢?
靜靜雞話妳知 ......
妳講果 d 連波屎都唔知 .... 唔知衰囡知唔知呢

mouth: mouth: mouth:

水晶宮

原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-3-29 03:41 發表 聽說聖經記載了許多事情,未知今次旱情有沒有包括在內呢?
馬太福音

24:6 你們也要聽見打仗和打仗的風聲,總不要驚慌,因為這些事是必須有的,只是末期還沒有到。

24:7 民要攻打民,國要攻打國,多處必有饑荒、地震

24:8 這都是災難的起頭(註:“災難”原文作“生產之難”)。

亨利 .... 妳試吓用部 mp5 查吓【傳道書 1:9】吖

水晶宮

今朝過旺角篤篤
中午北上去操曲
同學想我陪伴佢
六十人仔做飛蘇
唔知用乜野材料
諗起已經好緊張
但係又要頂硬上
求主潔淨要保守
否則爛面咁就"醜"
唔係醜樣果個醜
係指羞家果個羞
mouth: mouth: mouth:

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

good morning~~
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大陸飛蘇你都敢
按摩洗脚算數啦
無謂攪咁多野喇
分分鐘要二百元
先可落樓就捉虫

原帖由 hehalady 於 10-3-29 08:45 發表
今朝過旺角篤篤
中午北上去操曲
同學想我陪伴佢
六十人仔做飛蘇
唔知用乜野材料
諗起已經好緊張
但係又要頂硬上
求主潔淨要保守
否則爛面咁就"醜"
唔係醜樣果個醜
係指羞家果個羞
mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> ...

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早早~

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 hehalady 於 10-3-28 22:11 發表
有人部機 .... 勞動咗幾百個人仔只玩得幾日..... 聽聞有人重走埋佬 tim ...... 人家有無叫妳去逃寶果度數臭果條友呀?
都唔知我果部玩得幾耐 mouth:mouth:" />mouth:" /> ...

珍珠宮

講真飛蘇,洗腳,按摩都有風險
但係塊面度有咩 e 郁真係唔知點見人喇
原帖由 JENNYSKY 於 10-3-29 09:22 發表
大陸飛蘇你都敢
按摩洗脚算數啦
無謂攪咁多野喇
分分鐘要二百元
先可落樓就捉虫

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

口臭又爛面....真係
原帖由 webjen 於 10-3-29 09:46 發表

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Good morning~~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

子爵府

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-3-29 03:41 發表
一部mp5令我對聖經加深了少許認識,原來新舊約裡面最多章節嘅係『詩篇』,一共有1506節;而最少章節嘅係『約翰二書』,只有113節。聽說聖經記載了許多事情,未知今次旱情有沒有包括在內呢?

自古以來中國以農立國,農耕睇個天做人,今次西南地區遭逢百年一遇大旱災,很多農作物失收,災情之嚴重已經使成千上萬人受到影響。溫總理到災情嚴重嘅鄉鎮探望災民,就連一口茶都唔敢隨便喝!:-| 我哋生活喺香港雖然未致於受到大影響,但珍惜食水係責無旁貸的,大家就由今日開始,嘗試改一改變生活模式和用水習慣。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

幾日....
原帖由 小草 於 10-3-29 09:44 發表
原帖由 hehalady 於 10-3-28 22:11 發表
有人部機 .... 勞動咗幾百個人仔只玩得幾日..... 聽聞有人重走埋佬 tim ...... 人家有無叫妳去逃寶果度數臭果條友呀?
都唔知我果部玩得幾耐 mouth:mouth:" />mouth:" /> ...

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

幪面超人.....
原帖由 webjen 於 10-3-29 09:46 發表

珍珠宮

原帖由 JENNYSKY 於 10-3-29 09:49 發表
口臭又爛面....真係

珍珠宮

我知.........包媽話比我聽,果陣我咪知囉~
原帖由 hehalady 於 10-3-29 08:36 發表
靜靜雞話妳知 ......
妳講果 d 連波屎都唔知 .... 唔知衰囡知唔知呢

mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

王國長老

王國長老

hihi, 終於有時間上黎同大家打招呼喇....
想問下大家有冇興趣--->自組一團4月4-5日
復活節休閒露營樂 (營地:西貢灣仔半島)
http://naturefun.net/act_leisure_easter.shtml
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

首頁

尾頁

跳至