興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 如花媽咪 於 10-4-8 17:39 發表
想問有冇人有柴灣村細單位 floor plan, 交$1700即係幾呢?

你派左柴灣村?
By the way.... $56/m2
around 30.3m2 la~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 佑仔b 於 10-3-30 17:40 發表
HI.... 我都係擴展3人, 到今年5月先等左兩年咋 ~~~ 睇到你地等左3年幾都未上樓真係等到人到煩; 希望大家一齊努力啦.... 年尾葵涌派樓, 下年馬鞍山.... 希望條隊可以快d啦.... ...

hi, 我同你一樣都係5月就兩年啦, 都係3人擴展, 咁你係咩no.? 我係12114xx!

男爵府

原帖由 windy23yip 於 10-4-8 18:37 發表
市區3人G117xxxx....04/10今個月第1次派觀塘順利村13樓..好舊30幾年樓...未睇..19號去睇多數不要...想近d父母..佢住荃灣...年幾都大..over65以上..

HI,

想問你G117呀, 幾時做審查架?

我G1179XXX, 都係3人, 2月先審查完。

想睇下你審查到派第1次相隔幾耐!

THANKS!!
不求失,不求得,但求開心得唔得。

男爵府

原帖由 cox 於 10-4-9 09:42 發表
我係G1178xxx...10/09做審查至今年4月先派第1次樓呀.

HI,

想問你G117幾呀, 幾時做審查架?

我G1179XXX, 都係3人, 2月先審查完。

想睇下你審查到派第1次相隔幾耐!

THANKS!!

男爵府

好媽媽勳章

回覆 62# 昕昕媽媽 的文章

嘻... 我都係G12114XX 喎, 咁我地咪超近; 好開心呀, 希望到時我地一齊上到心水樓啦.... 最好係新樓啦, 因為冇咁多錢去裝修麻 ~~~

男爵府

我係擴展3人,1212xxx呀,我都好想派到馬鞍山呀,唔知有冇機~~~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 佑仔b 於 10-4-9 22:39 發表
嘻... 我都係G12114XX 喎, 咁我地咪超近; 好開心呀, 希望到時我地一齊上到心水樓啦.... 最好係新樓啦, 因為冇咁多錢去裝修麻 ~~~

嘩, 估唔到同你個no.咁近!
希望成你貴言可以齊齊派到心水樓!

伯爵府

好媽媽勳章

No,G1201 3人 擴展,今年8月就3年喇!一d消息都無,好想好想快d搬啊!租屋住又貴租唔想浪費d咁既錢,唉!如果第一次派東涌又要等過,都唔知要等幾耐,help

大宅

I also here, I also ask floor plan, when do you sign?

原帖由 如花媽咪 於 10-4-8 17:39 發表
想問有冇人有柴灣村細單位 floor plan, 交$1700即係幾呢?

大宅

琴日終於收到信'
第一次派'

大興邨 興平樓
租金$820
即係大約幾多呎左右呀/_\

同埋...交通好似唔太方便 有少少失望..

複式洋房

原帖由 babE_MiCkEY 於 10-4-10 11:33 發表
琴日終於收到信'
第一次派'

大興邨 興平樓
租金$820

around 28.6 m2 = 307 sq.ft
個廳寛 14 呎長 around 15/6呎 law~
不過你應該派左中低層...

其實最 concern 係舊 law..
興平算最少不愉快事件的一座...
交通... depends on 你返邊 la...
出港島又有 960~ non-peak hr around 40 mins 到上環

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 joe_1206 於 10-4-10 04:07 發表
No,G1201 3人 擴展,今年8月就3年喇!一d消息都無,好想好想快d搬啊!租屋住又貴租唔想浪費d咁既錢,唉!如果第一次派東涌又要等過,都唔知要等幾耐,help ...

我都3人擴展今個月(4月)3年啦咪一樣
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

原帖由 ronaldlau 於 10-4-10 12:21 發表

around 28.6 m2 = 307 sq.ft
個廳寛 14 呎長 around 15/6呎 law~
不過你應該派左中低層...

其實最 concern 係舊 law..
興平算最少不愉快事件的一座...
交通... depends on 你返邊 la...
出港島又有 960~ non-peak ...

係呀...8樓....
我返工係火炭.....
真係有少少sad.....
其實心目中寧願要三聖....

複式洋房

原帖由 babE_MiCkEY 於 10-4-10 14:50 發表

係呀...8樓....
我返工係火炭.....

咁你咪寫想要三聖 / 新界北區 law.. :-P

子爵府

好媽媽勳章

咁你係咪唔要呀?如果火炭就ma煩d...
同埋你咩no#?
原帖由 babE_MiCkEY 於 2010-4-10 11:33 AM 發表
琴日終於收到信'
第一次派'

大興邨 興平樓
租金$820

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 babE_MiCkEY 於 10-4-10 14:50 發表

係呀...8樓....
我返工係火炭.....
http://www.thebestproperty.com.hk/unlucky.php

大宅

嘻... 我都係G12104XX 喎。
原帖由 佑仔b 於 10-4-9 22:39 發表
Sent by GalaxyTab 10.1

男爵府

好媽媽勳章

回覆 77# nelson231 的文章

依... 大家都響左更喎 ! 希望依兩年多D樓派, 我地條隊郁快D啦.... 依家又要租樓又3個人使, 真係幾辛苦呀; 唯有日日上黎望下啦 ~~~

子爵府

爸B勳章

原帖由 Carman_mami 於 10-4-5 17:57 發表

你唔係派左新田圍咩? 你宜家派左邊呀?

我第二次派左石圍角, 以經找義員幫我寫信要沙田, 但死人房署死都唔很派沙田比我, 宜家要等第三次la....... ...

Carman_mami,

係呀!

咪就係新田圍law,2月中到而家,漏水問題到而家未攪掂,一早又唔講。

Sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

別墅

原帖由 nelson231 於 10-4-11 15:14 發表
嘻... 入喎。

首頁

尾頁

跳至