嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

安嬰兒A+ 是否很熱氣 ???

我BB就來2個月大,由出生開始就食心美力但近2星期轉了食A+後面上有好多粒粒 ,是否熱氣呢??? 另外有無人知開奶茶是否有幫助ar ~~~~~~~~~BB幾大可以飲???請各位幫忙賜教 :lol:

大宅

Re: 安嬰兒A+ 是否很熱氣 ???

I believe that A+ 是 quite 熱氣. My older daughter could take this brand; however, my son 有好多粒粒 on his face when drinking A+. I am thinking of switching to Beanstalk.
嵐嵐媽媽, why did you change from 心美力 to A+? I heard that baby who drinks 心美力 has no 粒粒 wor.

男爵府

好媽媽勳章

Felicia726 寫道:
I believe that A+ 是 quite 熱氣. My older daughter could take this brand; however, my son 有好多粒粒 on his face when drinking A+. I am thinking of switching to Beanstalk.
嵐嵐媽媽, why did you change from 心美力 to A+? I heard that baby who drinks 心美力 has no 粒粒 wor.

我bb飲心美力都有粒粒喎,我都想幫bb轉a+架

別墅

我姐姐話安嬰兒A+ 幾好~~~~~佢個女

男爵府

好媽媽勳章

我哥哥2個仔都係食a+大架,唔錯呀,所以我先想轉

大宅

我呀b滿左月就轉安嬰兒A+, 而家5個月都幾好呀.

別墅

我女女5個月大出生到現在都是吃A+,體重都很好。(21磅)

別墅

咁你地覺得A+是否比較熱氣,因我BB轉了食a+後面有很多粒粒 如果有咩辦法清熱氣

男爵府

好媽媽勳章

飲開奶茶得嗎?

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我恩恩B由出世到而家都係食A+, 我覺得ok冇問題.....只係甜左少少

別墅

我仔仔都係食安嬰兒A+,但佢無出現粒粒情況。 :-P
至於開奶茶,你宜家可以煲俾你bb飲,但緊記一星期只可以飲一次,你可以一朝早煲
圖圖豬,2月1日

別墅

我亞B(得40日人仔)都係食安嬰兒A+, 佢都有少少粒粒, 但係醫生同話D粒粒係正常, 會响2-3個月左右消失, 唔需要擔心, 我D朋友都係咁講.

但我覺得 安嬰兒A+ 奶粉好似好難溶, 成日都凝固响奶樽/奶咀, 你哋有無呢個問題呀? 而且, 近日亞B食奶好唔乖, 成日食2安就扭計, 又喊, 但佢又好似好想食, 不過食唔到, (已經掃咗風) 一個鐘後又要食, 整到D餵奶時間亂哂, 請問我可以點做?

複式洋房

我都覺得 a+ d 粉比較難溶....但面仔冇粒粒
我bb 2個半個大...食奶既情況同amymitpro相似...可能係有風未ur晒...
正在諗緊同bb 轉飲雪印...
?-(

公爵府

牛年勳章

其實我估要看BB接唔接受到, 我對仔囡都食A+,唔錯, 日日有便便, 但間中會有啖聲,

別墅

圖圖豬,2月1日

珍珠宮

醒目開學勳章

我 bb 之前食 a+, 面上無粒粒, 但就勁多痰, 每餐奶之後都嘔3-4 次痰出黎. 而家轉食森永, 痰無晒!!

開奶茶可唔可以清熱氣我就唔知, 我一星期都有煲一次比囝囝飲, 飲咗我淨係覺得佢放屁多咗, 仲好鬼臭 tim

別墅

我be be都系食A+ , 1 & 2 都幾好, 面仔出世到現在都
好小粒粒.
[/quote]

別墅

我個女出世就食A+,但後來二個月多D;就同佢轉食羊奶粉:到現在差不多四個月。我同BB轉奶粉除了A+比較熱氣同埋好野痰,多粒粒,又敏感;雖然每天有大便但去大便就好似好辛苦。由滿月到兩個半月,看了四次醫生,試過咳到氣管炎。在BK有媽咪介紹羊奶粉,發覺女女無痰,無粒粒外,皮膚白滑,大便每日兩次,好舒服。雖然羊奶粉價錢貴D,市面買$259元 (900g)一罐,去代理訂就買10罐送兩罐大概$210幾元一罐,但女女食得好亦無再看醫生己經抵番了!

複式洋房

我bb三個月大都係食a+, 佢無出粒粒, 大便都日日有, 可能係有開奶茶的緣故啦!
I love my little yanyan..... :-D 這是她的肥豬腳.......好好味呀...... :-o

大宅

我個仔又係出世食A+,但到一個多月好多痰, 看了六次醫生, 現在食日本奶粉, 又係無晒痰.

首頁

尾頁

跳至