論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好鬼激氣! 今晚即刻炒o左個賓妹

我個賓妹o係我屋企啱啱做o左一個月, 佢成日都做錯o野包括用洗手梘液洗碗, o係碗櫃攞佢洗乾淨o既碗出o黎用一次有粒飯痴o係度, 另一次有成pat 咖哩漬... 推卸責任, 講大話, 做o野求其, 污穢, 無記性, 扮傻, 駁咀, 無禮貌... 最近呢兩星期仲要黑口黑面十問九唔應, 問佢做mud 唔應你佢就話我唔一定要笑o架 wor.... 同佢出街佢會行開六呎遠好似自己行街o甘...

最離譜係o黎o左唔夠三日就話因為佢係 church o既 committe 所以 request 星期日放假返大陸話因為要帶教會o的 speaker 返大陸傳導 wor...

試過好聲好氣同佢傾, 佢就話 I already try my best and put all the afford, you are my master, up to you la...
仲要幾次都係o甘

我仲諗住俾機會佢, 因為我bb就o黎出世諗住多一事不如少一事, 佢今日放假我叫個 agent 好好同佢傾o下...

點知, 佢今晚已經遲o左返o黎, 返到o黎就話要落去 MTR station 打電話返菲律賓, 我覺得事有蹺蹊但都俾佢去... 佢打完個電話返o黎就話今日個agent 同佢傾過計, 佢覺得佢已經做盡晒所有o野, 佢覺得佢已經做得好好但人係無完美o既, 我o地覺我佢做o野達唔到我o地o既要求只係因為我o地全家都唔鍾意佢所以佢覺得佢做mud 都無用 (佢話係個agent 話俾佢聽我o地全家都唔鍾意佢o既, 但我只係同個agent 講過我o地唔滿意佢o既工作表現), 而且佢唔係無禮貌因為呢個係佢o既 character... o甘我話我o地無話過唔鍾意佢, 如果佢o甘講即係佢已經有所決定啦!? o甘佢話我過o黎已經洗o左好多錢o架啦, 你 terminate 我啦

o甘我即刻 call 個 agent 啦, 原本我諗住叫佢明天一早入o黎帶個賓妹走, 點知個話要晏晝先得 (佢o係電話度已經話你其實都諗住抄佢o架啦). o甘我話唔得因為我好擔心, o甘佢就叫我即刻叫個賓妹走然後叫佢聽朝先上office 攪埋o的手續, 但我堅持要佢入o黎. 點知仲激氣...

跟開我個 agent 係女人o黎o既 我一直都覺得佢o既service 都幾ok, 但佢今晚帶埋個男同事入o黎(個男人之前都有接觸過我, 但我覺得佢o既態度好唔掂), 上到o黎好似審犯o甘o既態度對我o地, 返轉頭好似我o地屈個工人o甘 (叫得佢o地上o黎, 我o地根本就諗住賠足$等佢帶走個賓妹o架啦), 又聲大夾惡... 終於攪慶晒我o地... 最後個女agent 出o黎打完場, o甘我叫佢o拿o拿林睇住個賓妹執o野即刻走....

個賓妹最後仲好似我o地欠o左佢o甘.... 唉! 今次唯有當破財擋災啦..... 但係我真係覺得個賓妹同間 agent 係有問題

伯爵府

Re: 好鬼激氣! 今晚炒即刻o左個賓妹

下.....mug 攪成kam呀

複式洋房

請問你用邊間 agent & 邊個 handle, 講出黎等我地可以防範下 (因我正在云緊 agent 請工人, 我驚云到你個間)...... :-(

大宅

bad list 個賓妹同間 agent 啦, 等佢無生意摺埋 :evil:

我要學習做會笑的媽媽

別墅

PinkyBeBe,
真係登你唔好彩 & 激氣 :evil: 遇到d咁衰的工人+agent 講個agency個名出來啦,等大家知.
我都最憎工人講"up to you la",咁算點?? 講到好似好無奈,但我地係master,所以佢地冇得say no. 其實我地都係想大家商量下,有咩事都開心見誠講.但佢地d工人成日諗埋一邊,好似我地好霸道咁

男爵府

DWC
我都好憎工人講"up to you la",我隻bun又係咁.每次講親我都 ,我只不過都係想大家商量下姐.佢下下用呢句,真係......

PinkyBeBe
你間agent真係唔得喎...講來聽下邊間好喎.

複式洋房

香港實在太多無良僱傭公司, 特區政府應該制訂制度, 如僱傭公司比客人投訴多過三十次以上, 不要再給他們經營

大宅

Re: 好鬼激氣! 今晚即刻炒o左個賓妹

PinkyBeBe
唔好咁勞氣啦;對個胎唔好架.聽妳咁講;其實個賓都唔想係度做.
agent唔係想幫個賓,只不過妳而家炒佢,佢地就要比返介紹費既錢個賓.所以佢地咪唔想妳炒.

大宅

講真我覺得事有蹺蹊o架, 我之前同個賓傾就算佢講 up to you 啦, 最後都表示想留底做o野. but o尋日個 agent 同佢傾完佢返o黎就係o甘啦...

個賓妹仲話俾我聽係o尋日晏晝同個agent 傾o既, 但個 agent 一直都無打電話俾我同我講, 我o尋晚打俾個agent 佢仲話諗住今日晏晝先至打俾我 wor 兼夾第一件事就話 "其實你都話如果佢無改善你都會抄佢o架啦, 你其實都想抄佢o架" 講到好似叫我唔好唔認數o甘...

最離譜係個男人, o的態度惡劣 一上到o黎我似驚死我o地唔賠錢o甘, 又將我o地o既說話摟曲去問個賓妹.
呢間 agent o個兩個人都有上o黎 BK o架! 如果有需要我可以 pm 你o地講係邊間o既

別墅

PinkyBeBe,
你pm間agency名比我丫唔該.

大宅

淑筠媽咪,

講真我依家o甘o既身世唔通貪過癮咩, 我成日都諗住多一事不如少一事點到等 bb 出o左世先算o架啦, 所以一直都俾機會佢...

個 agent 有問題o既地方就係上到o黎好似審犯o甘o既態度兼夾好似話我o地屈個賓o甘, 佢最驚就係我o地唔賠錢俾個賓. 我o尋晚講o左句"我一直都俾機會佢, 但依家係佢要求唔做其實我應該叫佢俾返一個月通知我 tim" 個agent 即刻好大反應o甘話佢有無話唔做呀!? 佢有無話要 resign 呀!? 跟住佢即刻問個賓 "你有無話要 resign?" 個賓話無, 佢即刻好大聲好誇張o甘話"嗱! 佢話無 wor!" 就係因為o甘所以我先至o甘 講真我一開始都已經諗住破財擋災嗱嗱林搞掂佢唔好煩o架啦, 但佢o甘o既態度點頂呀! 所以我一定會投訴佢o架!

大宅

DWC, pm o左俾你啦

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PinkyBeBe

我都想要, 唔該pm我! Tks!

子爵府

PinkyBeBe,
你pm間agency名比我丫唔該.

大宅

kindly PM the name of agency to me. Thanks

別墅

PinkyBeBe,

Pls. PM 比我啦.

別墅

PinkyBeBe,

請pm埋比我丫,唔該.

男爵府

Dear Pinky BeBe,

Please PM to me, Thank You !

^^

大宅

all mom,

pm to you la

首頁

尾頁

跳至