論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請教請教, 咁你點處理, 等佢生? 在香港生?
我現在都唔知點...

原帖由 過客 於 10-4-9 15:17 發表

真係唔好咁諗 ar, 唔知點解佢地既繁殖率咁高架, 話要就有架 la, 我之前隻 c 野 36歲咪又係咁, 佢食左 4-5年避孕藥, 一停就立即有, 我真係頂佢

伯爵府

我無經agent續約, 自已去入境處做visa的...

原帖由 過客 於 10-4-9 15:09 發表

下. . .你咁大大獲
你個菲剛續約? 會唔會搵 agent 傾下

大宅

原帖由 fleshmoon 於 10-4-9 15:44 發表
我無經agent續約, 自已去入境處做visa的...

冇經 agent, 咁我又唔知點好 la, 你問下之前簽既 agent, 睇下可唔可以幫到你.

到佢完約時, 佢都係 20週, 所以咩產假都唔洗比.

伯爵府

之前簽既 agent一定唔會理我, 因為個工人是朋友介紹的, 續約又無經佢地.

原帖由 過客 於 10-4-9 16:10 發表

冇經 agent, 咁我又唔知點好 la, 你問下之前簽既 agent, 睇下可唔可以幫到你.

到佢完約時, 佢都係 20週, 所以咩產假都唔洗比.

大宅

原帖由 fleshmoon 於 10-4-9 16:36 發表
之前簽既 agent一定唔會理我, 因為個工人是朋友介紹的, 續約又無經佢地.

咁就要自己出馬 la. . . .同佢傾下, 睇下佢想點先 ...
再上黎搵人幫下手, 其實我都唔係好識教人, 希望有高手可以指導下

大宅

我個新工人要俾3000蚊agent呀....同埋而家等候其間...agent要佢俾500先.....怕佢反口.....

我之前見左兩個....都唔肯做我......因為我會帶埋佢一起上班....日日對住.....而家請左的工人都幾好.....仲到我家試埋工......暫時可以啦....

我個agent好攪笑...d工人坐晒係度.....你覺得邊個好就interview邊個....

男爵府

原帖由 mrscow 於 10-4-9 17:22 發表
我個新工人要俾3000蚊agent呀....同埋而家等候其間...agent要佢俾500先.....怕佢反口.....

我之前見左兩個....都唔肯做我......因為我會帶埋佢一起上班....日日對住.....而家請左的工人都幾好.....仲到我家試埋工.. ...

你係咪一簽約就要俾AGENT FEE?

大宅

yes yes.....

首頁

尾頁

跳至