跳至

首頁

尾頁

別墅

現在有比bb用學習杯嗎 ?

我已經開始比我個女用學習杯了, 佢已經識用, 但係成日漏口呀!

唔知其他媽咪開始未呢??

珍珠宮

環保接龍勳章

Re: 現在有比bb用學習杯嗎 ?

我有俾施施用學習杯飲水, 個杯有條飲筒, 佢識得吸, 好過癮!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

別墅

我個女都係用緊飲筒(step 3), 佢識得吸, 但成日漏口呀!

男爵府

你地講緊邊隻杯呀? 我買隻扁咀的比洪寶仔佢唔係好鍾意/識用 但奶奶話唔一定要用喎, 佢話以前d bb用晒奶樽黎飲奶, 飲水, 飲果汁.....大d一定識用杯喎

珍珠宮

環保接龍勳章

施施個隻杯係combi, 有兩隻耳仔, 有條飲筒, 因為佢唔肯用奶樽飲水, 事原有一次我地出街食早餐,我老公攞佢杯凍奶茶俾施施飲同佢玩下咁, 唸住佢唔識吸, 點知攪攪下佢真係識吸, 於是咪o向屋企攞個杯出o黎(個杯朋友送)俾d水佢試下飲, 每次俾佢佢都肯飲wor. :mrgreen: 仲飲得幾好bor, 每次都有2,30ml o架.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

我完全冇唸過可以用飲管式學習杯...比奶咀式學習杯瑤瑤...

男爵府

gracelam 寫道:
施施個隻杯係combi, 有兩隻耳仔, 有條飲筒, 因為佢唔肯用奶樽飲水, 事原有一次我地出街食早餐,我老公攞佢杯凍奶茶俾施施飲同佢玩下咁, 唸住佢唔識吸, 點知攪攪下佢真係識吸, 於是咪o向屋企攞個杯出o黎(個杯朋友送)俾d水佢試下飲, 每次俾佢佢都肯飲wor. :mrgreen: 仲飲得幾好bor, 每次都有2,30ml o架.

我個囡囡同你個個差唔多,都係老公貪得意比杯野佢啜啜,
點知真係啜到重飲到BB打冷鎮 :evil: 激死我

別墅

我買左 "學習手" 比be be 用, 不過都系用在奶樽上,
另外買左個水杯(不"流"水)不過無比佢用,
我想我都要買個有飲筒的比佢用.

[/quote]

首頁

尾頁

跳至