想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

我已經有個 3歲小朋友 , 2件前一直無避想生多個,

到而家仲未bingo 無睇過醫生 ~ 去過政府睇 佢地又說我已經有一個BB唔合資格轉介 ,我說2年都無中唔係就係合資格啦咩...佢地唔幫我轉介 !! 私家睇呢D 一定好貴了~

我既M 生完BB後一直無準過 一般38~45日先一次

上個月更加無M到, 以為有左 點知又唔係 睇左醫生

食左荷爾蒙藥先M COME 今個月又係甘 唔敢再食 睇下下個月點先, 點醫生佢又說不一定無排卵 ...

我想問下 我係米要睇婦科做一次盤腔檢查 睇下係米有問題呢....我生左BB肥左好多 我睇都要減左肥M先準 先易 BINGO 到

有無醫生介紹下呢....中西醫都可以 ,

多謝大家 ...

真係好想快D生多個 陪 BB成長

如果想食下排卵藥 要幾時去醫生度開架 ,

別墅

ME TOO 呀,我都有一個兩歲九個月嘅BB,上年年頭已經無避準備生第2個,點知又係等咗成年都無,人人都話生開好容易有,我奶奶已經係咁問幾時生第2個,我同老公成日都呃佢話就快架啦,唔通話佢知,捕咗成年都未有咩???好慘呀..
原帖由 sayakabb 於 10-4-16 12:54 發表
我已經有個 3歲小朋友 , 2件前一直無避想生多個,

到而家仲未bingo 無睇過醫生 ~ 去過政府睇 佢地又說我已經有一個BB唔合資格轉介 ,我說2年都無中唔係就係合資格啦咩...佢地唔幫我轉介 !! 私家睇呢D 一定好貴了~

...

民房

死啦 我好驚自己會唔會係多囊卵巢症
經濟又唔好 , 睇私家檢查唔知要幾錢 ~
政府又係要等

別墅

我無諗過會有架,咁生完第一個都無題,死啦,你咁樣講一講,我都驚呀..
原帖由 sayakabb 於 10-4-16 13:21 發表
死啦 我好驚自己會唔會係多囊卵巢症
經濟又唔好 , 睇私家檢查唔知要幾錢 ~
政府又係要等

民房

係囉 ,我D M 又唔準 , 真係好驚 無得再生 

別墅

估唔到我地0既情況都咁似!
我都有一個仔仔兩歲九個月大, 呢胎係意外的, 以為自己都好易會再懷孕啦, 點知今年開始努力左2個月都未有喎, 好失望! 我d M都係唔準的, 35-45日一個cycle, 一直食開避孕丸, 2個月前先停, 但因排卵期唔準所以好難成孕咁. 呢個月又等緊bingo啦!

別墅

聽你咁講,你都係0707bb呀?但你好啲吖,正係試咗兩個月,我試咗成年喇,好慘..
咁你幾時係day1呀?我cycle係28day,等到23/4唔黎就可以check..
原帖由 keith_candy 於 10-4-16 14:10 發表
估唔到我地0既情況都咁似!
我都有一個仔仔兩歲九個月大, 呢胎係意外的, 以為自己都好易會再懷孕啦, 點知今年開始努力左2個月都未有喎, 好失望! 我d M都係唔準的, 35-45日一個cycle, 一直食開避孕丸, 2個月前先停, 但 ...

大宅

我都同妳地差唔多, 我有個仔2歲8個月大, 0708媽媽, 我上年8月開始無避, 到而家都未有, 第1胎就試咗3個月就有啦! 第1胎我only check紅d, 今次都有, 我係第2個cycle就睇中醫啦! 跟住個中醫就叫我量埋temp, 點知我發現我高溫期完全都唔夠12日, 得10日咋, 跟住第11日就黎m, 我生個仔之前同之後m都算準, 但生完個仔之後1年左右就每個月都有排卵性出血, 我睇過幾次醫生, 佢地照過都話我無問題唔使擔心,所以我而家唔單只係黃體不足, 仲有排卵性出血, 我成日仍住係咁既原因令到我bingo唔到, 我都想快d中呀! 想快d生多個陪個仔, 但試得太耐個人都灰晒, 我而家只係等奇蹟出現咋! 點解我地想生多個都咁難既?

別墅

我同你一樣,生前同生後啲m期都好準,但唯一唔同嘅係我未生第一個前,我係有排卵前啲分泌物架,當一出現,我就知嗰幾日係排卵,但生完後我發覺無再有嗰啲分泌物,係完全無,所以我驚自己係唔係無排卵,好憺心呀..
原帖由 史迪仔 於 10-4-16 18:30 發表
我都同妳地差唔多, 我有個仔2歲8個月大, 0708媽媽, 我上年8月開始無避, 到而家都未有, 第1胎就試咗3個月就有啦! 第1胎我only check紅d, 今次都有, 我係第2個cycle就睇中醫啦! 跟住個中醫就叫我量埋temp, 點知我發現 ...

複式洋房

我都係0707媽咪,試咗兩年都未成功,剛試了2個cycle排卵藥,都唔得。已決定做iui, 可惜內mok唔夠厚,要再等下個cycle....心灰了。

複式洋房

點解生bb咁難?上胎意外bingo反而好地地,就來36啦,真擔心。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 陪月勳章

我試左一年多 >.< 之前一擊即中 依家等到頸長 我BB係0801 有時好灰 的朋友想有第二個 一試就得 點解今次咁難 我都懷疑自己係咪無排卵

複式洋房

Bibichu, 你點知道係自己坐月坐得唔好?我都開始懷疑自己都係,因我都沒有特別補,但我又唔覺自己身體差咗。你們有有否中醫介紹可以調理一下呢?

民房

我係0702啦, 等到而家仲未得 .....

我2個月無m到啦, 唔通我收經 ???

我既m真係好唔準 , 有咩方法知道 自己有無排卵 ? 我都m唔到, 唔知邊日起 用排卵紙check 先知呢 ...

別墅

點解我哋咁似架,真係好擔心又失望呀,我今日day24喇,我m期係28日,好準,好多四日就知,今次再唔得,就已經試咗14個cycle,好慘...

大宅

原帖由 cutepapamama 於 10-4-19 13:58 發表
點解我哋咁似架,真係好擔心又失望呀,我今日day24喇,我m期係28日,好準,好多四日就知,今次再唔得,就已經試咗14個cycle,好慘...

加油呀....你有冇KEEP 住量體溫呀...
排卵16日後, KEEP 住高溫好大機會中架啦...

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 陪月勳章

點為之高溫?

大宅

我係0709媽咪,我都等了二十個月仲未有,唔知仲有無機會做人亞媽,真係有苦自知.見到大肚婆得個恨字!

首頁

尾頁

跳至