跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

聖誕寶寶 : 09年12月媽咪加油站 (Part 31)

Part 30 回顧

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2928648-1-1.html
請不要點評我,謝謝!

公爵府

快d過黎哩邊繼續啦~~
請不要點評我,謝謝!

複式洋房

早晨呀!!!!

大宅

報到先! 之前都知道過左2000, 但見人地隔離傾到7000都無開新PAGE, 唸住唔埋佢添!

大宅

引用:
原帖由 pigpig 於 10-4-16 10:47 發表

joyce係hk已經收到啦!真係好彩!無事!

Yeah ,唔駛成日唸住寄咗去邊度? 咁我諾諾有巾用喇!

公爵府

原帖由 chunmummum 於 17-4-2010 10:02 發表
報到先! 之前都知道過左2000, 但見人地隔離傾到7000都無開新PAGE, 唸住唔埋佢添!
我諗要2000開新part係方便大家有時要搵返個msg容易d...我都試過要搵一個留言搵左半個鐘....
請不要點評我,謝謝!

伯爵府

畀面勳章

早晨呀!過黎報到先!

大宅

原帖由 gilkathy 於 10-4-17 12:18 發表
我諗要2000開新part係方便大家有時要搵返個msg容易d...我都試過要搵一個留言搵左半個鐘....

咁又係!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

報到!報到!
My Two Princess

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

大家好, 我唔識去返舊個度引用返過來tim~

我平時有開住電視, 或者收音機俾佢, 但突然間有聲佢就會醒, 我住個度係舊樓, 隔離左右用緊真係鐵個種鐵閘, 一開一關好大聲, 好多時都會醒...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 kingbbsam 於 10-4-17 15:41 發表

我平時有開住電視, 或者收音機俾佢, 但突然間有聲佢就會醒, 我住個度係舊樓, 隔離左右用緊真係鐵個種鐵閘, 一開一關好大聲, 好多時都會醒... ...

其實,個個BB唔同ga...我大女果時,日頭訓覺,出面行雷甘大聲,佢咪一樣訓到死豬甘,但珈珈依家少少聲都醒
你囝囝食甘多奶奶就好啦!珈珈今日玩絕食呀

男爵府

原帖由 pigpig 於 10-4-17 15:54 發表

其實,個個BB唔同ga...我大女果時,日頭訓覺,出面行雷甘大聲,佢咪一樣訓到死豬甘,但珈珈依家少少聲都醒
你囝囝食甘多奶奶就好啦!珈珈今日玩絕食呀 ...

做咩絕食呀? 心情唔好無胃口呀??

琥珀宮

原帖由 kingbbsam 於 10-4-17 16:07 發表

做咩絕食呀? 心情唔好無胃口呀??

佢係好情太好,太8掛就唔想浪費時間食奶,甘點算呢?

男爵府

原帖由 pigpig 於 10-4-17 16:10 發表

佢係好情太好,太8掛就唔想浪費時間食奶,甘點算呢?

咁你要冷靜一下佢喇, 食奶時唔講野, 關埋房門無其他人

大宅

到到到

琥珀宮

原帖由 kingbbsam 於 10-4-17 16:24 發表

咁你要冷靜一下佢喇, 食奶時唔講野, 關埋房門無其他人

係呀!聽日一定要呀!佢半夜果2餐奶就食得好好,可能黑炆炆,咩都見唔到

大宅

kaden最近都係, 食食下一望到燈燈, 就奶都唔食係咪傾計 (同燈燈!)

講開醒訓, kaden真係搞到我投晒行, 少少聲都薰醒即喊, 搞到我o係屋企好大壓力, 訓晏覺成日30min就自己醒...

原帖由 pigpig 於 10-4-17 19:22 發表

係呀!聽日一定要呀!佢半夜果2餐奶就食得好好,可能黑炆炆,咩都見唔到

大宅

上星期, 我地的起心肝執好呀仔個房, 俾佢自己瞓, 自此我通常喺佢個房餵奶, 避免佢食奶時八卦.

原帖由 pigpig 於 10-4-17 19:22 發表

伯爵府

畀面勳章

唉...........平時我個仔好鍾意沖涼,就算點喊,一放佢落水就會收聲,但哩兩日一沖涼佢就發脾氣,係咁撐,都唔知做咩?好擔心佢以後都會咁呀,因為佢而家愈黎愈大力,我怕佢再發埋脾氣,我更加捉佢唔實呀..........help!!!!!

大宅

得唔得係大門邊加條隔聲膠條, 唔好次次嘈醒 Marco仔呢?

原帖由 kingbbsam 於 10-4-17 15:41 發表

我平時有開住電視, 或者收音機俾佢, 但突然間有聲佢就會醒, 我住個度係舊樓, 隔離左右用緊真係鐵個種鐵閘, 一開一關好大聲, 好多時都會醒... ...

首頁

尾頁

跳至