跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

原帖由 MinnieLi 於 10-4-18 11:21 發表
早晨.系度我想講一件事.希望大家真系要保重身體.話說9號晚我刷牙時,發現嘴漏水,都冇諗咁多瞓覺.第二朝都系漏.開始驚驚地.一路到晏奏3點幾.越來越唔妥,發現大細眼同埋鼻,嘴都歪左去左邊.即刻去睇急症,個幾鍾就到我睇. ...

你要好好照顧自己呀,唔好太操勞,多d休息,唔好好少少就唔再睇醫生呀,可大可小架!

我有一個同事上年都無端端係咁,醫左成年,而家自叫好轉左少少,佢塊面仲係歪向一邊,食野都有問題,希望唔會嚇親你啦。

男爵府

牛年勳章

尋日去左jusco掃貨,唔使1個鐘用左$17xx,大出血。

jusco而家做緊8折,只for 會員(j card),嬰兒用品大部份8折,combi就85折,所以尋日一次過買左好多avent奶樽、奶嘴(飲奶用),又買左紗巾、遊戲膠地墊,慳左唔少。

減價做到20號,要去就快嘞

別墅

原帖由 babycei 於 10-4-19 12:22 發表

jusco而家做緊8折,只for 會員(j card),嬰兒用品大部份8折,combi就85折,所以尋日一次過買左好多avent奶樽、奶嘴(飲奶用),又買左紗巾、遊戲膠地墊,慳左唔少。

減價做到20號,要 ...

咁bb 車 (士的車), 有冇特別平呀?

男爵府

牛年勳章

原帖由 ChloeBear 於 10-4-19 12:46 發表

咁bb 車 (士的車), 有冇特別平呀?

一般都有8折,combi 85折,你可以打去jusco問下有冇係想要嘅款 &折扣,同埋有冇貨。

複式洋房

嘩...真係嚇死人了..你要放鬆心情呀..大家都要保重..

原帖由 MinnieLi 於 10-4-18 11:21 發表
早晨.系度我想講一件事.希望大家真系要保重身體.話說9號晚我刷牙時,發現嘴漏水,都冇諗咁多瞓覺.第二朝都系漏.開始驚驚地.一路到晏奏3點幾.越來越唔妥,發現大細眼同埋鼻,嘴都歪左去左邊.即刻去睇急症,個幾鍾就到我睇. ...

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-19 11:40 發表

你就好啦!仲有得訓多陣先!我每朝6點就起身,要到夜晚10點先有得訓呀!

我無十二點無得瞓呀

大宅

你真係要好好休息吓呀.

我隻左腳之前都無啦啦勁腫. 依家都未好返晒, 睇咗三個西醫, 都無乜好轉. 後來轉睇針炙先至好返好多咋:(

複式洋房

我個個朝早訓醒唔會喊..自己係度食手.一見到人同佢講早晨會狂笑..所以我朝朝起訓見到佢就會好開心..咩眼訓都唔記得..平時中午訓醒會叫下..等你地知佢醒左..如果無人理佢..佢又會喊..
原帖由 Yoio 於 10-4-19 09:01 發表
我想問下你地bb起身會唔會喊? 我個仔anytime一醒就會喊/叫~ 就算唔餓/片冇濕, 都係要叫兩聲, 如果餓當然更加唔會收聲.... 係咪我個仔特別難湊呢...

so far只試過3, 4次醒左自己靜靜玩ja... ...

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 fifymiu 於 10-4-18 21:33 發表
問咗老公喇, 係 3M, 佢話鴨記/各大五金鋪都有得買.

唔該哂~ 買返來試下先!

男爵府

原帖由 ChloeBear 於 10-4-19 10:51 發表
hello, 我找到一d 資料, 可以比d 擔心bb 過輕/過重的媽咪睇下

以下資料節錄自香港母乳協會 ([url=http://www.breastfeeding.org.hk/book/182http://www.breastfeeding.org.hk/book/182]http://www.breastfeeding.org.hk/book/182http://www.breastfeeding.org.hk/book/182[/url]):

世界衛生組織 (下稱"世衛") 於2 ...

我囝囝全部都係排50喎~

男爵府

原帖由 momoso 於 10-4-19 13:00 發表
我個個朝早訓醒唔會喊..自己係度食手.一見到人同佢講早晨會狂笑..所以我朝朝起訓見到佢就會好開心..咩眼訓都唔記得..平時中午訓醒會叫下..等你地知佢醒左..如果無人理佢..佢又會喊..
...

我囝囝都係..但如果係半夜醒會喊架...朝早醒就唔會~

大宅

原帖由 AikiAiki 於 10-4-19 12:13 發表
大家好呀....
今日芯言4個月大啦
想問下大家...你地既BB 1日食幾多餐奶奶呀...
芯言食好小....得4餐....而家每餐6OZ...

我個B都係食4餐咋, 每餐180-200ML, 間唔時會食到5餐, 不過好小. 但又唔可以迫佢, 佢一瞓覺就唔願起身飲奶. 我都無晒佢辦法.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 AikiAiki 於 10-4-19 12:13 發表
大家好呀....
今日芯言4個月大啦
想問下大家...你地既BB 1日食幾多餐奶奶呀...
芯言食好小....得4餐....而家每餐6OZ...

恭喜晒芯言小朋友!
珈珈依家都係一日食4-5餐奶,埋身食我就唔知佢食幾多,pump出黎就只係食4OZ
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 mandypau 於 10-4-19 12:55 發表

我無十二點無得瞓呀

甘你幾點起身?

大宅

原帖由 babycei 於 10-4-19 12:22 發表

減價做到20號,要 ...

我尋日都去左JUSCO掃貨呀, 我好你少少, 大半個鐘掃左1000蚊左右, 我又係買左D奶樽、COMBI餐具、睡袋、玩具同一D衫仔

大宅

原帖由 mandypau 於 10-4-19 12:55 發表

我無十二點無得瞓呀

我都係無12點都唔駛旨意有得瞓, 有時仲成點幾先有得瞓, 我其其就每朝早7點左右起身食奶, 食完奶又會再瞓, 不過都係瞓個幾鐘就會醒, 所以我而家成日都唔夠瞓

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-19 16:26 發表

甘你幾點起身?

七點零度......

大宅

原帖由 鵬鵬丁滿 於 10-4-19 16:36 發表

我都係無12點都唔駛旨意有得瞓, 有時仲成點幾先有得瞓, 我其其就每朝早7點左右起身食奶, 食完奶又會再瞓, 不過都係瞓個幾鐘就會醒, 所以我而家成日都唔夠瞓 ...

我餵完早奶, 跟住就要返工呢....

琥珀宮

原帖由 mandypau 於 10-4-19 16:42 發表

七點零度......

唉!我有名你叫pigpig呀!唔夠訓,我真係好慘 我係一個一日要訓足20小時既豬

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-19 17:01 發表

唉!我有名你叫pigpig呀!唔夠訓,我真係好慘 我係一個一日要訓足20小時既豬

我一向都係鍾意瞓GA人嚟架. 依家比兩隻麻甩仔搞到成日唔夠瞓

首頁

尾頁

跳至