想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問下己bingo的姐妹們~
你地bingo前會唔會夜訓呀? 有無食煙同飲酒?
夜訓會否令到卵子唔靚?

唉~ 好無奈呀~
以前番開通宵工幾年~
到今年無做~ 但都變唔番正常~
經常都係四五點先訓~ 訓到下午2-3點~
試過逼自己早d訓~ 但仲衰.......

所以想問下bingo咗的姐妹或未bingo的姐妹~
你地覺得夜訓係咪一個問題??
有無姐妹bingo前有食煙同飲酒?
呢三樣嘢會唔會令到難d有bb?

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

我就唔食煙, 耐唔耐會飲吓白酒/紅酒, 以前多數都係夜晚一點幾瞓, 唔超過兩點, 無避孕兩個月就有咗BB.
而家多數三四點先瞓, 想生第二個試咗幾個月都未有, 不過曾經聽中醫講過, 夜瞓個人身體會唔夠暖, 寒D, 唔知會唔會因為咁樣而難D有BB呢

公爵府

原帖由 大笨豬 於 10-4-18 00:20 發表
其實我三樣都無 , 係間中放假先會夜小小訓~~

我就衰夜訓囉
TRY咗好耐都未有~
真係唔知關唔關事

公爵府

原帖由 小糖糖 於 10-4-18 00:28 發表
我就唔食煙, 耐唔耐會飲吓白酒/紅酒, 以前多數都係夜晚一點幾瞓, 唔超過兩點, 無避孕兩個月就有咗BB.
而家多數三四點先瞓, 想生第二個試咗幾個月都未有, 不過曾經聽中醫講過, 夜瞓個人身體會唔夠暖, 寒D, 唔知會唔會 ...

我都係好夜先訓呀~
又係TRY咗好耐都未有~
真係唔想夜訓架~ 但係改唔到....
可能夜訓真係有關係喎~
你第一胎唔算夜訓~ 所以BINGO咗~
唔知係咪呢

別墅

但係我之前幾個月, 都試過早睡早起, 一點前就瞓, 但一樣都唔BINGO, 同埋老公D丁丁都唔係咁好, 幾年前已經唔合格, 可能而家年齡大D又再差D

伯爵府

好媽媽勳章

我份工一個月要返幾日通霄,
攪到平時都會夜訓,
我都好擔心唔知會唔會影響BINGO,
我都試左年幾啦

問過中西醫都話只係小影響,
眼見...其實好多行業都要返通霄,
但D人一樣BINGO,
成日安慰自己唔關事既......

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

BK Milk勳章

我有食煙同間唔中夜訓,第一胎都係意外有左,而家想生第2個,試左4個月都未bingo~

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

未有BB時,我多數就12點幾訓.冇飲酒(一年)

但一年前,就1 OR 2星期都有一次clubbing & drink,都4-5點先訓.

煙就冇食.

公爵府

原來大家都有夜訓習慣~
因為我有一個朋友佢有飲酒~ 但早訓~ 所以第一個月就bingo咗.....
另一個就食煙+飲酒~ 但都係早訓~ 佢仲勁~ 兩次bingo都係一次就中....
所以我咪諗下會唔會關早訓事囉~
因為我都試咗超過兩年

別墅

我都係好夜訓架, 都有食煙, 但食好少. 試咗一年都未有.

第一胎一樣夜訓, 食得仲多煙, 但試咗三個月就有, 都唔明點解...

大宅

我覺得有時放假, 跟住, 4,5點訓,第2日下午2,3點起身, 好舒服喎......

不過.......屋企有個麻麻, 朝朝早四,五點起身, 到左6點就整定早餐...9點未起身, 都話日上三干....唉

大宅

我冇食煙飲酒, 但我同老公都夜訓, 平均晚晚都2 點至訓, 我地半年都冇bingo

我堂妹遲我一個月結婚, 佢係鄉下人, 早睡早起, 佢己經有左3 個月啦

公爵府

原帖由 老馮 於 10-4-18 22:43 發表

第一胎一樣夜訓, 食得仲多煙, 但試咗三個月就有, 都唔明點解...

我個朋友一想有bb就介煙同早訓~
我開頭仲話應該無關係~
點知真係比佢一擊即中

公爵府

原帖由 estherevalam 於 10-4-18 23:29 發表
我冇食煙飲酒, 但我同老公都夜訓, 平均晚晚都2 點至訓, 我地半年都冇bingo

我堂妹遲我一個月結婚, 佢係鄉下人, 早睡早起, 佢己經有左3 個月啦

係囉~ 因為我一路都bingo唔到~
但check過無問題~
所以咪諗到會唔會關夜訓事囉

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我夜瞓+食煙,今次只係一次意外,就中左招==

大宅

我朋友要番shift 夜更, 而家都已經有兩個小朋友...

公爵府

咁應該真係唔關事?
但我成日驚呢三樣嘢會令到d卵子唔靚...
所以難bingo

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-4-18 22:43 發表

會唔會係第一胎時年紀細d,
身體好d?

首頁

尾頁

跳至