母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

i use nursing covers. you can get them at www.bebebela.com

禁止訪問

大宅

我用果條係玩具反斗城買,冇扣既~ 用到歲幾都岩用

大宅

我都係用餵奶披肩,,去到邊都可以餵奶

大宅

而家好多商場都有育嬰室, 不過有d都好污糟下, 仲有好多係同換片o既地方一齊, 又冇人清理....好似廁所咁dirty. 自己會揀地方去, 揀一d育嬰設備好的商場例如圓方, 成日去o既有屯門市中心, 荃灣廣場, 有獨立餵奶房. 試過去飲茶阿b肚餓用餵奶巾去餵, 絕對冇人話你的, 個個都知我餵緊奶.

大宅

畀面勳章

咁你地有冇邊餵邊漏既情況呀? 點樣處理呢?
我買左breast shells, 諗住出街餵奶時用, 但係屋企試左, 滿到漏出黎整濕晒
係屋企就可以用容器裝住, 但係街餵時真係唔知點好

複式洋房

原帖由 amyksleung 於 10-4-24 17:07 發表
咁你地有冇邊餵邊漏既情況呀? 點樣處理呢?
我買左breast shells, 諗住出街餵奶時用, 但係屋企試左, 滿到漏出黎整濕晒
係屋企就可以用容器裝住, 但係街餵時真係唔知點好 ...

若出街餵奶,我會用乳墊;就不會弄濕。
之前有時用餵奶巾,現在幾乎沒有用,因為穿了哺乳衣,試過在公衆場所如餐廰、酒樓就咁餵:)快手些便可。

大宅

畀面勳章

我日日都會用乳墊架

大宅

TOilet......come on ....no way

He is a baby= Human too.

別墅

我都係用有個窿嗰d餵奶布, 但就成日都好"論準" 有幾次都走光, 不過我就係坐埋一邊只係老公睇到.
請問sling又係點用呢, 邊度有得買.

男爵府

2011至尊種植勳章

原帖由 kklmml 於 10-4-25 20:54 發表
我都係用有個窿嗰d餵奶布, 但就成日都好"論準" 有幾次都走光, 不過我就係坐埋一邊只係老公睇到.
請問sling又係點用呢, 邊度有得買.

"請問sling又係點用呢" -->
你可以參考下以下 post, 應該會畀到少少 idea 你:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3006887-1-1.html

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊