自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆 20# 小兔咕 的文章

但係呢度買野要比入口0既Custom Clearance, Import Duty or Tax wor~!
你有買開野,咁呢d貴唔貴?係呯過係HK買定差唔多?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 KarenChris 於 10-4-26 11:44 發表
但係呢度買野要比入口0既Custom Clearance, Import Duty or Tax wor~!
你有買開野,咁呢d貴唔貴?係呯過係HK買定差唔多?

不用嫁!
通常係平過hk既. 最like 掃佢d減價野!
juicy 果d 平, 牛仔褲一定平.
至於個別你可以行完街再比較下!
我今日對鞋先到左
係lc 對鞋賣hkd24xx
佢賣usd250 only~~

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

online買野都唔錯丫,so far我買過幾次d size又岩喎覺得相同實物一樣,9唔9都會上網買下嘅,但出開街亦唔會放過shopping機會架

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

王國長老

王國長老

我分別訂過三批jshopper衫, 終於收齊, 大部份都好滿意, 有d款好靚, 香港冇見到

有一件鬧左笑話, 我見有加大褲, 咁我又肥, 咪買左條中碼囉, 點知尋日收到, 開黎睇, 嘩, 可以俾減肥前既欣宜著, 我可以兩隻腳穿一邊褲管 以後都係唔好買加大系列既衫褲
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小免咕,
可唔可以講吓你通常會去 shopping嘅 website? 邊度有juicy買?

原帖由 小兔咕 於 10-4-26 11:56 發表

不用嫁!
通常係平過hk既. 最like 掃佢d減價野!
juicy 果d 平, 牛仔褲一定平.
至於個別你可以行完街再比較下!
我今日對鞋先到左
係lc 對鞋賣hkd24xx
佢賣usd250 only~~ ...

男爵府

我從來未試過網上買衫, 總係覺得要試過上身睇過摸過下質地ok唔ok會好d

子爵府

2年前起, 我而家好少行街...除左鞋同褲,其餘d衫,jacket, top, one piece, accessories 都買韓國衫...上網睇完就搵taobao相熟seller訂.....quality好得!又比boutique平一截......我d friends都受我影響...開始淘寶買korean衫......

男爵府

原帖由 wingyan008 於 10-4-29 02:24 發表
2年前起, 我而家好少行街...除左鞋同褲,其餘d衫,jacket, top, one piece, accessories 都買韓國衫...上網睇完就搵taobao相熟seller訂.....quality好得!又比boutique平一截......我d friends都受我影響...開始淘寶買k ...

介紹吓taobao 邊間商舖啦

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 tracytang 於 10-4-27 23:02 發表
小免咕,
可唔可以講吓你通常會去 shopping嘅 website? 邊度有juicy買?

http://www.shopbop.com/
買有brand野我會係呢度買, free shipping to hk ar!
我會買juicy, joie, twenty8twelve, marc by marc,
splendid, velvet, LNA, 同埋D 減價貨.. 佢果度有好多Lane crawford , seibu都有既細brand...
http://www.victoriassecret.com/
買yoga褲, unun, 泳衣 就係victoria secret
我比較低能鍾意佢pink 果條line 既cotton unun.

http://www.abercrombie.com/webapp/wcs/stores/servlet/division_11203_10901_12203_-1
a&f 因為我矮有時會買佢d中童衫著。/大人衫都會.

http://www.asos.com/
我係度買大肚衫... 貪佢平!

cath kidston d 相我post 左出來la~

發現左top shop 寄來hk 都唔貴.. 正打算買.. .

公爵府

原帖由 wingyan008 於 10-4-29 02:24 發表
2年前起, 我而家好少行街...除左鞋同褲,其餘d衫,jacket, top, one piece, accessories 都買韓國衫...上網睇完就搵taobao相熟seller訂.....quality好得!又比boutique平一截......我d friends都受我影響...開始淘寶買k ...

我都想知呀

因為而家跟個同事响淘寶買野, 不過都唔係好熟識, 都買左幾次
第1次係失敗 size同款式都唔掂 原來真係要慢慢睇佢d評語, 詳細圖等等. 要好有耐性 我都估唔到我得.

而家買左幾次都ok, 都係揀d 間單ge item., 好似背心, 底底呀 踩腳褲 牛仔背心等 真係平出面好多.

大宅

Taobao 喲衫好唔好? 邊個seller 好呀? 介紹吓! Thanks.

洋房

taobao 太多選擇la, 有無話邊間好d...if係韓國d衫式邊到睇最好丫, 以家出去買衫真係好鬼貴料又唔係話好......

男爵府

原帖由 小兔咕 於 10-4-29 12:00 發表

http://www.shopbop.com/
買有brand野我會係呢度買, free shipping to hk ar!
我會買juicy, joie, twenty8twelve, marc by marc,
splendid, velvet, LNA, 同埋D 減價貨.. 佢果度有好多Lane crawford , seibu都有 ...

hihi, 想問吓如果shopbop到買野呢, 係咪以US 計算? 同埋真係Free shipping, 我見有條MJ 手鏈幾Like, 價錢$108 咁咪約hk$845左右? 用credit 卡付款,再填地址幾耐會送到貨呀?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 momotam168 於 10-4-29 15:45 發表

hihi, 想問吓如果shopbop到買野呢, 係咪以US 計算? 同埋真係Free shipping, 我見有條MJ 手鏈幾Like, 價錢$108 咁咪約hk$845左右? 用credit 卡付款,再填地址幾耐會送到貨呀? ...

佢係us 計
買夠us100就free ship lu~
其實 exchange rate係睇番你張Credit card點hcharge你喎. 你當住一對8先la~
其實美金對hkd都唔會點轉la!如果想知真係點對可以打去bank 問.
佢話3日ma..
我最近果次係星期4訂.. 星期1到..
其實平時都係4-5日.. 通常都係上午10點-11點到la

侯爵府

我老公好鍾意上網買野, 但除了衫褲鞋襪外, 物都上網買..

鍾情ebay..

男爵府

原帖由 小兔咕 於 10-4-29 18:22 發表

佢係us 計
買夠us100就free ship lu~
其實 exchange rate係睇番你張Credit card點hcharge你喎. 你當住一對8先la~
其實美金對hkd都唔會點轉la!如果想知真係點對可以打去bank 問.
佢話3日ma..
我最近果次係 ...

oh, 真係架, 好喎我可以試試
見到MJ 一對EARING 我係SHOP買 $490, 而家個網到US52 = HK$416左右, 都的確抵D
其他就唔太Sure 喇

民房

designer brand可能會, 如果唔係ge就無謂啦~~~ 試身最重要ge唔係試個size, 而係試下自己著會唔會好睇~~

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

原帖由 edea 於 10-4-27 22:22 發表
我分別訂過三批jshopper衫, 終於收齊, 大部份都好滿意, 有d款好靚, 香港冇見到

有一件鬧左笑話, 我見有加大褲, 咁我又肥, 咪買左條中碼囉, 點知尋日收到, 開黎睇, 嘩, 可以俾減肥前既欣宜著, 我 ...

前兩日都喺jshopper訂咗d衫比囡囡同自己,希望快d收倒貨啦

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 小兔咕 於 10-4-26 11:22 發表

http://www.shopbop.com/ci/3/lp/my-shopbop.html
shopbop 係好以d mop , lane crawford 咁賣好多個brand 既衫..
所以係邊度做要睇番個別既brand~

舊年冬天, 我係shopbop買咗對tory burch鞋, lane crawford$2300, 我係shopbop買, 個時做promote有8折, 都係$12xx咋, 真係抵.

首頁
12345...6

尾頁

跳至