跳至

首頁

尾頁

別墅

我都唔知自己有水腫,只覺得腳有時站太久行得多會痛,星期六產檢時,護士檢查,說有水腫,叫我不好食0甘咸,宜家29周多就有一DD腫,可能到生既時候更腫,慘啊!

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 tszchingmak 於 10-4-26 09:32 發表
我都唔知自己有水腫,只覺得腳有時站太久行得多會痛,星期六產檢時,護士檢查,說有水腫,叫我不好食0甘咸,宜家29周多就有一DD腫,可能到生既時候更腫,慘啊! ...

我27w已經腫…仲要食飯要墊高隻或者食食下要行一行,試過一次響屋企打邊爐食左兩個鐘無郁,隻腳腫到行都行唔到,結果按左半個鐘先好D…
所以宜家唔敢去睇戲,怕散場行唔到…
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

複式洋房

我都有腫呀!!仲要手、腳好痕.....你地有痕嗎? 我仲有少少水滋粒添呀!! 好擔心, 水腫有咩問題架? 星期五產檢, 諗住問吓醫生點!

男爵府

我對腳都有腫呀! 唔見咗腳眼, 我覺得對腳好似豬蹄.

別墅

係呀, 若果腳腫得太勁就要小心, 因腫係病嚟架, 要記住飲足夠的水份, 減少食鹽份高或味精高的食物, 墊高雙腳坐及瞓, 行多D, 唔好站咁多, 得閒就按下佢, 若接受的話就著壓力襪.

不過, 好多孕婦都會水腫, 若少少腫, 而血糖血壓都正常的話, 相信無乜大問題的, 放心啦!!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至