跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人睇過 梁智宏醫生? 佢好唔好嫁?我想有bb去打5合一呀 !!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

OK 架. 佢而家係火炭御龍山 & 愉田苑都有診所, 之前一路係第一城好耐架喇 ~

原帖由 GarboBilly 於 10-4-25 13:38 發表
有無人睇過 梁智宏醫生? 佢好唔好嫁?我想有bb去打5合一呀 !!

大宅

佢 ok 的. 我兩個仔細時都系佢度打針. 除了兒科, 我成家人都睇佢.

大宅

TKS ALL ...仲好...我住愉翠苑tim ...^^

禁止訪問

大宅

聽講同診所邱祖麟幾好
原帖由 GarboBilly 於 10-4-25 13:38 發表

禁止訪問

洋房

原帖由 cecichow 於 10-4-26 13:34 發表
相比下,邱E生態度好D。有問必答。
我都覺得係.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cecichow 於 10-4-26 13:34 發表
相比下,邱E生態度好D。有問必答。

我鐘意睇邱醫生, 佢係細心啲架, 同埋有耐性啲

梁醫生巳前態度真係好差, 但係依家好咗好多
同埋有次我個女隻手luck胶, 係梁醫生幫佢搞掂, 佢將阿女隻手扭吓扭吓咁..就扭番正喇

禁止訪問

回覆 9# GarboBilly 的文章

洋房

原帖由 babymuimui 於 10-4-26 17:23 發表

我鐘意睇邱醫生, 佢係細心啲架, 同埋有耐性啲

梁醫生巳前態度真係好差, 但係依家好咗好多
同埋有次我個女隻手luck胶, 係梁醫生幫佢搞掂, 佢將阿女隻手扭吓扭吓咁..就扭番正喇 ...
沒錯, 邱醫生好好多, 起碼問他嘢, 會答你, 但是梁e生就 not good, 次次問他嘢, 他都答"沒嘢嘅", 跟住好似趕你走咁. hello, babymuimui, 聽人講小朋友luck胶, 好容易會再 luck, 唔知係唔係 le???

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cyrus123mama 於 10-4-27 09:15 發表
沒錯, 邱醫生好好多, 起碼問他嘢, 會答你, 但是梁e生就 not good, 次次問他嘢, 他都答"沒嘢嘅", 跟住好似趕你走咁. hello, babymuimui, 聽人講小朋友luck胶, 好容易會再 luck, 唔知係唔係 le??? ...

其實佢係响6個月大時, 我媽咪同佢落街行吓, 當時係瞓bb車既, 咁有個姨姨想抱起佢玩, 點知佢可能用錯力啦, 咁阿女即刻喊到好犀利, 隻手即刻唔願郁, 咁我阿媽都知咩事架喇, 咪同佢去睇醫生囉

到依家4歲都未試過再luck胶, 都算好彩

洋房

原帖由 babymuimui 於 10-4-27 10:35 發表

其實佢係响6個月大時, 我媽咪同佢落街行吓, 當時係瞓bb車既, 咁有個姨姨想抱起佢玩, 點知佢可能用錯力啦, 咁阿女即刻喊到好犀利, 隻手即刻唔願郁, 咁我阿媽都知咩事架喇, 咪同佢去睇醫生囉

到依家4歲都未試過再lu ...
咁都好. 因為我個B都係之前 LUCK 骹, 都好怕他會再LUCK. THANKS 你.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cyrus123mama 於 10-4-27 11:58 發表
咁都好. 因為我個B都係之前 LUCK 骹, 都好怕他會再LUCK. THANKS 你.

唔洗客氣

大宅

我已經BOOK咗星期4睇邱醫生 ..

別墅

梁醫生斷證好準,而且佢知我係新手媽媽,問多兩句佢都好肯答。

有次BB發燒,佢問完、檢查完 (當時未出疹)已經估到係玫瑰疹,仲教定我點樣照顧,叫我唔使驚。

男爵府

原帖由 little_prince 於 10-4-28 17:25 發表

有次BB發燒,佢問完、檢查完 (當時未出疹)已經估到係玫瑰疹,仲教定我點樣照顧,叫我唔使驚。 ...

我地都係喎, 阿女有次發燒睇梁醫生, 又係未出疹, 佢一口斷定係玫瑰疹, 我同我99都半信半疑, 最後佢係岩既. 呢排梁醫生態度係180度轉好喎, 睇玫瑰疹個次問多句都俾佢話...

丘醫生就態度一直都好好, 解釋好詳細, 不過我老公成日介懷佢只有兒科文憑, 唔似梁醫生係兒科專科出身呢...

禁止訪問

男爵府

你講銀城姓馮o個個? 有... 開頭有... 但自從發覺要無限期覆診話唔到俾你聽可以幾時停+越聽佢講越覺係歪理+每次睇會俾人省兼等到人傻左之後, 我諗我地呢世都唔會點見!

大宅

但我亦有同事帶 bb 去睇梁醫生, 係斷錯症的架,啱一次唔代表次次都啱 bor
原帖由 little_prince 於 10-4-28 17:25 發表

有次BB發燒,佢問完、檢查完 (當時未出疹)已經估到係玫瑰疹,仲教定我點樣照顧,叫我唔使驚。 ...

首頁

尾頁

跳至