親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

皇家世茂艾美 - Me too wor !

原帖由 HelloKitty 於 10-4-29 10:29 發表
我一大一小去, 囡囡7歲, 我地8月中去, 會去4日, 跟住會去埋東京.
我買票間agent有一日遊的套票買$220/人, 但係好多細節都仲未知. 所以我都唔知訂唔訂好.
我地會住南京路的皇家世茂艾美, 貪佢夠方便囉. ...
:-P

男爵府

Me 3 wor, I will go in early of July with 3 years old boy.

大宅

我在詢問自由行的細節時, 職員溫馨提示我, 在火車站等地方, 千萬要握緊小朋友的手, 那裡的人是多得很恐怖, 加上心儀出發當日早機已滿, 後來在報章上了解團體票比較優勝, 便決定報團.
又開始搜集報團資料, 比較了行程,住宿及價錢後, 新華二天入園 $3349/2649, 而中旅三天入園 $4928, 最後選了新華 (我有問職員是否團體票, 我相信他也不太清楚, 只是說全團有專車及導遊帶領到會場, 應該是團體票吧.), 但昨天才知道原來新華的不是優先預約的團體票 (可能是中旅獨家代理), 不過算了吧, 既然已報了就用樂觀的心態去面對, 一分錢一分貨, 我最懷的打算是捨難取易, 放棄中國館, 相信其他館也會很精彩, 反正它是永久保留的. 如果價錢不是問題, 我都建議你報中旅.

原帖由 daisy17772 於 10-4-29 01:39 發表

Which agent that you book the group tour? I'm thinking of joining CTS as they have the priviledge to allow us to pre-book 館.

thanks
daisy17772

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

男爵府

我係上來bk, 見到d mami話呢間方便, 我照跟咋.

原帖由 easy 於 10-4-29 10:59 發表
皇家世茂艾美 - Me too wor !

男爵府

我今日SERCH過上海的旅行社, 世博直通車要RMB160一套

男爵府

We will be going to Shanghai in May. We have booked the package (hotel + air tickets). I booked it online via CX package.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 baldheadcat 於 10-4-28 23:09 發表
Dear Daisy17772,

唔駛客氣,我都係想多d人報下料,等成件事可以安排好d,老實講,一家大細咁去世博真係好麻煩,事先安做多d research 唔駛我到時咁勞氣!

據淘寶有關旅行社話,散客成團都會預定book中國館,而上海中旅都一樣係boo ...

many thanks for your info. Please check pm.

複式洋房

Hi

各位mami,

我一家3口(小朋友9歲)+爺爺會17/5去呀。我地係跟學校攪的團去ga。5日4夜$3300+兩日世博入場(全包機場稅及領隊導遊費), 我覺得非常抵lor, 還有領隊帶去其他景點, 真的超值呀。原本是想去日本的, 但因為學校攪了呢個團除了覺得抵之外, 還覺得世博是難得在中國攪, 所有便改變計劃去上海lor。希望我去完之後可以比到D資訊你地啦!!!

大宅

嘩!真係好抵喎, 希望你們玩得開心, 謝謝你回來報料給大家!

原帖由 peacefulguy 於 10-4-30 01:24 發表
各位mami,

我一家3口(小朋友9歲)+爺爺會17/5去呀。我地係跟學校攪的團去ga。5日4夜$3300+兩日世博入場(全包機場稅及領隊導遊費), 我覺得非常抵lor, 還有領隊帶去其他景點, 真的超值呀。原本是想去日本的, 但因為學 ...
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

大宅

我地1家3口會在29/5出發去7日,而婆婆同公公就會26/5先出發,因為我地有親友住上海,所以我地只係買機票就OK,鏗返 好多酒店錢可以去食好嘢

複式洋房

原帖由 peacefulguy 於 10-4-30 01:24 發表
各位mami,

我一家3口(小朋友9歲)+爺爺會17/5去呀。我地係跟學校攪的團去ga。5.

我小朋友學校都係五月中放假,唔通大家係培僑同學仔?

大宅

我2大1細(小朋友7歲)。我地自由行4日3夜 錦滄文華酒店+機票共約$8990 7月中去(經國泰假期package訂). 打算遊兩日世博 (未訂票) + 1日杭州. 希望各位去完之後可以比到D資訊我啦. 謝!

男爵府

醒目開學勳章

食咗咩好野記得上尼分享吓 ,因我7月中先出發,目的只是世博和揾野食ja

原帖由 孫夫人 於 10-4-30 19:43 發表
我地1家3口會在29/5出發去7日,而婆婆同公公就會26/5先出發,因為我地有親友住上海,所以我地只係買機票就OK,鏗返 好多酒店錢可以去食好嘢

子爵府

I will go Shanghai and 杭州 in Jul. Any hotel is recommended in 杭州 ? How to get there from Shanghai to 杭州 ? What else can we go other than Expo which is suit for child ?

複式洋房

琴日上網見到有話係世博熱買既記念品- 世博護照,二話不說,馬上去淘寶買左先講。有相有真相:

http://blog.baldheadcat.com/expo2010/expo_visa/

侯爵府

請問你book那間service apartment?
原帖由 baldheadcat 於 10-4-28 19:13 發表
我地可能係最早去個班白老鼠!
我地五月中去,兩公婆同兩個小朋友 (五歲同七歲) 再加埋嬤嬤.
坐KA 下午機去,大人連稅二千三左右。
酒店方面已經訂左間service apartment, 係浦東區,千六尺三房九百幾蚊一晚。
門票訂左join ...
行到水窮處 坐看雲起時

複式洋房

原帖由 Paris 於 10-5-3 23:18 發表
請問你book那間service apartment?

Dear Paris,

有關Service Apartment 的詳情請賞面到小朋友的blog查看,因為有d地圖呀link 呀我唔知點加係度。
http://blog.baldheadcat.com/expo2010/service_apartment/
不過始終都未住過, 唔敢推介。等我地番泥再映d相比大家睇下。
你又打算住邊呢?有冇好介紹?我地個apartment 未confirm, 有好地方都仲可以轉. 大家分享下啦,我呢排plan 行程plan 到頭都痛。

侯爵府

Hi,
我九月先去,4個人。買了機票但未訂酒店。毫無頭緒住邊,住service apartment 好似幾好喎,等你住完番來報料。

thanks

行到水窮處 坐看雲起時

複式洋房

Dear all,

下星期就出發,好忙。
Update 一下,今日間旅行社打電話話泥話原先的上車點(即浦东东方路738号裕安大厦旁,近张扬路)因人客不足取消,要我另選上車點,或自行到園區門口等。

少人去我都唔知叫做好事定係壞事,我都係等佢confirm 果日會係邊個入口進園先決定自己去定係join 佢車。

仲係度plan緊行程, 大概係一日主攻D,E 區,另一日主攻C區, Sixth Sense 訂唔到,據聞話十一點就要排隊等午餐。另外近四百蚊一位小朋友又唔識得欣賞好似唔係咁好,所以改訂左E區另一間法國餐廳,另外亦訂左知味觀,希望到時就算太多人入唔到場館都有餐好食啦。

侯爵府

畀面勳章

原帖由 baldheadcat 於 10-5-12 23:44 發表
Dear all,

下星期就出發,好忙。
Update 一下,今日間旅行社打電話話泥話原先的上車點(即浦东东方路738号裕安大厦旁,近张扬路)因人客不足取消,要我另選上車點,或自行到園區門口等。

少人去我都唔知叫做好事定係壞事,我都係等佢confirm 果日會係邊個入口進園先決定自己去定係join 佢車。

仲係度plan緊行程, 大概係一日主攻D,E 區,另一日主攻C區, Sixth Sense 訂唔到,據聞話十一點就要排隊等午餐。另外近四百蚊一位小朋友又唔識得欣賞好似唔係咁好,所以改訂左E區另一間法國餐廳,另外亦訂左知味觀,希望到時就算太多人入唔到場館都有餐好食啦。

Hope you will enjoy your trip and wish that things will all go fine.

BTW, how do you book these restaurants? And how do I know the list of restaurants and its locations? thanks

daisy17772

首頁

尾頁

跳至