親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有朋友去布吉嗎??可大家交流一下?我正在做資料搜集呢!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

民房

上次去往依間,好靚好舒服...
http://www.thaiaholic.com/detail ... d=91&tsect_id=2

子爵府

原帖由 111111 於 10-4-28 15:01 發表
有朋友去布吉嗎??可大家交流一下?我正在做資料搜集呢!

我都係7月去, 一行十四人呀. 我現在只係book 左酒店, 其他完全未定. 我地會住3天Sunset Beach Resort, 2天Holiday Inn Resort. 因第一次去, 又甘多人, 都係book 芭東d 酒店方便點. 你坐什麼機? 我坐aa, 要成晚上12點到, 還未找車. 又未安排行程, 請問你有d乜提議? 交流下都好.

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

我地之前都冇個post講布吉架....
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2941330-1-3.htm

大宅

我係7月22-26/7/2010, 一行5. 我BOOKRising Sun Residence :INCLUDE (BUY 3 GET FOUR NIGHTS)早餐有專人做給你,有車同司機給你 (EVERY DAYS 9 HRS)接送機場往返. 有1DAY 出島 (INCLUDE LUNCH)仲有一餐泰DINNER 向屋食.
$6900B PER NIGHT PER BED ROOM
WE BOOK 2 BED ROOM SHARE POOL VILLA
今次講住,轉頭講食,大家可有其它意見呢??參考,參考...
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

男爵府

你係邊度BOOK咖????
原帖由 111111 於 10-4-29 13:04 發表
我係7月22-26/7/2010, 一行5. 我BOOKRising Sun Residence :INCLUDE (BUY 3 GET FOUR NIGHTS)早餐有專人做給你,有車同司機給你 (EVERY DAYS 9 HRS)接送機場往返. 有1DAY 出島 (INCLUDE LUNCH)仲有一餐泰DINNER 向屋 ...

大宅

WWW.Rising-Sun-Residence.

大宅

我就29號坐aa夜機去~
不過我就book左sugar palm grand(兩晚)+secret cliff resort(1晚)我經zuji book咖~做promo,3晚共$786連tax
原本bookc太車同一日團,可惜佢唔接大肚婆(我朋友),所以轉左去搵布吉偉林,仲等梗佢覆~book車平過果邊坐tuk/taxi
你想搵資料,thailandfans有好多咖~^^
racha聽人講響外島,又冇野行又貴,坐船出入都要收錢~
7,8月好似係布吉雨季,book patong好似方便d~
希望幫到你~

子爵府

[quote]原帖由 111111 於 10-4-29 13:04 發表
我同你差不多, 前後腳, 我就 7/17-22, 叫6天, 實則4天半. 多謝你地d料. 我都擔心, 7/8月雨季, 吾知到時點. 大家再交流. 我地好多人有車牌, 但吾識路, 又夜機到, 我想可能book 車好過租車. 有無人知租車(van仔)大概幾錢, 再計下數先.

大宅

回覆 9# saulanbee 的文章

我也是29/7夜機, 不過我仍未 book 車, 而我第一晚打算會住 Patong ibis, 但未訂, 之後住 karon 的 movenpick, 訂了, 但未 cfm 付 $, may be 拖到 deadline 才付!
到時見!

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

哎呀~我唔記打,我係5月29~你book c太啦,口碑好好~價錢唔係太貴...
patong ibis好海鮮價,可能好多人訂,而且位置方便~
c太1日book車連c機,細車好似1600b,minivan要2000b

原帖由 daisymak 於 10-4-29 18:51 發表
我也是29/7夜機, 不過我仍未 book 車, 而我第一晚打算會住 Patong ibis, 但未訂, 之後住 karon 的 movenpick, 訂了, 但未 cfm 付 $, may be 拖到 deadline 才付!
到時見!

大宅

7月尾~8月尾是雨季,便宜機票,酒店有PROMATION,都預天氣唔多好,唔打緊,最緊要開心!

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章

原帖由 vicky_cheun 於 10-4-30 14:25 發表
至於食野我諗左以下地方咋:
1./ natural
2./ lotus
3./ banzaan fresh market
4./ bird of paradise in sheraton (好抵買一送一)
5./ 海南雞飯
6./ 魚旦粉
7./ pancake

另外可能會搵一日食pizza,但係白泥同鄧記唔敢去 ...

bird of paradise in sheraton buy one get one free $1,200B 我 easter 去, 係 every wed & friday咋, 唔係 everyday ga, food is just ok, 不要祈望太高, 但都抵食架, 因kids below 11, free of charge

大宅

原帖由 vicky_cheun 於 10-4-30 14:25 發表
至於食野我諗左以下地方咋:
1./ natural............monday close
2./ lotus........聽人講又貴又唔好食~
3./ banzaan fresh market....又聽人講平靚正,不過唔係fresh,close5:00pm
4./ bird of paradise in sheraton (好抵買一送一)
5./ 海南雞飯
6./ 魚旦粉
7./ pancake
ps:仲有no.6 都幾正,胡xx都有介紹
另外可能會搵一日食pizza,但係白泥同鄧記唔敢去 ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章

原帖由 vicky_cheun 於 10-5-1 02:32 發表
其實bird of paradise同lotus我都係因為住laguna貪佢地比較近同便,所以先諗住去食。

bird of paradise我都無咩期望,係諗住佢又平又方便,因為其實我覺得比起好多地方,香港既自助餐叫幾好。

lotus我睇過相都好似ok,如果唔 ...

lotus if not order seafood, not expensive, the view is good, the food is not bad to me because i like spicy, even if you specified no spicy, they still have a little bit.........don't go later than 5:30, or can't see sunset, enjoy!

大宅

食野
DAY1 好夜先到
DAY 2~LUNCH - banzaan fresh market
DINNER - Bird of Paradise in Sheraton
DAY 3-魚排

首頁

尾頁

跳至