跳至

首頁

尾頁

別墅

你哋個b出咗幾多隻牙呀?

mini-matt 依家有三隻牙, 就係下面中間兩隻,同埋上面中間左側邊一隻..依家摸到加上見到白色一點既就係上面中間個兩隻...

記得係佢開始出牙仔,大約七個月倒,佢好辛苦,每晚隔一個鐘就醒一次, 一晚醒成四,五次....有時仲唔肯瞓番,係咁喊好耐..真係好攞命... 自從個次之後,佢就食番夜奶, 係每三個鐘個隻tim 呀...陰公.. ...不過,好彩,touch wood, 佢無話發燒,肚痾既情況出現..

唔知你哋個情況又點呢? 講嚟聽吓呀..

男爵府

好媽媽勳章

Re: 你哋個b出咗幾多隻牙呀?

小肥佬 ,
我亞囝已經出咗上下門牙共4隻, touch wood佢又冇發燒, 肚痾就有時有少少啦!! touch wood夜晚都係冇醒喎!!佢最嚴重咪d口水囉!! 多到不得了, 係咁成條口水咁流出黎,嚇死人!! 特別係玩緊好興奮果時最厲害!!! 仲有咪係咁咬嘢, 感覺到佢好牙痕囉!

子爵府

金毛b 都有4隻牙仔, 但佢沒有發燒,肚痾, 但有兩晚唔肯訓, 同時間流口水
親子王國以外之相冊連結已被刪除

複式洋房

Yo淨係得下面兩隻門牙咋,之前半夜成晚醒唔知係未又想出牙呢?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Re: 你

我個仔都係得下門牙兩隻, 上面就好似想出咁, 佢上個week先發燒, 又肚痾, 仲入埋醫院, 而家就叫無燒but仲有少少肚痾, 我都唔知關唔關出牙事, 因為上次出牙都無事既, 希望佢快快好番啦.

:cry: :cry:

民房

我個仔仔八個月, 一隻牙都沒有出.

出牙時除了口水多外, 是否不肯睡覺 ?

還有其他特徵嗎 ?

大宅

我bb下面出左兩隻牙啦.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

男爵府

好媽媽勳章

口水B,
亞囝剩係口水多, 想咬嘢! touch wood其他乜都冇!!

別墅

我亞仔勁鍾意咬嘢,但係就唔覺佢流口水呀..

S.B.N.

仔仔無事既唔駛担心...仲有, 你個b出世時,係唔係巳經係細size 呀? 個時, 我亞仔,都無乜重到,但係就個長度逹到個目標,個醫生都話無問題...

大宅

731mon 寫道:
小肥佬 ,
我亞囝已經出咗上下門牙共4隻, touch wood佢又冇發燒, 肚痾就有時有少少啦!! touch wood夜晚都係冇醒喎!!佢最嚴重咪d口水囉!! 多到不得了, 係咁成條口水咁流出黎,嚇死人!! 特別係玩緊好興奮果時最厲害!!! 仲有咪係咁咬嘢, 感覺到佢好牙痕囉!

All,
My hoyin now has 5 teeth (three bottom and two upper).
The 6 tooth is coming out.
He is exactly like yin yau that 係咁成條口水咁流出黎,嚇死人!! 特別係玩緊好興奮果時最厲害!!!
I have to change his bib every 2-3 hours.
He has no fever, 肚痾 or sleepless nites (thank God!!!).
However, when everytime he is teething, he will have very rosy cheeks.
He is having rosy cheeks today so I think the 6 tooth is coming out.

複式洋房

My Joshua have 2 coming out at the bottom....like to bite me and popo...and always pull my hand and bite on it.... :tongue:
我們愛,因為神先愛我們!!!!!

別墅

我BB 都係一隻牙都未出, 如果出牙時會唔會胃口唔好架

大宅

carriegary 寫道:
我BB 都係一隻牙都未出.

me too:-( 但勁流口水同周圍啜

男爵府

HeeHee... alicia still "one horse ahead" .... with 8 teeth

like this -->

男爵府

我隻蟲蟲豬都未有牙呀,但近兩日有d蛋花便,勁想咬野,乜都吾放過,過個佢手的東西,都吾會有好下場,全部都有佢d口水,連佢老豆個下巴都吾放過.
[em:3 :]

洋房

no any............................... :cry: :cry: :cry:

男爵府

tear 寫道:
[quote]
carriegary 寫道:
我BB 都係一隻牙都未出.

me too:-( 但勁流口水同周圍啜 [/quote]

我阿囡都係牙影都唔知

大宅

我阿仔有7隻牙, 下面3隻, 上面4隻

男爵府

我朋友話女仔出牙出得慢d,吾知真定假..
[em:3 :]

大宅

唔係男仔慢D咩

首頁

尾頁

跳至