自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-1 12:34 發表
其實個元配有無小朋友架 ??

呢個阿 2 又會理真氣壯甘出黎申請

有小朋友=阿2有皇牌係手

如果個元配之前係唔知佢既存在, 而家真係心口滴血!!!

男爵府

原帖由 cy101 於 10-5-1 12:46 發表

同意....

係咪黑心講句...

抵佢死...

「鄧」亞大唔抵...

比個衰佬「握」咗咁耐...

mouth: mouth: mouth:

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉!!! 跟本我覺得好似係

正室既傷口上灑鹽

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Icy_babe 於 10-5-1 13:04 發表

同意....

係咪黑心講句...

抵佢死...

「鄧」亞大唔抵...

比個衰佬「握」咗咁耐...

mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

所以倒希望元配係一早知佢既存在, at least 係隻佬生前有咩都質問到, 有咩都炳夠佢!! 而家留下個難灘子係度!! 仲要谷住度氣想問都無得問!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乜而家D二奶可以咁明目張膽嫁咩,
當正自己係正室,真係唔知個醜字點寫

水晶宮

即係未離婚,2邊都有小朋友,有外遇?
小朋友可以得到賠錢,太太可以,2奶唔可以…
我覺得假設要賠一百萬應該分3份,太太,1個小朋友,外面果個小朋友…(小朋友冇左爸爸都好慘,外遇唔係小朋友的錯)但係29就真係唔應該有錢…

大宅

好媽媽勳章

真係亞大又慘..d小朋友又慘....

大宅

好媽媽勳章

我都覺得分比小朋友就天經地義,唔係話私生子就一蚊都無,始終都係血肉,但係個二奶就................

:;pppp:
原帖由 shannnb 於 10-5-1 13:14 發表
即係未離婚,2邊都有小朋友,有外遇?
小朋友可以得到賠錢,太太可以,2奶唔可以…
我覺得假設要賠一百萬應該分3份,太太,1個小朋友,外面果個小朋友…(小朋友冇左爸爸都好慘,外遇唔係小朋友的錯)但係29就真係唔應該有錢… ...

珍珠宮

原帖由 cy101 於 10-5-1 11:27 發表

個報導話佢同消防員有小朋友!!
以前睇一仔就話冇子女。

伯爵府

原帖由 cy101 於 10-5-1 12:46 發表

若果呀大唔知的話個二奶就應該唔係同佢同居緊啦... 最多係幫佢生多左個姐

mouth: 個元配好慘,都已經死老公,仲無端端殺個二奶出黎要錢,搞到成家變全香港o既笑話...

珍珠宮

呢單如果比佢打到,以後就天下大亂啦,咁結婚註冊仲有咩保障?唔怪之陳棍聰都可以走出黎爭產啦!

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

男爵府

之前睇過d報導話個男人一直都係同個2奶住,
好少返元配度,所以元配應該一早知.

伯爵府

咁佢太太都好慘... mouth: 個老公真係有=無

大宅

好媽媽勳章

盧說,生前與蕭永方同居多時,2人也拍過婚紗照,蕭的私人信件、帳單都寄往其愛巢,他生前又定期過戶支付她的生活費。盧認為,雖然蕭永方仍維持與正室妻子的婚姻,但自己才是蕭的「事實的妻子」,「我跟他一起那麼久,他周圍的朋友也知道我們是什麽關係,但他出事後(消防處)卻沒有人跟我交代過。」她聲稱打官司不只為了錢,而是要確定自己的名分。盧表示,上月殉職消防員楊俊傑生前也跟蕭永方認識,她認為:「兩個人的死都和消防設備有關,消防應該有個交代,樣樣都要改進,不要再讓更多消防員受害。」

我朋友夠同佢男朋友拍過婚紗照,而家散左,咁又點...點解消防處要同佢交代,乜二奶係合法咩???唔係為錢咁做乜索償??確定自己的名分,個男人唔比名分你,咁其他人點比你,哈哈,真可笑!!

大宅

好媽媽勳章

消房處點解要向二奶交代事件!:;pppp: :;pppp: 厚顏無耻

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

二奶都平起平坐,咁咪即係鼓勵人哋有第二頭家

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 TTMM 於 10-5-1 17:52 發表
我朋友夠同佢男朋友拍過婚紗照,而家散左,咁又點...點解消防處要同佢交代,乜二奶係合法咩???唔係為錢咁做乜索償??確定自己的名分,個男人唔比名分你,咁其他人點比你,哈哈,真可笑!!

咪係囉..個男人都唔比名份佢..點解叫其他人確認佢呢??個男人真係咁愛佢..點解唔同大婆離婚再比個名份佢呢?到依家個男人死左..佢自己出黎唱通街...咁係乜名份??真係諗極都係"2奶"咋喎
2奶有得分...咁以後hk不如回復番1夫多妻啦 點解d2奶真係面皮幾呎厚架...

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

個人應為阿2冇錢分
連阿2生既都冇得分
如果咁都有得分
有起咩事出黎d賤男唔想益屋企果個咪死出去亂播種?

首頁
12345...10

尾頁

跳至