自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 1# vivi2009 的文章

子爵府

以前喲nurse係要同病人抹身洗澡,而家...
而家我覺得真正直接照顧病人的全是助理,而唔係NURSE,佢哋的工作只是派藥寫REPORT係咁多
照顧我睇唔出!!

珍珠宮

好媽媽勳章

值得敬佩

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我生大仔時都遇到個好好o既病房助理...
我生完b, 返左產後房, 係床上小便後, 佢主動幫我著埋網褲, 墊埋巾添...

子爵府

好媽媽勳章

其實而家病房助理都好多嘢做, 但人工又底, 照顧病人的工作大部份已交比佢哋做, 真係有d亞姐真係好好 如果有家人曾住院嘅話就會了解, d姑娘成日揸住叠紙喺到行來行去, 問親佢嘢都話唔得閒, 轉頭先同你講, 跟住就冇晒影,仲好晦氣, 而家d姑娘嘅愛心同工作熱誠去晒邊, 唔通學晒醫管局嘅高層, 少做少錯, 唔做唔錯

首頁

尾頁

跳至