論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

(((同工人買醫療保險收費大比拼))))

[size=large]我現在的僱佣公司收費 $1350/兩年,每次睇西醫最高索償 $200 ,另包牙醫........

[size=large]現在歡迎各位朋友報料你們幫工人買醫療保險收費是多少?

大宅

Re: (((同工人買醫療保險收費大比拼))))

<<道享保險>>

HK$665.00(2年)

2年原價$760, 因我再買埋家居保所以平多$95.
睇醫生@$150.
牙醫一年$1500.

**我見到佢地而家係BK買廣告好似$300一年喎**

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我AGENT收我 $570/1年,每次睇西醫最高索償 $210 ,另包牙醫的;話時話我依家呢個印印未夠一年都睇左唔少錢醫生(費用差唔多三仟元,睇牙$1500,西醫$1500,)

保險公司蝕硬架~

複式洋房

我幫襯"昆士蘭(QBE)"了幾年,有claim過都無加保費。我經agent買兩年HK$975。包牙醫、住院、人身意外20萬等。

"昆士蘭"住院及門診全年賠償額多過"道亨"。

"昆士蘭": 門診每次200元,全年4,000元 ; 住院全年30,000元 ;補聘家傭全年10,000元 ; 等候期10天

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

andrewbaba

請問門診係full claim定係claim到80%呢?

複式洋房

係full claim (100%).

大宅

I also used the "QBE" for 2 years. Their service and follow up quite good and efficency.

I have just renewed the policy for 2 years with around HK$1,350.

複式洋房

[size=large]其實道亨家傭綜合保險都OK呀(2年 $665)

[size=medium]
僱主責任保險------每次事故$100,000,000
家傭人身意外保障-----每年$200,000
外科手術及住院費用------每年$25,000
門診費用------------------每年$3,000 (每次上限$150)
牙科費用----------------------每年$1,500
家傭住院超過三天之現金津貼-----每年$6,000(每日$200)

民房

andrewbaba 寫道:
我幫襯"昆士蘭(QBE)"了幾年,有claim過都無加保費。我經agent買兩年HK$975。包牙醫、住院、人身意外20萬等。

"昆士蘭": 門診每次200元,全年4,000元 ; 住院全年30,000元 ;補聘家傭全年10,000元 ; 等候期10天

andrewbaba:
我都想買一份, 可o吾可以比個Agent名同電話我呀?

複式洋房

sun-sun,

I already PM you. Please check.

子爵府

andrewbaba,

pls pm the details to me too.

Thanks a lot.
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

男爵府

我請工人時 agent 介紹QBE,我買左一年。無 claim 過。
就到期時,諗住問下續買要幾錢同有乜手續。
打左3次電話,次次都話搵同事覆我,結果影都冇。
我卒之幫襯左第間。

男爵府

我現在是在道亨買保險,就快到期,但點解佢要收我1100,話是最平,但見你o地只是6xx,咁平o既??
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

洋房

It costs only HK$700 for comprehensive package from Prudential. If the agent offers discount, it is much cheaper.

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

續保單黎左,話第二年要成$2130保費一年(加保加都離哂譜),"衡安"保險都SHOT SHOT地,我同佢買就真係我痴左線囉~~

複式洋房

這就是"道亨"為爭market share的技倆,首先第一年以賤價搶爛市,然後續保時收取market price或較高保費(尤其是有claim過),博個客唔會格價。
timma 寫道:

我現在是在道亨買保險,就快到期,但點解佢要收我1100,話是最平,但見你o地只是6xx,咁平o既??

別墅

For me, I used "道亨", and I also 續保 for my maid in 2 year, and the price only $807.5/2yr.(as I pay it before 到期 15 days.) :lol: 20% off

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

THANK YOU VERY VERY VERY MUCH

[quote]
andrewbaba 寫道:

首頁

尾頁

跳至