親子旅遊

跳至

首頁
23456...23

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

rwurwu
我見”閃閃令”書仔係講呢兩日(星期六/日)開嫁!
原帖由 rwurwu 於 10-5-24 10:51 發表
請問美國村果個市集-跳蚤市場係咪星期六及日都開/星期日only?? 因為plan緊行程,如果係想跳蚤市場開果日先去美國村...thanks!

大宅

010, thanks for the information ..ya, I have searched the same information from travelusb.com & another websites, it opens on every Fri and Sat night, which is differences with that guide book.. please note for your info!

來到沖繩,除了購買國際知名品牌外,合心水的地道手工藝品亦是可遇不可求的手信。在美國村附近,每逢星期五及周未都設有跳蚤市場,有不少地攤賣的都是二手貨或手工藝品,日本人對二手貨交易持認真的態度對待,他們會盡量把貨品翻新才賣給有興趣的人。此外,遊人可在 Night market 吃到沖繩馳名拉麵,配上沖繩麒麟啤酒,又是另一種平民式的人間享受。

原帖由 010 於 10-5-24 15:34 發表
rwurwu
我見”閃閃令”書仔係講呢兩日(星期六/日)開嫁!

以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

侯爵府

rwurwu
吓...咁就慘啦...
我book左星期日及星期一先去美國村個面呢!!!
過幾日會再問下民宿有關資料,
有消息再上來update

原帖由 rwurwu 於 10-5-25 12:14 發表
010, thanks for the information ..ya, I have searched the same information from travelusb.com & another websites, it opens on every Fri and Sat night, which is differences with that guide book.. pleas ...

子爵府

我上年去完沖繩, 我覺得好好玩喎, 我係參加朋友婚禮, 再停留玩多幾日, 可能我地係自己揸車, 想去邊就去邊, 所以覺得好自由自在

如果跟團, 我覺得相對無咁好玩呢

親子王國以外之相冊連結已被刪除

侯爵府

金毛B媽
多朋友都係咁話....自己去個d話好好玩, 好想再去, 跟團個d, 就話無野玩...我諗交通都係一個重點, 所以去的朋友真係要好好計劃一下, 唔好比交通搞到個行程"wor"晒
原帖由 金毛B媽 於 10-5-25 16:59 發表
我上年去完沖繩, 我覺得好好玩喎, 我係參加朋友婚禮, 再停留玩多幾日, 可能我地係自己揸車, 想去邊就去邊, 所以覺得好自由自在

如果跟團, 我覺得相對無咁好玩呢 ...

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 joyce_baby 於 10-5-5 16:43 發表
我啱啱都睇緊沖繩d行程, 因帶亞仔(3yrs),打算跟tour, 睇到永x個行程都幾ok, 有冇人可比d意見, 6/7月去ok嗎?

6月機位已full晒喇,7月都係得番2日咋,我book咗7/7

男爵府

咁full 呀???

我的沖繩之旅倒數啦!!

子爵府

原帖由 010 於 10-5-25 21:01 發表
金毛B媽
多朋友都係咁話....自己去個d話好好玩, 好想再去, 跟團個d, 就話無野玩...我諗交通都係一個重點, 所以去的朋友真係要好好計劃一下, 唔好比交通搞到個行程"wor"晒
...

係呀, 因為自由行, 想去食海鮮, 就食海鮮, 去 shopping 就去 shopping, 去游水, 就去游水, 加上 d 景點又唔難找, 又唔遠, 真係幾好架
親子王國以外之相冊連結已被刪除

男爵府

原帖由 金毛B媽 於 10-5-25 16:59 發表

如果跟團, 我覺得相對無咁好玩呢 ...

我帶埋bb跟團呀, 第一次帶bb出去, 跟團安心啲, 希望都好好玩!!

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 chowhui97 於 10-5-26 10:31 發表
咁full 呀???

我的沖繩之旅倒數啦!!

你幾時出發呀?

大宅

我book左8/7..期待中

原帖由 @bear 於 10-5-26 09:53 發表

6月機位已full晒喇,7月都係得番2日咋,我book咗7/7
以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 rwurwu 於 10-5-26 11:23 發表

me2啦,你book咗邊間酒店呀?我地book咗1日沙灘3日市區,未知有冇房,我第一次去沖繩咋:loveliness:

男爵府

原帖由 @bear 於 10-5-26 10:37 發表

你幾時出發呀?

我下星期一出發啦!!!!

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 chowhui97 於 10-5-26 11:35 發表

我下星期一出發啦!!!!

好開心呀,玩完記得上嚟報料呀

男爵府

我想問下你地去幾多日呀?4日玩得晒嗎或是5天比較好?

如果去五天, 想住海灘區, 應該住多少天呢?2天足夠嗎?

請你們給我意見!

大宅

i booked 3 nites at beach hotel and 1 nite at naha .. is my first visit to there too

原帖由 @bear 於 10-5-26 11:30 發表

me2啦,你book咗邊間酒店呀?我地book咗1日沙灘3日市區,未知有冇房,我第一次去沖繩咋:loveliness:

男爵府

原帖由 @bear 於 10-5-26 11:37 發表

好開心呀,玩完記得上嚟報料呀

希望天氣好啦!! 去旅行又真係好開心呀!!

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 安安太太 於 10-5-26 16:24 發表
我想問下你地去幾多日呀?4日玩得晒嗎或是5天比較好?

如果去五天, 想住海灘區, 應該住多少天呢?2天足夠嗎?

請你們給我意見!

我都係第一次去沖繩咋,book咗5日,我唔識游水,所以住一晚沙灘酒店,其餘3晚住市區,我諗我地玩5日應該有多冇少囉

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 chowhui97 於 10-5-26 16:59 發表

希望天氣好啦!! 去旅行又真係好開心呀!!

旅行太開心喇,我仲有個幾月先出發,好似要等好耐咁

珍珠宮

原帖由 rwurwu 於 10-5-26 11:23 發表

哈哈,我返黎你出發!

我4/7 - 8/7,
每日都無心工作,
倒數中! 

首頁
23456...23

尾頁

跳至