親子旅遊

跳至

首頁
45678...23

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 HebeMama630 於 10-5-30 17:48 發表
ok ok,其實tocoo(english)租可能平d,你要compare吓...因我租車/還車既時間係1100-1100,OTS係24hrs計,所以平過Tocoo dd...同埋好怪Tocoo個中文web租車貴過英文web架...

咁奇怪?你下個月幾號出發呀?我7月先出發,我依家都未有興奮嘅感覺

大宅

yes yes. . 如果趺到83我都入貨喇,唔可以再等..近summer只會一路升~~

原帖由 NoName 於 10-5-28 22:45 發表

確實係日日都望佢跌!

我好心足,有8.3-8.4都好滿意啦!
再跌多D又唔拘!哈哈
以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

珍珠宮

原帖由 rwurwu 於 10-5-31 10:50 發表
yes yes. . 如果趺到83我都入貨喇,唔可以再等..近summer只會一路升~~

哈哈,我84都殺住一半先喇!
不過今日仲係85

民房

我問過安運8月中自遊行,佢提議4天,2日Marriott or Kafuu 加1日市區JAL City Naha or Hotel Tokyu Bizfort ,要成$8000,好貴呀!請問你地會住邊間酒店/resort?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我原本已訂了機票8月7日去, 但係請不到假及酒店勁貴, 然後想改7月24日去, 而且又找到$990晚住southern Beach, 但最後因為改不到機位, 宜家要9月18日才能出發, 都不知到時天氣點同埋重有3個半月才出發!

我宜家會乘快運, 我發覺分開訂平過買Package, 大家要計清楚呀!

大宅

Can you introduce more how to operate the GPS in the car? Enter the tel no.? If go to 萬座毛 or somewhere that I don't know the tel. no., what's the searching crieria then?

A bit anxious on how to operate it.

原帖由 weiwaiwei 於 10-5-29 14:35 發表
咁多位,你好呀

我剛剛上個星期同20個月大囡囡去左沖繩5 日, 我地玩得好開心呀

我地自由行, 中間兩日租車去北部, 住左兩日海邊酒店, 行程以輕鬆為主, 有去美國村, 萬座毛, 水族館

租車真係好easy, 我c6都係第一次 ...

複式洋房

我報左康X既 4天團 6/7 出發。。。係呀B兩歲前去佢第一次去旅行。。。好期待呀。。。希望D YEN唔好再升啦。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

自由行去沖繩的朋友仔, 如果唔係自駕遊, 真係要諗諗交通問題!!!!!!! 沖繩的public transport 真係........ 唔係好方便咖!!!! 班次好少好疏!!

不過, 我知有好多酒店都會有包車去d 必去景點, 限時去, 限時返. 唔自駕, book 之前可以問下喎!!

複式洋房

我報個團都係坐UO ﹠住SOUTHERN BEACH 喎=)
原帖由 安安太太 於 10-6-1 17:46 發表
我原本已訂了機票8月7日去, 但係請不到假及酒店勁貴, 然後想改7月24日去, 而且又找到$990晚住southern Beach, 但最後因為改不到機位, 宜家要9月18日才能出發, 都不知到時天氣點同埋重有3個半月才出發!

我宜家 ...

侯爵府

安安太太
<而且又找到$990晚住southern Beach>
重有無得book?可不分享係那裡book
因我訂東横inn都要~HK$700喎

我宜家 ...

大宅

係呀係呀..我4月尾訂果時已經係分開酒店/機票訂平過package,仲可以自由選擇酒店....

我宜家 ...
以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

別墅

明天出發

明天出發
原帖由 jjmather 於 10-5-5 15:44 發表
我想暑假帶阿仔去沖澠玩,都會租車自駕,請問有d也嘢行程同住邊間酒店好呢?Thx

男爵府

我係康X旅行社訂, 上星期五訂, 首先要俾$300做訂金才做房, 但當時已經覆了價錢是$990, Southern Beach, 如果無房或價錢貴咗都可以退回$300, 當時我還未改機票, 以為無問題, 所以就試做, 點知星期六打去 UO先話無位改機票, 那一刻諗住暑假點會做$990咁抵, 點知星期一早上就收到佢地電話話confirm有房, 宜家要再俾$200手續費改日期!

原帖由 010 於 10-6-2 11:50 發表
安安太太

重有無得book?可不分享係那裡book
因我訂東横inn都要~HK$700喎

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Southern Beach OK 咖!! 好近海灘!!酒店的餐$$都唔貴, 係唔係好方便, 唔自駕, 一定要的士出入, 最近巴士站要行至少25MIN.

的士去最近的單軌電車站要YEN$ 1700 左右.

別墅

請問自悠行的朋友, 如兩大一小(8歲)去
冲繩酒店係未要小朋友加床?
如唔想加床只申報兩大人名Check In 得唔得?
有冇人試過呀?

我問過D旅行社
有D話6歲就必要比加床銭
有D話12歲
如冇加床會否去度要比surcharge?
但係如果跟團去就間間旅行社都話12歲至要加床
究竟點傢?

侯爵府

thanks
原帖由 安安太太 於 10-6-2 15:18 發表
我係康X旅行社訂, 上星期五訂, 首先要俾$300做訂金才做房, 但當時已經覆了價錢是$990, Southern Beach, 如果無房或價錢貴咗都可以退回$300, 當時我還未改機票, 以為無問題, 所以就試做, 點知星期六打去 UO先話無位改 ...

侯爵府

package話海灘區酒店小朋友over 6要計一人
但那霸區就可以唔計

我自己訂近恩納的”美留民宿”小朋友9-yr都計一人錢

原帖由 hermanma 於 10-6-3 02:39 發表
請問自悠行的朋友, 如兩大一小(8歲)去
冲繩酒店係未要小朋友加床?
如唔想加床只申報兩大人名Check In 得唔得?
有冇人試過呀?

我問過D旅行社
有D話6歲就必要比加床銭
有D話12歲
如冇加床會否去度要比surcharge?
但係 ...

大宅

Hi, hinhinseto

When you come back, can you share your experience with us? Esp. for the operation of car and your itinerary. Thanks.
原帖由 hinhinseto 於 10-6-2 14:42 發表
明天出發

別墅

新華旅遊有日本自駕遊講座, 可以在網上留位, 不過明天已滿。

新華同東瀛都有攪,免費的! 即場有部GPS教你用。

原帖由 appleyummy 於 10-6-3 23:00 發表
Hi, hinhinseto

When you come back, can you share your experience with us? Esp. for the operation of car and your itinerary. Thanks.

男爵府

原帖由 010 於 10-6-3 11:36 發表
package話海灘區酒店小朋友over 6要計一人
但那霸區就可以唔計

我自己訂近恩納的”美留民宿”小朋友9-yr都計一人錢

我訂唔到,full 哂

首頁
45678...23

尾頁

跳至