親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

知唔知假期有得嘛~
有冇電話號碼可以問到呢?
thanks

原帖由 咩咩豬 於 15/5/2010 15:19 發表

其實你唔須要買套票,因為在園內有得加買當天的大馬戲,只須rmb90,計起來平過買套票.

別墅

呢個行程好好呀~
我想問吓歡樂世界係邊度架?係咪要另外買飛入場架?
thanks~

原帖由 nicamc 於 10-5-10 17:43 發表
佛誕會去長隆2日1夜,2大1小(2yrs)2老,以下的行程會唔會太緊迫?

Day 1
9:10 直通巴士
12:30 check in + 四海一家食lunch
14:30 歡樂世界
17:30 Dinner
18:30 大馬戲 (聽聞要早d霸 ...

男爵府

我睇其他人d 回覆話歎樂世界一般4點半d機動遊戲就會關
你要睇返會唔會玩

我20/5去
第一天打算12點去到+食lunch + 動物園 + 大馬戲
第二天食完早餐/中午就去歡樂世界慢慢玩,食埋dinner,就返hk

男爵府

請問有無媽咪知道 如果我20/5去動物園 ,去到係咪有得+$90買大馬戲飛??

大宅

原帖由 ada29 於 10-5-15 23:30 發表
知唔知假期有得嘛~
有冇電話號碼可以問到呢?
thanks

應該有,因為我是旺季去都有,其實你唔須要急於在香港買票,你去到長隆酒店才買票,那處有很多選擇,當時是長隆酒店D職員叫我唔好買套票,在園內可以RMB90加買當天的大馬戲.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我今日打電話去長隆問,佢話要加入$140,唔知係咪貴左呢

請問鱷魚公園有咩睇啊~係咪淨得鱷魚睇冇其他野睇呢?

原帖由 咩咩豬 於 16/5/2010 17:17 發表

應該有,因為我是旺季去都有,其實你唔須要急於在香港買票,你去到長隆酒店才買票,那處有很多選擇,當時是長隆酒店D職員叫我唔好買套票,在園內可以RMB90加買當天的大馬戲. ...

大宅

原帖由 ada29 於 10-5-16 23:44 發表

YES,所以我無去鱷魚公園.

子爵府

How about if I am not live in 長隆酒店, can I buy the ticket from it ? Or you recommend us to buy in the theme park but not to buy the package in the theme park's entrance ?

原帖由 咩咩豬 於 10-5-16 17:17 發表

應該有,因為我是旺季去都有,其實你唔須要急於在香港買票,你去到長隆酒店才買票,那處有很多選擇,當時是長隆酒店D職員叫我唔好買套票,在園內可以RMB90加買當天的大馬戲. ...

大宅

原帖由 kukukoo 於 10-5-17 08:57 發表
How about if I am not live in 長隆酒店, can I buy the ticket from it ? Or you recommend us to buy in the theme park but not to buy the package in the theme park's entrance ?

唔住長隆酒店都可以係大堂買樂園票,你可以先在大堂售票處查詢.

我之前原本打算買家庭票,但D職叫我在動物園內於下午2時開始可以加買當天大馬戲,成人只須RMB90.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

請問你是否近期去過呢
我想再打去長隆酒店部再問一下~

原帖由 咩咩豬 於 17/5/2010 09:10 發表

唔住長隆酒店都可以係大堂買樂園票,你可以先在大堂售票處查詢.

我之前原本打算買家庭票,但D職叫我在動物園內於下午2時開始可以加買當天大馬戲,成人只須RMB90. ...

大宅

原帖由 ada29 於 10-5-17 09:28 發表
請問你是否近期去過呢
我想再打去長隆酒店部再問一下~

我係舊年暑假去的,不過我有D朋友今年農曆年去都係在樂園內以RMB90加買大馬戲.

大宅

原帖由 ada29 於 10-5-16 23:44 發表

都唔係只得鱷魚睇, 但主要係囉, 都有狗, 豬, 海獅, 黑天鵝, 烏龜, 有個兒童遊樂場同埋有d瓜瓜菜菜同表演睇下囉

俾個網址你自己上去睇下
http://www.chimelong.com/

大宅

我最終因為有老有嫩都係揀左跟團, 最主要因為book唔到平酒店或者公寓

我報左新華, 價錢都ok, 去動物園+大馬戲+百萬葵園, 全包門票及來回車 (回程在羅湖散), 只得一個晚餐唔包
total $668 + 36保險 + 100導遊費
2歲以下$50 +36保險

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

打去酒店問過要$140
可能加左價

原帖由 咩咩豬 於 17/5/2010 10:40 發表

我係舊年暑假去的,不過我有D朋友今年農曆年去都係在樂園內以RMB90加買大馬戲.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

thanks

原帖由 瑩の媽 於 17/5/2010 12:50 發表

都唔係只得鱷魚睇, 但主要係囉, 都有狗, 豬, 海獅, 黑天鵝, 烏龜, 有個兒童遊樂場同埋有d瓜瓜菜菜同表演睇下囉

俾個網址你自己上去睇下
http://www.chimelong.com/ ...

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

又真係好抵喎 2日1夜定3曰2夜啊~仲包門票真係好平,係咪平日去啊~我地佛誕去實貴好多mouth:mouth:" />
不過我地4大2小唔想跟團,又book到平公寓(即家庭式住所)咪想自己去,不過車票真係貴,一張成$100係太子上車,一家三口來回都$600
仲未計食野同門票啊~

原帖由 瑩の媽 於 17/5/2010 12:55 發表
我最終因為有老有嫩都係揀左跟團, 最主要因為book唔到平酒店或者公寓

我報左新華, 價錢都ok, 去動物園+大馬戲+百萬葵園, 全包門票及來回車 (回程在羅湖散), 只得一個晚餐唔包
total $668 + 36保險 + 100導遊費
2歲 ...

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

星期三開始唔好天啊
http://www.weather.com.cn/weather/101280102.shtml

大宅

2日1夜, 佛誕去, 即係21 & 22號, 平日仲平, $5xx咋

原帖由 ada29 於 10-5-17 23:09 發表
又真係好抵喎 2日1夜定3曰2夜啊~仲包門票真係好平,係咪平日去啊~我地佛誕去實貴好多mouth:mouth:" />mouth:" />
不過我地4大2小唔想跟團,又book到平公寓(即家庭式住所)咪想自己去,不過車票真係貴,一張成$100係太子上 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有無人剛剛過去的星期六, 日去完回來報料, 謝謝! 唔係嗎.....落雨, 陰天好了!

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

包門票又真係好平啊
不過包邊款門票啊

原帖由 瑩の媽 於 18/5/2010 10:03 發表
2日1夜, 佛誕去, 即係21 & 22號, 平日仲平, $5xx咋

首頁
12345...12

尾頁

跳至