自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

係網上search話唔可以乾洗, 濕洗又無咁好, 咁你地係點處理佢, 有無人可以教路呀? 同埋大概要用幾多錢?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 鑰匙 於 10-5-8 14:44 發表
係網上search話唔可以乾洗, 濕洗又無咁好, 咁你地係點處理佢, 有無人可以教路呀? 同埋大概要用幾多錢?
去洗衣店度 "焗被", 幾錢唔知, 我媽年年都有攞去焗的

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

洗點都乾淨過焗.

大宅

買羽絨被間店舖教, 放落洗衣機, 用常溫水加適量的洗衣液或粉, 千萬不要加柔順劑; 洗完用乾衣機乾, 亦是千萬不要加柔順紙, 咁完成後就會如新的一樣。我上個星期才剛剛洗完, 跟手收埋了。

大宅

可惜我的洗衣機無咁大, 自己洗唔到.....

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我今日攞件羽絨去洗, 順便問店員洗羽絨被要幾多錢, 佢話焗被就$43, 大清洗就$137.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我今朝拎咗 3 張羽絨被去焗 .... 盛惠 $90(i.e. @$30)

如果洗埋就要 $160 .... 1 張雙人被($60) + 2 張單人被($100)
路遙知馬力,日久見人心!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

妳個間平好多呀.

原帖由 hehalady 於 10-5-9 16:43 發表
我今朝拎咗 3 張羽絨被去焗 .... 盛惠 $90(i.e. @$30)

如果洗埋就要 $160 .... 1 張雙人被($60) + 2 張單人被($100)

水晶宮

原帖由 pigpigyy 於 10-5-9 17:00 發表
妳個間平好多呀.
貧民區吖嘛

講笑 jar .... 不過,真係平好多 gar,就算打的攞去洗衫舖都有著數

男爵府

原帖由 eny 於 10-5-8 17:10 發表
買羽絨被間店舖教, 放落洗衣機, 用常溫水加適量的洗衣液或粉, 千萬不要加柔順劑; 洗完用乾衣機乾, 亦是千萬不要加柔順紙, 咁完成後就會如新的一樣。我上個星期才剛剛洗完, 跟手收埋了。 ...

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係拎出去, 年年焗, 隔3年就洗一次...
執子之手 與子皆老

男爵府

你部洗衣機係唔係大眼雞(歐洲機)? 可洗幾多公斤的衣服呢? 羽絨被係雙人羽絨被嗎? 因為我怕部機唔夠力洗羽絨被(加大碼的), 所以想參考你的經驗! 謝謝解答!

原帖由 eny 於 10-5-8 17:10 發表
買羽絨被間店舖教, 放落洗衣機, 用常溫水加適量的洗衣液或粉, 千萬不要加柔順劑; 洗完用乾衣機乾, 亦是千萬不要加柔順紙, 咁完成後就會如新的一樣。我上個星期才剛剛洗完, 跟手收埋了。 ...

公爵府

畀面勳章

原帖由 hehalady 於 10-5-9 16:43 發表

請問你係邊區? 我拎左兩張羽絨被去洗衣店洗, 盛為$350大元...:-(

水晶宮

原帖由 fungyee 於 10-5-10 12:25 發表

請問你係邊區? 我拎左兩張羽絨被去洗衣店洗, 盛為$350大元...:-(
亞爸癲區嘅田灣

子爵府

我個都係大眼雞, 我估張被係塞唔落去個洗衣機滾筒, 就算入得到, 都郁唔到, 都無虛位俾張被滾動, 除非你個機好似商業用那些大機, 我昨日都係拎咗兩張被(一張雙人, 一張加大) 去洗. Total $ 160

首頁

尾頁

跳至