自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 哈爾濱 於 10-5-11 00:09 發表
唉~~~~~咁長點睇呀, 你昨晚玩完, 今晚又玩

玩?
原來在師奶心目中 post 長段的東西係玩野

昨天那3段其實幾難架喎, 因為佢係用政治的角度去分柝政改方案, 泛民議員到底是不是因為不滿政改進度太慢呢? 我們不知道啦, 但他就指出這樣的政改方案陷泛民不利...
(所以呢, 政治還不是一樣黑暗)

今天那篇單純搞笑架喎...
長就唔搞笑咩

sorry喎, 我日頭返工, 放工仲要湊囡, 夜晚先得閒喎,

子爵府

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-5-11 00:17 發表

我都係第1次聽到咁樣o既邏輯, 文章唔吸引人係因為睇嗰個人o既問題? 真係幾得意喎!

老實講, 你出咁多篇回應, 我真係冇一篇係睇晒, 睇完頭一, 二行, 已經 ...

你唔好誤會喎,
佢地話文章長, 我話文章長都唔係好長姐, 大把仲長以前一樣照睇, 仲要被迫睇...
我在這兒post, 你唔睇咪唔睇囉. 我又沒迫你睇..

文章吸唔吸引人往來都係睇人架啦, 唔通我覺得毛xx語錄一dd都唔好睇, 就等同以前的傻人覺得唔好睇咩...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 lumijuli 於 10-5-11 00:25 發表

玩?
原來在師奶心目中 post 長段的東西係玩野

昨天那3段其實幾難架喎, 因為佢係用政治的角度去分柝政改方案, 泛民議員到底是不是因為不滿政改進度太慢呢? 我們不知道啦, 但他就指出這樣的政改方案陷泛 ...

得你一個笑咋,都無人覺得搞笑 ! 玩野既意思唔關文章長短事,只係指發佈呢篇文章背後既行為! 原來你唔明架? 咁你真係要早D抖啦!

琥珀宮

民主未成事,我已見到紅衛軍,呢排真係老眼昏花,要食d藍莓補下雙眼。

原帖由 alicemic 於 10-5-10 22:54 發表

我淨係立兩眼,長篇大論都算,寫個果都無腦,咩叫屁人民? 唔投票就係屁民? 聽係講就真係放屁喇!

子爵府

原帖由 yukico 於 10-5-9 22:45 發表
我知道投票是公民的責任, 但今次例外, 因為這次補選很特別, 我認為它是在浪費全港納稅人的血汗錢! 再者, 遺憾的是, 我那選區的候選人......唉, 真是冇一個可以選得落手! ...

你所講既全部都係我既心聲呀....

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 lumijuli 於 10-5-11 00:29 發表

你唔好誤會喎,
佢地話文章長, 我話文章長都唔係好長姐, 大把仲長以前一樣照睇, 仲要被迫睇...
我在這兒post, 你唔睇咪唔睇囉. 我又沒迫你睇..

文章吸唔吸引人往來都係睇人架啦, 唔通我覺得毛xx語錄一dd都唔好睇, 就等同以前的傻人覺得唔好睇咩...

你當然冇迫我睇啦, 因為我都真係冇睇 不過, 擺得出嚟o既回應, 當然係想有共鳴, 否則駛鬼喺度出回應咩! 寫喺自己本簿度都得啦, 又或者入喺自己部腦啦! 之不過 ~ 用冗贅文字講複雜o既事情有幾難? 要識得用簡明字句帶出內容, 令人可以喺短時間內明白消化, 才見真章!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 SandyKL 於 10-5-11 00:39 發表
民主未成事,我已見到紅衛軍,呢排真係老眼昏花,要食d藍莓補下雙眼。

果班人D小動作多到..........!諗諗下都係要投票,唔好比紅衫軍得呈,我去投白姐姐!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 SandyKL 於 10-5-11 00:39 發表

好老實, 佢哋(話自己係民主派o既人士)o既行徑, 真係俾我有哩種感覺

翡翠宮

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-5-11 00:44 發表

好老實, 佢哋(話自己係民主派o既人士)o既行徑, 真係俾我有哩種感覺

我覺得佢哋仲獨裁過共產黨囉!:;pppp:

子爵府

原帖由 alicemic 於 10-5-11 00:38 發表

得你一個笑咋,都無人覺得搞笑 ! 玩野既意思唔關文章長短事,只係指發佈呢篇文章背後既行為! 原來你唔明架? 咁你真係要早D抖啦! ...

乜唔好笑咩? 我覺得好好笑喎...
一邊睇一邊笑, 笑到老公話我嘈
就好似見到之前別人的post " 幼稚園外掛着冤有頭, x有主, 前面左轉是政府"

又或者之前民建聯的"成功爭取北極有企鵝"一樣搞笑

如果要我開新post 黎放就話我玩野姐, 在要大家在516投票的post 內面 share 有關的comment 都叫玩野?

可能你太高估我, 或者我太低能, 真係唔明為甚麼會覺得我是玩野喎...
不如你講我知你諗乜仲好啦, 我又唔識你, 我都唔明why 你會覺得我玩野...

其實我都好想訓, 唔好以為為左個post唔訓, 我在pump奶等訓咋

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好怕睇d水蛇春,都唔吸引,睇到眼訓,早抖....去訓先~~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

象牙宮

原帖由 alicemic 於 10-5-11 00:46 發表

我覺得佢哋仲獨裁過共產黨囉!:;pppp:

翡翠宮

原帖由 lumijuli 於 10-5-11 00:55 發表

乜唔好笑咩? 我覺得好好笑喎...
一邊睇一邊笑, 笑到老公話我嘈
就好似見到之前別人的post " 幼稚園外掛着冤有頭, x有主, 前面左轉是政府"

又或者之前民建聯的"成功爭取北極有企鵝"一樣 ...

個問題咪就係連你老公都唔覺得好笑, 而你又唔怕醜比人知原來無人欣賞咯 ! 當然你覺得好笑都吹你唔脹,但你又何必係要人覺得好笑啫(講咗好多次好好笑 )! 覺得你玩野都係呢個原因,不過你又可能唔明我講乜,因為得你一個識笑..........咋

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 alicemic 於 10-5-11 00:38 發表

得你一個笑咋,都無人覺得搞笑 ! 玩野既意思唔關文章長短事,只係指發佈呢篇文章背後既行為! 原來你唔明架? 咁你真係要早D抖啦! ...

侯爵府

好媽媽勳章

多謝你呀alicemic, 幫我講說話

係, 我真係c9, 點解我見字e家先覆, 係因為我岩岩先睇完c9股神

子爵府

嘩,,,,,
睇左噤耐, 我先知講緊我..

but 我唔明why 紅衛軍& 共產黨喎

sorry , 我好認真問...因為我真係唔明喎.

果4篇文章我都係睇過, 覺得值得SHARE先POST上黎
(當然啦, 我覺得值得, 唔等同你覺得佢值得你睇)

不過訓啦

翡翠宮

原帖由 哈爾濱 於 10-5-11 01:22 發表
多謝你呀alicemic, 幫我講說話

係, 我真係c9, 點解我見字e家先覆, 係因為我岩岩先睇完c9股神

唔水客氣! 其實我都係用常人既常理去理解,不過好明顯有人唔係常人

P.S. 我都有睇C9股神架!

公爵府

支持白姐姐其中一個政綱係趕走癲狗!

伯爵府

而家唔係細路仔返學, 用過腦不過做錯重要贊勇於嘗試?

佢地係大人, 要為所作所為負責, 更莫說是議員!如果以為自己既意念係好到加零一就做物都得, 咁同恐怖份子有物分別呢?

原帖由 onmummum1 於 10-5-10 23:13 發表
但我覺得都是比做舉手機器或做橡皮圖章好,起馬都叫做有用個腦思想過,不過想錯咗。

子爵府

冇打算去投~~~~

首頁

尾頁

跳至