跳至

首頁

尾頁

男爵府

2011至尊種植勳章

零舍活躍媽咪聊天室 (PART 6)

Dear all May Moms,
It's May now, a very special month for all of us.
Let's continue here

取名 "零舍活躍", 是因為 "零舍" 與 "04" 諧音; 而 "活躍" 則與 "五月" 的國語發音相近

大宅

Re: 04 May Moms Chat Room (PART 6)

[size=small]Present !!!

男爵府

Re: 04 May Moms Chat Room (PART 6)

[size=large]HELLO

別墅

HI !!
我都報到先

公爵府

好媽媽勳章

CHINGMAMA,
一有新野就出現

smilebaboo,
咁你咪唔見左我電話號碼...
香港人不嬲都係咁, 不過上次我老公坐van仔就遇到個好心人, 執返比我老公, 真好彩

pat,
咁冇法喇. 不過如果冇舊裝賣, 我都會轉第二隻牌子.
咁你又幾時生多個呢??? :mrgreen:

公爵府

好媽媽勳章

[size=large]亨氏果汁買一pack送一pack in 惠康

copy from 自由報料

複式洋房

大家好,
long time not see!!!!!!

我有野想問呀)))))))))))))

想問bb宜家吃唔吃得全麥方包.

同埋一日可唔可以吃一隻egg黃
:-D

洋房

hi, everybody

我都報到!!!!!!!

好嘢!!!!!!!!!!!!!!!!!
該用戶已被刪除

公爵府

好媽媽勳章

monkichi, and all mums,
你有冇"w"字多呢?? 因為我家姐想要呀!!

男爵府

hello 各位,
我都報到先 [quote]

男爵府

smile,
唔好唔開心啦, 我知你一定心痛, 叫卓楠daddy 買比你當母親節禮物, 叫卓楠親手送比你, 你一定開心反晒.

pat,
jelly 來的, 是manman 農曆生日之生日蛋糕. 唔係好好食一般, 但我鍾意個hello kitty 杯諗住比manman 用, 因為heihei 已經有個超人杯. , pat 睇完d相 manman 係唔係都好似男仔呢, 我已經同佢著多d女仔衫.

各位,
昨日我收了heihei送比我的母親節禮物, 這份禮物真的是物有所值. 因為是heihei返興趣班學美勞班時做. 最重要是heihei拿住紙做的一束花雙手送比我及說一句[size=large]"母親節快樂"當時我非常之感動好開心. 真想 :-( :-( :-( (sorry, 希望大家唔好介紹我在此講heihei d嘢, 我想同大家分享我過了五個母親節, 今個個母親是我人生中第一次最感動)

公爵府

好媽媽勳章

heiheima,
唔好咁講, 唔知子軒幾時先識同我講 母親節快樂 呢??

大宅

Mannings 都係呀...買一送一, 不過我個卓楠唔係好likey 飲...不過好奇怪, 佢竟然likey 飲盒裝個隻喎..佢仲識得用盒裝個支飲管飲添..有一次佢見到我飲盒裝果汁, 佢又要飲, 咁我仲以為佢唔識飲就比佢飲下, 點知原來佢識, 飲左之後仲好開心咁笑添..佢可能個心係度諗"媽咪, 你咪當我係robert 先得架.." 尋日我買左heniz 盒裝比佢, 佢一口氣可以飲晒一盒...都唔知樽裝同盒裝有乜唔同..

bby 寫道:
[size=large]亨氏果汁買一pack送一pack in 惠康

copy from 自由報料

大宅

Pat and heiheima,
我現在都係咁諗, 不過我當時真係好唔開心…老公即刻話”唔好唔開心啦, 呢d 事成日都會有, 我明天同你去揀番一個送比你啦”, 我都好開心, 不過我決定唔買lu..因為我想遲d 買3G 電話 (本來想早d 買, 不過我想等all network 都能通先買, 因為我home 用緊hutchison, mobile 用緊smartone, 所以開3G 都唔可以同囝囝通電話…) 而母親節老公已代囝囝送左個手袋比我lu…佢比$, 我自己揀…嘻….

H&a,
其實唔係一條值仟幾蚊, 只係一條佰幾 (burrery)係生日禮物, 一條$5xx (Gucci) 係一個朋友係singapore 買比我…仲只係用左個幾月咋…唉, 同埋一個金馬騮 ($5xx)..係老公係某一年送比我, 話係我護身符..所以我真係好唔開心唔見左佢…老公見我咁唔開心, 就話隻金馬騮只係去左旅行, 過幾日就返黎架啦, 到時會更加金光閃閃喎…其實隻金馬騮係我老公做架.

bby,
我都要check 下我個PDA 有冇你個no.先…如果冇你要pm 番比我喎!!!!

Pat 寫道:
smile

當破財消災, 叫卓楠爸爸買部新電話, 當 mother's day 禮物law
h&a 寫道:

smilebaboo:

嘩!!!我諗你條電話繩一定好有紀念價值, 因為成仟幾蚊, 我知你一定好心痛, 但你依加唯一可以做既, 就係........叫你老公買過一部$3000既電話比你, 咁我諗你心情會好

bby 寫道:

smilebaboo,
咁你咪唔見左我電話號碼...
香港人不嬲都係咁, 不過上次我老公坐van仔就遇到個好心人, 執返比我老公, 真好彩

heiheima,

smile,
唔好唔開心啦, 我知你一定心痛, 叫卓楠daddy 買比你當母親節禮物, 叫卓楠親手送比你, 你一定開心反晒.

大宅

heima,
你就好啦...heihei 咁乖...真係羡慕死我...唔好話講母親節快樂啦..我都唔知bb 幾時先識叫媽媽呀... :-( :-( 佢現在都係叫我做"ah" 咋... :-( :-(

heiheima咪 寫道:

各位,
昨日我收了heihei送比我的母親節禮物, 這份禮物真的是物有所值. 因為是heihei返興趣班學美勞班時做. 最重要是heihei拿住紙做的一束花雙手送比我及說一句[size=large]"母親節快樂"當時我非常之感動好開心. 真想 :-( :-( :-( (sorry, 希望大家唔好介紹我在此講heihei d嘢, 我想同大家分享我過了五個母親節, 今個個母親是我人生中第一次最感動)

大宅

chanchanchan,
乜野係全麥方包呀..我只係係麵包鋪買麥方包, 唔知係咪全麥架...bb 5個月就開始食! 現在bb 乜包都食lu...嘻..佢同我地去街, 我連kfc d 雞雞都有比佢食...(食入d 個層雞肉...)同埋食薯蓉, corn 都有比佢食..(因為唔比佢食折晒天)

至於雞蛋, 我之前已比一隻佢食, 現在食緊蛋白, 所以我現在只係將半隻雞蛋放落粥仔度做蛋花比佢食..好好味...

CHANCHANCHAN 寫道:
大家好,

大宅

CHANCHANCHAN 寫道:
大家好,

BB e家都可以食麥皮, 我估麥方包都得卦..... ...
我唔敢比一隻蛋黃咁多, 通常都係半隻....

大宅

smile, 你就好la !!

我老公都無諗過我都做左人母親 只係掛住同佢母親celebrate

男爵府

bby & smile,

我等了5個母親節, 今年heihei先令我好感動, 上兩年都係hei pa 教佢叫佢先識叫, 今年我一放工回到奶奶度, 佢即刻送比我, 我先有此感動.
離緊manman同我過第二個母親節我估她都未識叫我做媽媽 :-( 連"la"都唔識叫我.

首頁

尾頁

跳至