跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 04 May Moms Chat Room (PART 6)

cscli,
我送咗個 money bank 比 鋑鋑 裝住 爺爺、嫲嫲、公公、婆婆 D 利是囉

別墅

Re: 04 May Moms Chat Room (PART 6)

弘燁,雯雯 and 小 Jason,
你地同 "鋑鋑" 同一日出世,真係好有緣份架,Happy Birthday to all little baby!!

複式洋房

rivus2004

失敬, 失敬 :mrgreen:
:-D

伯爵府

雯雯 , 鋑鋑 and 弘燁,

祝生日快樂, 身體健康, 聰明伶俐

別墅

我又來報到先

我都學heiheima先, 祝各位五月bb:
生日快樂!!! 健健康康!!!

希望你地都有一個愉快及難忘的生日

別墅

smilebaboo,

我諗你好快就會收到一個新電話

仲有, 以前未識你之前都已經覺得你同你先生好恩愛, 果然我的觀察係冇錯咁的!

複式洋房

heiheima咪

多謝您呀, 您真係好有心

我也在此祝福5月份的所有BB生日快樂, 健康平安, 萬事如意, 快高長大!!!!!!!!
:-D

伯爵府

monkichi,

我今年清明係山都見到disney, 好想快d 去玩, d 煙花係咪好靚呀, ming ko 有冇好興奮呀

伯爵府

heima,

聽到heihei講母親節快樂係咪好感動呢?唔知tungtung幾時會講呢

複式洋房

Hello all May's mama

又disappear 了一斷時間,見到開新topic立即蒲頭。其實the most important thing is this month is a very special month for us. 我睇怕我係最lazy 的mama, 我要follow heiheima 咁,一次過say Happy Birthday to all of your BB (but I am not as good as HeiHeima to spell out all the names).

祝各位BB身体健康,活力充沛,做個快快樂樂嘅BB

現在當我想起個女出世嘅情境, still very sweet and touching. 咁又一年了。

On coming Sunday, I will also host a party for Tung Tung. The theme is going to be "Mickey and Minnie", so I have chosen 一對Mickey and Minnie 公仔 for her birthday. Just last weekend, I went shopping for almost the whole day, 買了一堆 party stuffs, very tired. 原來arrange a kid birthday party 一D都唔簡單。

I believe all BB from this age learn things very fast. If I repeated doing something in front of my daughter, she will try to follow.

今曰發生了一件事 which is quite embarassed. My husband received a call from the police and asked is everything OK as record shows that they have received the call from my his mobile. 原來個emergency call 係由我個女打出, she really likes to play our phone, 一不留意就...... I hope this will not happen on you.
Welcome to my photo album Click here

大宅

我又來報下到先~

咁快就五月~各位bb都1yr old了~
祝各位bb生日快樂~健健康康~快高長大~活活潑潑~!.......

我個仔雖然無乜牙仔同未識行~但而家勁為食同勁鈡意玩....
去襯吉之島都樣樣都試食都好似有佢份~要食全場至開心~!另外想問~你地bb會唔會鐘意拾地下o的小小紙碎or細細粒o既垃圾食........我個仔成日都係咁~好似人肉吸塵咁∼係咁食.....唉 :-( :-( 真係怕佢食到肚痛~還有~現在將屋企o既野成日都反轉又反轉~我覺得佢好似有過度活躍咁~無時停

我個仔出街前比樣小玩具佢拿住,至到去完街返屋企(四五個鈡)佢都會仲拿住無放手~直到放佢落地下佢先會掉左佢~
唔知你地bb會唔會咁呢~~我覺得佢好搞笑~

伯爵府

BBY,

做咩問我幾時生第二個, 莫非你想搵人陪 , 講真暫時得TUNGTUNG已滿足, 再生揍唔掂 LU, 留返 D CHANGE 比你地 D后生女, 最多出o黎玩我幫你揍好嗎

bby 寫道:

pat,
咁冇法喇. 不過如果冇舊裝賣, 我都會轉第二隻牌子.
咁你又幾時生多個呢??? :mrgreen:

大宅

啊~~原來咁多bb生日啦,我都祝各位5月bb&mami心想事成,開開心心!!

大宅

double,
唔好笑我啦..其實我覺得對對couple 都係咁架....有時會好sweet, 有時真係嬲到想 到佢扁

btw, 你對孖bb 識行未呀? 我諗佢地識行時, 你地一家人出街一定好得意啫!

double 寫道:
smilebaboo,

我諗你好快就會收到一個新電話

仲有, 以前未識你之前都已經覺得你同你先生好恩愛, 果然我的觀察係冇錯咁的!

大宅

wing wing 係咪好多頭髮呢?!! 不如幫bb cut 短d頭髮會易洗d 架喎...我個囝冇乜頭髮, 但係佢成日出汗好鬼臭... 所以我地剛幫佢cut 左頭髮lu...個樣即刻"牛黃"左好多, 同埋大個左好多...

tiff04 寫道:
各位,

我覺得同wing wing洗頭好吃力呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

2011至尊種植勳章

miss,
你買咩牌子的波鞋比朗悅?

tiff,
幫明高仔洗頭, 換衫, 換片都好吃力.
佢唔鍾意倒轉頭, 所以落洗頭水同 "r" 頭o個時佢係坐直的, 但要過水時, 就要將佢倒轉, 佢就會開始喊. 沖完涼上水, 佢又開始喊.
換片仲吃力. 一放佢訓低, 佢就開始想喊, 又會反身想爬走. 一定要 2 個人按實佢先得.

chingma,
明高仔 d 利是已經被我地用左 lu
唔駛要錢箱

pat,
disney 的煙花有 d 都幾特別, 同平時維港的唔同, 都幾好睇o既.
明高仔都唔係好識欣賞, 佢被周圍 d 人 d 嘩嘩聲嚇到想喊就真.

男爵府

2011至尊種植勳章

happymum, fifimanhk,
你地兩個都好耐無蒲頭喇, 得閒多 d 上黎傾下偈嘛.

happymum,
tung tung 咁鍾意玩 mobile phone, 不如買一個玩具 moible phone 比佢啦, 又或者比一個你地舊款, 無用的 mobile phone 佢玩. tung tung 係咪已經識行喇?

fifimanhk,
仁仁鍾意執地下 d 野食, 咁你地要勤 d 抺地先得 lu.
明高仔都鍾意執野, 但佢唔會即刻食, 會硏究一陣先
佢都好醒目架, 我地食 chocolate, 比張包裝紙佢, 佢以前都肯, 會坐o係度玩張紙, 宜家唔肯 lu, 會伸手想拿朱古力.
佢好鍾意掉野, 一定唔會好似仁仁咁, 拿住四五個鐘.

大宅

fifimanhk 寫道:

~好似人肉吸塵咁∼係咁食.....

fifimanhk

好一句: 人肉吸塵"機"..哈哈哈...
哲哲B係2004年5月23日出世..3.40kg
羨羨B係2007年6月22日出世..3.36kg
-------------------------------------------------
[size=small]*****哲 羨 相 簿*****

大宅

heima,

你寄比我O既O野收唔倒, 我估已經寄失了, SORRY AH ........

minna,

check pm please

公爵府

好媽媽勳章

pat,
我問下之ma! 你都應該生多個細佬妹陪桐桐喇.

如果我再生........一個人都唔知點湊2個

首頁

尾頁

跳至