母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

各位母乳的支持者,您們好!

一直以來,我們都收到不少查詢購買babysling 的方法,綜合大家的經驗,以新加坡出品的babysling 最多人使用,而且口碑較好,但由於該公司網上個人訂購的空運費較昂貴(接近一條babysling價錢),有見及此,我們聯絡了Moms in Mind 有關集體訂購,我們很希望透過集體訂購,一方面幫助媽媽省卻昂貴空運費,一方面為協會籌募經費。不過,由於協會受慈善團體條例的限制,故此,我們今次不會以「香港母乳育嬰協會」的名義辦集體訂購,而是以我本人辦理,但所有收入扣除成本後會捐贈「香港母乳育嬰協會」。

Moms in Mind 的babysling 有三種不同物料造,售價與當地零售價相約:Basic cotton HK$250, Cotton Sateen HK$265, Silks HK$290。另外每條sling 加HK$30 運費,價錢已包括一隻示範光碟。

有興趣訂購的人士,請瀏覽Moms in Mind 網頁選擇款式 (請留意款式有否已列明缺貨):http://www.momsinmind.com.sg/buysarongsling.html,然後於5月21 日前請填妥訂購表,付款方法請參閱訂購表內條文。

是次集體訂購為只辦一次,以回應有關會員需求,並不擔保日後會定期進行同類集體訂購,如有疑問,歡迎查詢!

謝謝!

祝合家安康!

陳寶瓊
副主席
香港母乳育嬰協會
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我之前買左條
450蚊...

別墅

Sling 係點用架? 值唔值得買呢? 1條夠唔夠?

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我有興趣買, 不過未知買邊隻好. 唔知有無媽咪用過邊隻好d? 係咪用 babysling 就唔使再買餵奶巾啦?

原帖由 popeyemom 於 10-5-13 11:47 發表

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原帖由 popeyemom 於 10-5-13 11:47 發表

"如何使用babysling" 影片分享 -- from glad

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=255672&extra=page%3D1&page=1

珍珠宮

原帖由 nicksonma 於 10-5-13 12:47 發表
我有興趣買, 不過未知買邊隻好. 唔知有無媽咪用過邊隻好d? 係咪用 babysling 就唔使再買餵奶巾啦?

係咪用 babysling 就唔使再買餵奶巾-係

你看下我剛剛POST的片

大宅

好媽媽勳章

I have interest in this kind of sling. can anyone tell me which one is the best? (Basic cotton, Cotton Sateen or Silks).

大宅

bb快10個月,係咪唔應該買?

別墅

Also interested, but is there any colour for choosing. Also, like to know which of the 3 types (cotton, sateen or silk) is best for HK climate.

THX!

男爵府

2011至尊種植勳章

選擇布料時, 要考慮bb的皮膚會否敏感. 因聽過有 bb 對 silk 會有敏感反應.
另, silk 會比較"跣", 會比較容易鬆 (即係個b越揹越低).

別墅

oic, thx monkichi... yes silk may be too smooth for holding it tight. Then, most likely I will choose cotton sateen (softer material), more comfortable for bb, I think... ^^

大宅

我想問個圈圈係咪膠? 咁會唔會唔係咁襯用??

男爵府

The color available in the singapore website is not available in the order form but those available color in the form are shown 'sold out' on singapore website. In fact, I want to buy 'blue green' cotton sateen but I can't choose it from the form. What should I do?

子爵府

basic cotton 同 cotton sateen 我都買過
cotton sateen is the best﹗
兩者相比之下,basic cotton 比較厚身,摺起都大舊 d
cotton sateen 夠薄身,夏天用最舒服
雖然薄,不過唔易"跣" & 都好襟用
我果條由我個女bb時開始用,而家到個細仔用,已經5年喇......我果女都用到3、4歲,因為佢出街會扭眼訓

原帖由 tungching 於 10-5-14 09:02 發表
I have interest in this kind of sling. can anyone tell me which one is the best? (Basic cotton, Cotton Sateen or Silks).

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

想問下click 落訂購表, 佢話已完滿結束. 咁即係仲有無得訂架?

原帖由 Elim_mama 於 10-5-17 00:35 發表
basic cotton 同 cotton sateen 我都買過
cotton sateen is the best﹗
兩者相比之下,basic cotton 比較厚身,摺起都大舊 d
cotton sateen 夠薄身,夏天用最舒服
雖然薄,不過唔易"跣" & 都好襟用
我果條由我個女bb時開始用,而 ...

男爵府

畀面勳章

截止日期不是21號嗎? 今天已full哂~

男爵府

I am very disappointed to see that the order was closed earlier due to oversubscription although I understand that Ms Lau has no obligation in this bulk puchase. However, the instruction for choosing color is not clear and that;s why I posted and requested clarification yesterday night. I was able to order if I chose the unavailable color on the form blindly.

We have never been told that the period for order will be closed earlier if sufficient no. of order is received. I remember it was mentioned on the form that bulk purchase would only be made if the number of order exceeds 30. So, I just thought order before 21.5.2010 is OK.

I am extremely disappointed in the arrangement.

別墅

吓, 仲諗住訂添, 點解突然會滿晒?

樓主可唔可以解釋吓, 而且大量訂購唔係愈多愈好咩?

大宅

aiya, i wanna order too......

大宅

好媽媽勳章

I also want to order too.............

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊