自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100513&sec_id=4104&subsec_id=12731&art_id=14024510

係度"嗌咪", 警察阻止都叫無理???
警察唔阻止就係有法不依, 如果同場仲有左派"嗌咪"但警察隻眼開隻眼閉就話啫

我唔係民建聯支持者, 但亦唔認同所謂泛民o既行為...以事論事, 警方阻止佢地嘈嘈閉好正常

子爵府

好媽媽勳章

泛民不嬲都覺得佢地最好、最講理!其實最霸道、最蠻不講理,成日自己大晒,小小野好話人無理阻住佢地,又唔知自己係最阻住

大宅

呢啲叫港式民主!

原帖由 tsunmama 於 10-5-13 11:05 發表
泛民不嬲都覺得佢地最好、最講理!其實最霸道、最蠻不講理,成日自己大晒,小小野好話人無理阻住佢地,又唔知自己係最阻住

侯爵府

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

apple一向都緊係撐飯民!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

車~~~有尾冇頭,凈係播尾,佢地講乜都得啦,同d學生,態度都唔好得去邊呀,生果日報,我真係對你好失望,你地真係好不知所謂~~~
都係時候同生果報講
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

伯爵府

之前有個 post(我費事摷番出嚟)有人強調,大概係咁:

議員以辭職來表達對政府不滿並不罕見

咁我想問,辭職後又走出嚟要選番,呢種情況罕唔罕見呢?

真心問。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

大宅

最攪野係走去鬧商台替民建聯賣廣告。自己以為自己好高尚,其實係五十步笑百步!
原帖由 alicemic 於 10-5-13 11:15 發表

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 worm 於 10-5-13 11:20 發表
最攪野係走去鬧商台替民建聯賣廣告。自己以為自己好高尚,其實係五十步笑百步!

唔知邊位視法律於無物開民間電台呢?

伯爵府

原帖由 alicemic 於 10-5-13 11:15 發表

我都知...但係個標題咁太好嘩眾取寵....直情係不實報導

男爵府

因為你睇緊apple

侯爵府

佢哋話咁叫"公民抗命"喎! 我讀政治畢業(碩士)嘅都唔明佢哋嘅邏輯!

原帖由 alicemic 於 10-5-13 11:23 發表

子爵府

拿~~~今次真係要讚吓長毛,(雖然唔係好認同佢d手法),有次係街又係見到長毛(係大圍),又係街做同一樣野,但警察同佢講有人投訴佢地太大聲,佢立即好識做收細聲d,冇嘈嘈貢,咁咪好囉,大家都好做,所以依d就係,大人同學生嫁分別

翡翠宮

原帖由 YolandaTam 於 10-5-13 11:28 發表
佢哋話咁叫"公民抗命"喎! 我讀政治畢業(碩士)嘅都唔明佢哋嘅邏輯!

不要懷疑,而要相信

大宅

原帖由 alicemic 於 10-5-13 11:23 發表

扮民主派做乜都有理由, 佢地做乜都係公民抗命, 不受香港法律約束!!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

伯爵府

原帖由 jo2901chan 於 10-5-13 11:31 發表
拿~~~今次真係要讚吓長毛,(雖然唔係好認同佢d手法),有次係街又係見到長毛(係大圍),又係街做同一樣野,但警察同佢講有人投訴佢地太大聲,佢立即好識做收細聲d,冇嘈嘈貢,咁咪好囉,大家都好做,所以依d就係,大人同學生嫁分 ...

呵...上一次選垃圾局,
又係個班泛民係度嗌咪, 條街又窄, 我同老公抱住個仔行過, 咁咪"暗"住隻耳急步行囉...
點知個個譚x文"啤"住我地, 專登係我地行過個時嗌大聲d...

子爵府

原帖由 siusum 於 13/5/2010 11:41 發表

呵...上一次選垃圾局,
又係個班泛民係度嗌咪, 條街又窄, 我同老公抱住個仔行過, 咁咪"暗"住隻耳急步行囉...
點知個個譚x文"啤"住我地, 專登係我地行過個時嗌大聲d... ...

妳好人囉,唔投訴佢地~~~

伯爵府

原帖由 jo2901chan 於 10-5-13 11:44 發表

妳好人囉,唔投訴佢地~~~

haha...我當時抱開阿仔先, 老公兜口兜面問佢地"律師黨"識唔識法例, 問佢開大聲公有冇申請...可能臨近選舉日, 佢地冇同老公嘈, 但冇say sorry, 話個個拉票都係咁...
我老公再話佢拉票就唔洗守法,佢地冇再駁, 老公都費是同佢地講...見前面有個警察行必咪同佢講話佢地嗌咪太嘈, 仲對住途人耳仔大嗌...條路太窄冇位避囉...

王國長老

王國長老

生果日報嚴重傾斜, 客觀? 絕對冇佢地份. 佢地講政治=垃圾, 佢地寫五子=英雄
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

原帖由 edea 於 10-5-13 12:15 發表
生果日報嚴重傾斜, 客觀? 絕對冇佢地份. 佢地講政治=垃圾, 佢地寫五子=英雄

我只係覺得作為一份傳媒/報章...就算唔係中立, 都唔應該斜得咁緊要...
新聞唔應該嘩眾取寵, 反而左報係選擇性報導, 寧願唔提而唔係生果式報導囉

首頁

尾頁

跳至