美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用緊fancl,想轉用其他牌子,唔知shu uemura好唔好用,佢啲粉底就好好用!唔知其他護膚品如何! 

伯爵府

I am using Sisley, Cosme Decorte & Valmont (Renewing Pack only)

原帖由 linwailin 於 10-5-16 10:17 發表
我用緊fancl,想轉用其他牌子,唔知shu uemura好唔好用,佢啲粉底就好好用!唔知其他護膚品如何! 

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Fancl, Sofina, Shisiedo, SKii

大宅

原帖由 pigpigyy 於 10-5-16 13:40 發表
Fancl, Sofina, Shisiedo, SKii

想問你SOFINA好唔好用!我買咗佢啲防曬霜,現在想買佢啲護膚品,但唔知好唔好用!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我用過eye cream, 洗面gel, 美白系列都唔錯架.

原帖由 linwailin 於 10-5-16 18:02 發表

想問你SOFINA好唔好用!我買咗佢啲防曬霜,現在想買佢啲護膚品,但唔知好唔好用!

民房

原帖由 linwailin 於 10-5-16 18:02 發表

好喜歡佢隻落妝油

大宅

原帖由 babeh 於 10-5-16 23:21 發表

係唔係抺唇膏嗰支!

好喜歡佢隻落妝油

大宅

好媽媽勳章

biotherm Vivo 咯條 line

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我用緊skin ceuticals, catalysts & gatineu

珍珠宮

好媽媽勳章

我用緊SHISEIDO.以前用過IPSA及SOFINA,好似三隻都唔係好啱我,我30+,可能以上牌子比較啱後生女.

複式洋房

唔同護膚品, 我用唔同牌子

落妝油 Fancl
founation: KP, IPSA
serum: Skin ceutical
cream, eye gel and whitening: Zensory

瑪瑙宮

而家我唔會成 set 用同一個 brand.

Night 我用左 clarin 好耐, 唔會再轉, 洗面用秀川美, 都好 鍾意, Day & Eye 用 Sea Beauty 都 OK, 不過用完想轉, 諗緊邊隻.

子爵府

CLARIN 有咩好用呀? 我見佢減肥出名。 SEA BEAUTY係邊有得買?
原帖由 Nancy20090615 於 10-5-22 17:23 發表
而家我唔會成 set 用同一個 brand.

Night 我用左 clarin 好耐, 唔會再轉, 洗面用秀川美, 都好 鍾意, Day & Eye 用 Sea Beauty 都 OK, 不過用完想轉, 諗緊邊隻.
世上只有!!!

禁止訪問

子爵府

SISLEY, COSME DECORTE有咩好用? 我用開MARIA GALLAND, SKII, SHISEIDO, GHC, 我好難用到成SET的, 因我皮膚敏感。

原帖由 蘑菇 於 10-5-16 11:49 發表
I am using Sisley, Cosme Decorte & Valmont (Renewing Pack only)
世上只有!!!

大宅

Cosme Decorte & HR both are very good for me, I'm 35

子爵府

Cosme Decorte 係咪化妝水好用?
世上只有!!!

民房

SKII, L'occitane, Kiehl's, SHISEIDO, ... bored to use only one brand.

瑪瑙宮

Clarins 都有適合唔同年紀膚質的 product, 我用緊 extra firming 條 line, 我覺得好好. DAY 用埋 clarins 都係好架, 只不過我鍾意換下 brand, 所以 Day 會試其他, 貪心鴉麻.

Sea Beauty 萬0 尊柜有售 (不過唔係間間有), 我比較鍾意佢 eye cream, 而且用到而家眼無多左紋, 眼肚黑眼圈無再大, 都見效啦, 雖然我無呢 D 大問題, So, eye 我唔會轉用其他.

原帖由 hoikiuqq 於 10-5-24 16:07 發表
CLARIN 有咩好用呀? 我見佢減肥出名。 SEA BEAUTY係邊有得買?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至