自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人最近續約?用緊咩plan?
似乎很多人轉用bkbn,質數如何?會吾會成日斷線架?

大宅

無人用netvigator了嗎?:-(

大宅

up

大宅

又或者講下依家用緊咩plan都得,俾我參考下。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我上星期都轉左hkbn﹐$129個plan,家居電話+internet...

大宅

原帖由 Fullstop 於 10-5-19 09:56 發表
我上星期都轉左hkbn﹐$129個plan,家居電話+internet...

個個都轉HKBN,o吾ok,轉得過嗎?

大宅

原帖由 LeeLing 於 10-5-19 10:11 發表

個個都轉HKBN,o吾ok,轉得過嗎?

光纖係唔會存在斷線問題﹐我估OK既~~

子爵府

啱啱續咗....
原本 8M 轉30M

24個月約
30M
每月$238 (免5期 + 送$700 超市coupon)
平均 $159/月

包咗 wifi 任用,
仲送3G wifi 手指, 包每月用5日

漏咗講, 仲有送 nowTV disney channel 441+442
(我一直有用開, 一向都送2個台, 仲有好多免費嘅台..可以唔講) 今次續約時, 初初話唔再送要我另外pay $38/mth, 我轉頭再call 話續約, 另一個sales 先肯繼續free 俾我, 月費仲平多$10, 起初嗰條女話每月$248, D態度又勁差, 我傾都唔想同佢傾...:tongue: :tongue:

原帖由 LeeLing 於 10-5-18 17:40 發表
無人用netvigator了嗎?:-(

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

公爵府

netvigator 有唔同PLAN

1. 6M / 8M $110 - 24 個月 (本先係6M, 傾傾吓佢話 8M 都可以做到比我)

2. 8M $175 - 24 個月 但有$700 惠康 COUPON (即 $145.83 一個月), 會送無線上網手指, 每個月五日免費, 超出就 $10 一日

3. 30M $238 - 24 個月 但有7個月回贈 (即 $168.58 一個月), 會送無線上網手指, 每個月五日免費, 超出就 $10 一日

大宅

但係HKBN 100M 包家用電話都係$129﹐邊有得比~~

別墅

你幾時績約 ? 我今日打去無優惠 !

原帖由 mmak 於 10-5-19 10:43 發表
啱啱續咗....
原本 8M 轉30M

24個月約
30M
每月$238 (免5期 + 送$700 超市coupon)
平均 $159/月

包咗 wifi 任用,
仲送3G wifi 手指, 包每月用5日

子爵府

你到期未???.. 一個月前可以 試吓填form 取消...

... 可能會有更好的Offer???

我 13/5 - 14/5

我 13/5 call 覺得條女無禮貌又唔係好so...

14/5 再call 另一個哥哥 and comfirm 30M 嗰個plan...

佢有quote 8M plan
8M $190 - 24 個月 (免4期 + $300 惠康 COUPON) (即 $146 一個月)
會送無線上網手指, 每個月五日免費
會繼續送NOW TV (441+442)

原帖由 Monkeyma 於 10-5-19 12:30 發表
你幾時績約 ? 我今日打去無優惠 !
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

別墅

mmak,

PCCW 話居屋, 公屋先可以做到你個 $, 我同佢嘈左成個鐘, 卒之 $228 per month 8M, 送 NOW 幾個 卡通台比我, 但要24個月約

子爵府

居屋, 公屋 ??? no la....

我住私人屋苑的???
我已用咗netvigator 幾年了...

要唔要個sales 電話???.. 我PM 俾你??

原帖由 Monkeyma 於 10-5-19 15:19 發表
mmak,

PCCW 話居屋, 公屋先可以做到你個 $, 我同佢嘈左成個鐘, 卒之 $228 per month 8M, 送 NOW 幾個 卡通台比我, 但要24個月約

大宅

玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我想要sales 電話...thx

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

30m-簽24month, @$218(5個月free), 送$700超 couple, 送上網手指 (包5日免費用)

sent cut form去, 佢會打比你.

大宅

原來我到著期好耐架了,無send cut form,只系打上去問佢到期未同有咩plan,佢就俾30m果個我,佢應該系俾著個平均價$159我,簽24個月,5個月免費,有$700現金券,好似無你哋講甘多嘢喔,無Now又無手指的?

伯爵府

原帖由 LeeLing 於 10-5-20 10:55 發表
原來我到著期好耐架了,無send cut form,只系打上去問佢到期未同有咩plan,佢就俾30m果個我,佢應該系俾著個平均價$159我,簽24個月,5個月免費,有$700現金券,好似無你哋講甘多嘢喔,無Now又無手指的? ...

我初時覺得呢d plan好抵, 但想深一層, 其實d超市現金劵係我地自己俾錢架, 因我地係要每個月俾多d錢, 佢先有 coupon 架, 精名既你地想清楚d啦.......

別墅

剛續左約,私人屋苑

Confirmed 8M,月費$16824個月合約,免5個月,$600惠康卷,平均$108,送NOW TV基本台,室外wifi everywhere 及手指上網每月free 5

另有30M,月費$24824個月合約,免5個月,$700惠康卷,平均$167,送NOW TV基本台,室外wifi everywhere 及手指上網每月free 5

我係打上1000問,問左三次至有呢個價錢,一次平過一次,都唔需要特別bargain

大宅

如果你只係經常去香港既網站, 咁hkbb就岩晒. 如果, 你地好似我要去外國既site多既, 咁pccw既穩定性就緊要的.
至於, 你話續約用咩plan, 最好就係6MB, 簽兩年免4個月, 係最實際.

首頁

尾頁

跳至