自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我聽人話去羅湖商業城做窗簾好平,我都想試下,請問如他開價,我應如何還價?半價或三分之一,最後約幾多成交為合理。我好少去大陸的,請指教?邊間鋪平靚正,是否即日做好。謝謝!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Maryann 於 10-5-19 17:10 發表
我聽人話去羅湖商業城做窗簾好平,我都想試下,請問如他開價,我應如何還價?半價或三分之一,最後約幾多成交為合理。我好少去大陸的,請指教?邊間鋪平靚正,是否即日做好。謝謝! ...
自己度好個窗吋數,係吋!唔好話5呎闊,話:60吋闊,我上次就係大安指意話8呎,個姐姐寫92吋(佢冇用計數機計,一話8呎就寫92吋,唔知佢係咪呃我),我冇即時計清楚,返到黎,O~差4吋:好彩個簾可以放返d…

侯爵府

佢開完個價比你,你要講價,佢話100 你就話30, 等佢還價,唔係好易買貴

子爵府

原帖由 文迪羊 於 10-5-19 17:40 發表
佢開完個價比你,你要講價,佢話100 你就話30, 等佢還價,唔係好易買貴

東門的窗簾市場,好多款又平!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 luilui007 於 10-5-19 22:16 發表

同意~返得大陸不如行多兩步去東門~平好多~

水晶宮

原帖由 seaman1982 於 10-5-19 23:23 發表

同意~返得大陸不如行多兩步去東門~平好多~

可以即日拎貨嗎?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 PCCW2319 於 10-5-19 23:31 發表

可以即日拎貨嗎?

早D去就得囉~
多數收6-7點~
咁預幾個鐘比人整~
中午好去喇~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我覺得依家吾平囉 , 上星期我朋友去羅湖整 , 我朋友揀啱布 , 開價要 $480 , 最後還價要
$320 , 比錢時原來要比 人仔 $320 , 轉番講紙差吾多要 $ 380 , 加埋車錢不如係香港整好過............

複式洋房

多謝各方意見,由於甚少上大陸,都不知怎去東門和聽說東門多扒手,所以想在羅湖試下便算,謝謝!

伯爵府

我一直都去東門市場整,平唔平過羅湖城我就唔知,不過D手工就靚過羅湖城。

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可否提供地址...
或是組團去都好喎...

原帖由 kellylau79 於 10-5-20 14:36 發表
我一直都去東門市場整,平唔平過羅湖城我就唔知,不過D手工就靚過羅湖城。

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

子爵府

都係東門附近,街名我就不知道.我們搭的士去叫東門窗簾市場,其實東門有兩個窗簾市場,一個新窗簾市場一個舊窗簾市場(都在附近的),即是似金都商場般大,但新同舊都差不多款同種類,我認為舊窗簾市場較平,所以上次都幫襯番舊窗簾市場

別墅

好媽媽勳章

我都想去好耐, 但係有好多人都話唔係抵..
有冇mami 可以教路...? 例如邊間之類?

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係啦...檔檔水準及收費都會有好大

嘅分別嗰噃...

原帖由 babyizanne 於 10-5-21 02:43 發表
我都想去好耐, 但係有好多人都話唔係抵..
有冇mami 可以教路...? 例如邊間之類?

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yes

原帖由 luilui007 於 10-5-19 22:16 發表

大宅

係羅湖城不如係香港車, 好貴! 入東門就平好多! 兩個商場成百間舖, 不過記得要講價! 仲有係屋企度尺寸時最好度mm, 大陸d尺寸計法同香港唔同, 雖然e家好多都識計香港尺寸, 不過費時麻煩la! 可以搭地鐵去東門, 不過落左車都要行成10分鐘, 搭公巴都得, 不過小心d銀包!

首頁

尾頁

跳至