跳至

首頁

尾頁

大宅

help ~ 綠楊好定救世軍好?
thanks

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

原帖由 bigfoothk 於 10-5-20 08:19 發表
兩間都很難入,要出世報名,其中一間要加介紹.一間是活動班全曰,另一間是目標性半曰,如我選曾看家長將來想孩子入邊種小學而幼兒園.

綠楊要出世報名?really...

大宅

救世軍要一出世交表, 細仔唔洗諗了

禁止訪問

大宅

原帖由 bigfoothk 於 10-5-20 17:28 發表
因全日制太多人報名,我朋友孩子一歲時去報名+介紹人,最後後補都入到.

請問 讀得好嗎?

男爵府

我仔09年十月出世,我今年4月報名(救世軍),佢都話已經有09年已有三百幾個小朋友報,讀到的機會好微,叫我自己考慮下,但我都博一博

別墅

荃灣救世軍系分開2間 (都系祈德尊新邨). 請記住弄清楚.

1間收N1, (救世軍幼兒園). 基本上, 末出世就要報名. 如果沒有關係或有哥哥姐姐讀過, 可以唔使報名.

另1間收K1(救世軍幼稚園)沒有N1. 全年報名.

其實, 荃灣我覺得方方, 綠楊, 荃浸, 救世軍都好, 各有明顯特點.

我的寶寶讀緊綠楊 :)

大宅

(救世軍幼兒園). 末出世就要報名. 我阿仔沒有關係亦沒有哥哥姐姐讀過, 排2xx幾差吾多300#, n2後補入到. ^^, 所以吾理點, 排左先算啦~

複式洋房

我兩間都親身去問過報名,救世軍d老師好nice,但係綠楊老師態度惡劣,問佢擺張報名表,就話要比$30,有咩問題自己出去個board度睇la....對佢有點兒失望....

別墅

綠楊真係連D阿嬸都串過人架!我上次幫阿仔拿表就比人話, 叫我交表要睇鐘數, 吾好多人時過來交表, 因為佢地好忙架..:;pppp:

男爵府

綠x.....校方想點就點,唔須要同家長教局交代,叫你地全部轉返下午......你讀就讀唔讀就把.......校長校董主任一家親!

公爵府

畀面勳章

我仔讀救世軍(同JadeW 同班), 佢改完名1個半月就排, 都要等3年時間才可以讀n2=k1. 我大女18個月去排, 居然佢k2時先收信話下年9月入到學.

大宅

原帖由 bigfoothk 於 10-5-20 08:19 發表
兩間都很難入,要出世報名,其中一間要加介紹.一間是活動班全曰,另一間是目標性半曰,如我選曾看家長將來想孩子入邊種小學而幼兒園.

That's true. I like the school be more academic, so I will choose Luk Yueng.

洋房

我大既小朋友之前就係讀綠陽..因校長既偉大計劃而逼轉去一間更好既學校..而我第二個小朋友就讀救世軍荃灣幼稚園(全日)相信我可以解答到你既問題
兩間係我心見中係一個好极端既學校.1:綠個間係一門生意.上開呢個bk媽咪都知咩料架啦..
2:救個間就係一間好有口碑既好學校..校長好親切..老師好有愛心..小朋友好仲意返學..連沈沈都好好..係一間值得推展既學校..睇口碑就知啦..

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Agree! It depends on the personality of your child as well!

原帖由 Sto 於 10-7-16 16:35 發表

That's true. I like the school be more academic, so I will choose Luk Yueng.

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原帖由 JadeW 於 10-5-24 13:00 發表
(救世軍幼兒園). 末出世就要報名. 我阿仔沒有關係亦沒有哥哥姐姐讀過, 排2xx幾差吾多300#, n2後補入到. ^^, 所以吾理點, 排左先算啦~

乜未出世可以報名 救世軍幼兒園 咩

洋房

要有出世紙先得..我拿出世紙第二個星期四就報..收唔收都要睇下出世月份.
原帖由 chan803 於 10-7-20 21:48 發表

乜未出世可以報名 救世軍幼兒園 咩

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 JadeW 於 10-5-24 13:00 發表

1. 要有出世紙先可以報名架
2. 就算哥哥響度讀緊都係無優勢,照樣要跟隊排。

首頁

尾頁

跳至