跳至

首頁
45678...15

尾頁

複式洋房

原帖由 CA1212 於 10-6-10 14:34 發表

咁我叫佢今晚買捧捧驗左先, 唔該晒!!

祝你下年生個肥肥白白的bb =)

我其實早一星期前已經驗到,佢遲我一日應該都會驗到~
祝你朋友下年都生個肥肥白白的bb^_^

複式洋房

你地有咗一個月有無咩反應呀??
我自己就好頭暈同頭痛,個肚仲久唔久痛.....有d擔心~

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 BKVIP 於 10-6-10 14:23 發表

我上一胎都會有抽下抽下痛,正常既,不過今次到依家咩feel都無,又無口啖…

你第一個b 几大啦?囝or囡呢?今胎希望囝定囡啊?
我希望今次係囡囡啦 ^^ 唔知點解我覺得今胎會係囡,呵~ ...

hi,
上一胎無今胎咁唔舒服...上一胎我陀得好好...早期懷孕既害喜都唔係太勁....嘔左2-3次..同埋好累...但係今胎就........................
我依家成日口淡淡,明明係好肚餓,但又無胃口食野..又想嘔...但嘔唔出.....一早返到公司之後就狂放蚊..個人勁累....有時仲好鬼死頭痛....上一胎我都有頭痛,不過過左16wks之後就無咁勁........

我個大b係仔仔黎架..佢係0802尾架..今胎就1102頭....3年抱2...哈哈~

今胎係男係女我都無所謂...不過我就較喜歡男小朋友多d......

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 14:43 發表
你地有咗一個月有無咩反應呀??
我自己就好頭暈同頭痛,個肚仲久唔久痛.....有d擔心~

hi winne,

呢d害喜情況好正常....唔洗擔心...不過如果真係痛得好犀利,or 好唔尋常,,你要去睇醫生呀...take care 呀..頭3個月真係要多d 休息....

複式洋房

原帖由 hitomiykk 於 10-6-10 15:47 發表

hi winne,

呢d害喜情況好正常....唔洗擔心...不過如果真係痛得好犀利,or 好唔尋常,,你要去睇醫生呀...take care 呀..頭3個月真係要多d 休息....

你好~
我早兩日去睇過e生,e生話正常,仲同我照過....不過未見到小b~
嗰陣頭暈同頭痛真係好辛苦......lee 幾日個人仲好易喊~

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 15:50 發表

你好~
我早兩日去睇過e生,e生話正常,仲同我照過....不過未見到小b~
嗰陣頭暈同頭痛真係好辛苦......lee 幾日個人仲好易喊~

你last m 係幾時呀?

複式洋房

原帖由 hitomiykk 於 10-6-10 15:52 發表

你last m 係幾時呀?

我係5月11日來第一日架,你呢?

複式洋房

hello呀各位準mami好

我前幾日用驗孕捧check左positive
尋日去左睇e生照到粒胎囊咋...
e生叫我過多2星期先再去照過lor

我最後一次m係5月3日
應該都係5個幾week左右掛...hehe:-P

複式洋房

原帖由 littlepork 於 10-6-10 16:02 發表
hello呀各位準mami好

我前幾日用驗孕捧check左positive
尋日去左睇e生照到粒胎囊咋...
e生叫我過多2星期先再去照過lor

我最後一次m係5月3日
應該都係5個幾week左右掛...hehe:-P ...

恭喜晒~
我星期一去照仲未照到.....有d擔心......

複式洋房

唔好擔心啦
你11號先黎咁而家應該都仲好早啦

我未check到之前都冇咩唔舒服
到而家都係
不過就真係覺得多左胃氣同埋容易d攰
唔知其他準mami係係咪都係咁呢?

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 15:56 發表

我係5月11日來第一日架,你呢?

我last m 係4月28日

複式洋房

原帖由 hitomiykk 於 10-6-10 16:32 發表

我last m 係4月28日

恭喜晒~

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 16:33 發表

恭喜晒~

你係第1胎呀?

複式洋房

原帖由 hitomiykk 於 10-6-10 16:38 發表

你係第1胎呀?

係呀~所以咩都唔識~

複式洋房

原帖由 littlepork 於 10-6-10 16:20 發表
唔好擔心啦
你11號先黎咁而家應該都仲好早啦

我未check到之前都冇咩唔舒服
到而家都係
不過就真係覺得多左胃氣同埋容易d攰
唔知其他準mami係係咪都係咁呢? ...

我未check到時已經好多唔舒服,頭暈頭痛,個肚又久唔久痛,想食嘢,但係食食下又無謂口~唉....

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 16:58 發表

係呀~所以咩都唔識~

係呢度問下問下就識架喇...唔洗擔心

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 17:00 發表

我未check到時已經好多唔舒服,頭暈頭痛,個肚又久唔久痛,想食嘢,但係食食下又無謂口~唉....

係咁架....捱過左呢3-4個月就無野架喇...

別墅

回覆 117# hitomiykk 的文章

係呀,真係要用個"捱"字黎形容, 我而家日日都覺得好辛苦,長期處於暈車浪狀態,成日食完野都想嘔,又成日想食d冇益野,今日飲左杯凍朱古力,超內疚呀!!

複式洋房

我黎報導先, 昨天剛CONFIRM BINGO, 明年2月13日預產期.
咁而家要做什麼??

男爵府

原帖由 bearbee004 於 10-6-10 20:34 發表
係呀,真係要用個"捱"字黎形容, 我而家日日都覺得好辛苦,長期處於暈車浪狀態,成日食完野都想嘔,又成日想食d冇益野,今日飲左杯凍朱古力,超內疚呀!! ...

我由知道bingo左之後到依家..我真係無介口.....凍野照飲,薯片照食...麥噹噹都食左2劑....

首頁
45678...15

尾頁

跳至