自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

http://www.facebook.com/coby.suen?v=app_2392950137#!/group.php?gid=121563671199580

pls join us!!!
我家有個跆拳小子,仲有影后妹妹

大宅

好媽媽勳章

我地一家都唔想佢地入回立法會
所以最後決定投票比其他參選人士,
但估唔到佢地賴皮說,
真是無賴

水晶宮

衣家講乜都冇用啦...兩年後記得投票...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

兩年後一定會去投票!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 WChan 於 10-5-24 22:43 發表
兩年後一定會去投票!!

me too.

男爵府

I think about more than 1 millions person oject them.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 sc221913 於 10-5-24 20:35 發表
我地一家都唔想佢地入回立法會
所以最後決定投票比其他參選人士,
但估唔到佢地賴皮說,
真是無賴

一早預左, 所以唔覺得嬲!!

男爵府

畀面勳章

好討厭呢5條友

大宅

me too。
點解佢地唔敢正面回應投票率大幅下跌的問題?
可惜我親愛的99同老爺都走咗去投票,重投咗佢地其中一人,佢話無得好揀,唯有揀個律師。
佢地的票就是咁來的。
其實如果真是要揀,真是無得揀。

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 toto8 於 10-5-25 05:00 發表
好討厭呢5條友

係超討厭

伯爵府

原帖由 WChan 於 10-5-24 22:43 發表
兩年後一定會去投票!!

無錯!兩年後我一定會做應該做既事!!!

禁止訪問

洋房

唉…我地都唔投…根本就佢地玩晒…

複式洋房

有得比你用選票去表態都唔去,重話人無聊, 看看今次公投d 後生仔, 了解下佢地la, 香港人!

「世界是你們的, 也是我們的, 但歸根結底是你們的!」

禁止訪問

大宅

原帖由 calipama 於 10-5-25 11:41 發表
有得比你用選票去表態都唔去,重話人無聊, 看看今次公投d 後生仔, 了解下佢地la, 香港人!

「世界是你們的, 也是我們的, 但歸根結底是你們的!」

根本冇得揀,又何來做老闆?﹗
小圈子選舉笑小圈子選舉…
勞民傷財,真係盞搞…

未見其利,先見其弊...
又話要民主,但係一聽到不同聲音,就開始排除異己,咁叫民主 =.=? 宜家似係分化多d...=.="

一個80後冇知識大學畢業老人上

民房

我新當爸爸,看到此 thread 留言,真係無言以對。

到底你地對點解要公投有幾了解?

呢個選舉唔係「佢地玩哂」,far from it。只係本來表哂態話想玩o既人一聽到阿爺話「違法」就縮沙,先變成除左佢地五個,就得返一班騎呢怪。

「投票率大幅下跌」,其實亦係好簡單。全港約330萬選民,投票率不嬲四成左右(當40%,即約132萬),補選必然再打折扣(當得返30%,即約99萬)。而泛民正常佔票數六成(即約60萬)。唔好見到個投票率數字,就本能反應咁話:「嘩,好低喎!」其實補選從來都少D人投。

今次傳媒報導唔多,選舉氣氛唔好,民主黨冇動員催谷投票,又冇真正選舉對手,公投五個人得票有50萬。佢地得o既票,就係佢地本身支持者o既票。

如果你問投票率點解低左,咁你應該問建制派做乜冇出o黎爭?佢地手上都有幾十萬票。

最可笑o既係政府官員話五十萬人支持公投,但「仲有其他二百幾萬人唔支持」。香港投票率從來最高都係五十左近,即有16X萬人係登記以來都唔參與o既;唔出聲當默認?咁對家都可以演繹呢百幾萬票架喎。

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 imwaddle 於 10-5-25 12:55 發表

我新當爸爸,看到此 thread 留言,真係無言以對。

到底你地對點解要公投有幾了解?

呢個選舉唔係「佢地玩哂」,far from it。只係本來表哂態話想玩o既人一聽到阿爺話「違法」就縮沙,先變成除左佢地五個,就得返一班騎 ...

係啦, 我都ur頭

特首都只係由八百人選出來, 難道有七百幾萬人係反對佢做特首?

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咪係, 一人一票, 有咩好嘈
如果有更好選擇, 呢5個自然會out架啦
原帖由 洋洋 於 10-5-25 11:18 AM 發表
好無聊! 冇意思! 尊重選舉結果啦!

首頁

尾頁

跳至