心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

今時今日好多朱古力品牌都會給予客人試食,以增加客人信心購買.
但我今日見到有一個媽咪同一個好可愛的小妹妹同一個工人姊姊一起到一間朱古力店要試食,員工姊姊俾左一粒朱古力小妹妹試,但小妹妹唔鍾意呢隻味道,要第2粒,但員工姊姊表示那隻沒有試食,如果妹妹想食可以購買.但那位媽媽馬上話個姊姊,係佢俾左第一粒妹妹食,佢先會要第2粒,又話個妹妹唔係多食要個姊姊俾妹妹食........之後姊姊表示做不到..個媽媽就同個妹妹講係姊姊唔請佢食,係姊姊哀,我仲見到個工人姊姊有d兇甘望個員工姊姊.....
本人在此希望個媽咪可以胏到我心底的話:
身為一個媽媽,你的每一個行為都會直接影響到小朋友的,你甘做等如直接教佢做事不努而((鍋))仲要做錯事把責任放在別人身上.同d小偷去搶無分別,唔需要付出就可以得到,別人不給予就是人錯....
你用得工人又係一個貴價商場出現,我唔信一粒朱古力會令你好大負擔啦~
唔好難為員工姊姊啦~人地打開門做生意,都係為口飯,俾條路人地行啦~人地都要生活架....

複式洋房

咁都得?!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大宅

係唔係香港人嚟架, 係就真係醜呀!!!!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 seasames 於 10-5-27 11:35 發表

香港大把呢d 咁既人.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 seasames 於 10-5-27 11:35 發表

香港大把呢d 咁既人.

伯爵府

好媽媽勳章

香港大把呢d 咁既人.

大宅

真係咩人都有~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

教壞哂!唔怪得而家的年青人有咩唔滿意就張大個喉嚨叫啦!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

貪小便宜呢樣唔理佢..

但佢同個女講 "係姐姐衰" 就真係過份中既過份~~~

男爵府

原帖由 tabo0890 於 10-5-27 21:59 發表
貪小便宜呢樣唔理佢..

但佢同個女講 "係姐姐衰" 就真係過份中既過份~~~

同意同意

大宅

佢自己唔買俾個女食,仲話人地衰,佢都得,第時佢個女學番佢就話佢就知
VANNA &amp; BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

複式洋房

唉!員工姊姊真慘!呢d人分分鈡仲会去投訴!!!

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

所以就有"港童"呢個名詞出現...
我幾年前見過有媽媽响TST商場麵包店買個腸仔包比個仔食, 比$時叫個收銀員掉咗個包剩係要條腸仔...收銀員好焦耐咁照做....
之後個媽媽再買多一個腸仔包比自己, 一樣係咁樣掉咗個麵包只食腸仔....真係拆墮到

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原帖由 carrina 於 10-5-29 10:56 發表
我幾年前見過有媽媽响TST商場麵包店買個腸仔包比個仔食, 比$時叫個收銀員掉咗個包剩係要條腸仔...收銀員好焦耐咁照做....
之後個媽媽再買多一個腸仔包比自己, 一樣係咁樣掉 ...

咁攪野? 走去買條腸仔咁得囉

水晶宮

原帖由 carrina 於 10-5-29 10:56 發表
之後個媽媽再買多一個腸仔包比自己, 一樣係咁樣掉 ...

咁精,叫人掉,等人地折福,比我一定唔會同佢咁做,我會話比咗錢係你嘅,我唔可以代你處置食物。

男爵府

呢類人無家教, 大人自已由細到大都無家教, 又點識教小朋友, 所以d衰野一代轉一代, 衰人就係咁樣形成啦!

原帖由 skycathy412 於 10-5-26 00:28 發表
今時今日好多朱古力品牌都會給予客人試食,以增加客人信心購買.
但我今日見到有一個媽咪同一個好可愛的小妹妹同一個工人姊姊一起到一間朱古力店要試食,員工姊姊俾左一粒朱古力小妹妹試,但小妹妹唔鍾意呢隻味道,要第2 ...

洋房

而家d人就係咁ga la

侯爵府

複式洋房

樓主,

放心吧!

今日佢地的付出,將來必定有雙倍的收獲啊!

祝佢地有種瓜得瓜,種豆得豆吧。

不要記在心中啊! Let go 吧!

原帖由 skycathy412 於 2010-5-26 00:28 發表
但我今日見到有一個媽咪同一個好可愛的小妹妹同一個工人姊姊一起到一間朱古力店要試食,員工姊姊俾左一粒朱古力小妹妹試,但小妹妹唔鍾意呢隻味道,要第2 ...

首頁

尾頁

跳至