跳至

首頁

尾頁

大宅

我 BB 出世時 3.56kg,就黎滿月只係重左唔夠 0.3kg...

我搵到一個舊 post.. 滿月時多數都增重多達 1kg+...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2039687

你地又咩情況呢?

公爵府

原帖由 deardad 於 10-5-27 19:39 發表
我 BB 出世時 3.56kg,就黎滿月只係重左唔夠 0.3kg...

我搵到一個舊 post.. 滿月時多數都增重多達 1kg+...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2039687

你地又咩情況呢? ...

my girl is 3.11kg and now is 4.26kg. 姑娘話人奶b, 重得好好 (唔好小器)

大宅

仔仔出世時3.45kg,滿月時4.56kg,暫時仲係人奶b

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

at birth 7.0LB
1mth 10.0 LB
feeding ~70-80% mama milk

別墅

出世3.62KG,滿月就4.75KG

男爵府

好媽媽勳章

出世時2.78kg,滿月3.9kg~~

一日有一至兩餐奶粉~其餘都係人奶~~
姑娘話重得好好~~

佢由尾1同尾2果兩條生長線中間,跳左去尾3果條生長線度luuuu~可能佢自己追緊磅呀~~haha

民房

my baby gal is one and half month and her weight is over 10 lbs. I breast-feeding her mostly, but will formula or powder feeding her at nite so that she won't wake up that much.

大宅

出世4.2 kg 滿月6.32kg 係人奶b

複式洋房

出世6.5lbs, 滿月9lbs, 現個半月10lbs多.

大宅

我的bb出世2.48kg (早產, 36wk出世), 滿月多幾日有3.8kg

複式洋房

原帖由 candylanlan 於 10-6-3 18:25 發表
我的bb出世2.48kg (早產, 36wk出世), 滿月多幾日有3.8kg

我bb亦是早產 bb (34 week), 出世時2.2kg, 現在是3.91kg la

放心晒
candylanlan 你bb 是食奶定奶粉??
我bb 是食奶粉(加營心美力-食肥仔奶粉),現在想轉番其他普通奶粉

大宅

仔仔仲有三日兩個月大, 宜家應該有12lbs. 過多一個禮拜就要番工, 但係仔仔一直埋身, 所以唔知佢究竟食幾多. 試過一次佢可以食到五安半, 但係唔夠個半鐘又扭食... 但係我又驚六安太多... 有冇泵媽可以分享一下你地個bb食幾多人奶, 等我可以計下我bb食幾多, 希望又唔會餓親佢, 又唔會浪費~~

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

全人奶b~出世時3.07kg~滿月4.33kg啊

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

半人奶b仔, 出世2.95kg, 一個月~4.11kg
請勿打招呼~

民房

我個bb在5月31日滿月去健康院磅重, 較初生時重左大約1kg, 初生3.28kg, 滿月4.25kg
初生bb第一個月係食好多, 痾好多
體重直線上升
可能你bb食唔飽拉, 試下餵密d~!

原帖由 deardad 於 2010-5-27 07:39 PM 發表

你地又咩情況呢? ...

民房

回覆 16# Simonbb 的文章

補充少少
我個bb係食pump出來人奶+奶粉...
宜家滿月飲到4-5oz
健康院話體重, 便便, 各方面都唔錯~!

首頁

尾頁

跳至