自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

應該再加埋6年內唔比野佢地食添…

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Good!!!!

但點解「多次超速司機撞死電單車司機判一年半」咁少?

大宅

好媽媽勳章

因為呢單多多少少有意外成份呱,同親生PK父母整死自己個女唔同。

原帖由 antique 於 10-5-28 17:44 發表
Good!!!!

但點解「多次超速司機撞死電單車司機判一年半」咁少?

大宅

我覺得佢長期今樣對個女,寧願自已食煙都唔比個女食飽,根本是謀殺。

希望佢還有仔女有好的照顧,正常成長。

男爵府

畀面勳章

講真, 唔係鼓勵人墮胎,
如果生咗唔理佢, 唔照顧佢, 或者冇能力照顧,
佢有左個陣就唔好要啦, 害左個細路...最後都係要死...我覺得佢地有謀殺成份添呀!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

6年咁少

男爵府

原帖由 喜洋洋 於 10-5-28 18:30 發表
講真, 唔係鼓勵人墮胎,
如果生咗唔理佢, 唔照顧佢, 或者冇能力照顧,
佢有左個陣就唔好要啦, 害左個細路...最後都係要死...我覺得佢地有謀殺成份添呀!!! ...

可能連墮胎都無錢呢......
諗住生咗可以拿政府錢......
個女人都係有問題啦,都生過3個定4個仔女,呢個係最細......
總之e+d 人都有問題,唔要又生,生咗又當垃圾......

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

量刑起點係9年, 真係唔知个官諗乜?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

法官在判刑時指出,現今香港竟然有嬰兒被餓死,實在難以置信,也令人慘不忍睹。他指出,父母有責任養育和保護嬰兒,但兩名被告都沒有這樣做。
他批評男被告聲稱無錢買奶粉,但自己就有錢買煙,又以沒有為女兒申請出世紙作藉口,而無申請更多綜援金,反映兩人懶惰,導致嬰兒失去生命,應受到譴責。
法官指出,只要他們抽少許玩電腦的時間,去照顧嬰兒,就不會出現這種情況.......
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

環保接龍勳章

6年後咪又係廢柴兩條.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 aemc 於 10-5-28 19:58 發表
6年後咪又係廢柴兩條.

7除8扣,只需坐4年幾
唵嘛呢叭咪吽      

水晶宮

環保接龍勳章

點解你post我個名冇變####嘅!
原帖由 wong2323 於 10-5-28 20:06 發表

7除8扣,只需坐4年幾

超級版主

原帖由 aemc 於 10-5-28 20:13 發表

點解你post我個名冇變####嘅!

因為我有講"嘛呢嘛呢空~變"
唵嘛呢叭咪吽      

男爵府

太少, 應該判重d...等d 人唔好係又生唔係又生....

複式洋房

應該拉去打靶

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一見呢單新聞真係好嬲

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

買煙有錢,無錢買奶:;pppp:
呢2個人正人喳:;pppp:

禁止訪問

首頁

尾頁