跳至

首頁

尾頁

大宅

我們的YMCA-生日會終於完滿結束了, 首先, 我mandy 要多謝以下的單位, 如沒有你們, 這生日會是不會出現在這世界上的 :

首先, 最重要的多謝人物必定是你們各bk 媽媽呀, 我真的很感激你們的百份百的信任我, 我們是素未謀面的0906媽媽, 你們可以在沒有任何的保障下, 義無反悔地入錢落我的戶口到, 我真感動萬分, 在此我再次多謝你們呀, 我深知整個生日會一定有很多不足之處, 在此我要向各有不滿的媽媽說聲sorry, 對不起, 希望你們可以原諒我呀…

第二個鳴謝的單位是各義工的爸爸媽媽呀, 如沒有你們幫手, 相信這個生日會一定不能成功舉行的, 以下是不分排名的單位 :

36-pinky08 - 多謝你所製作的靘靘易拉架, 令個receiption 靘晒, 還有幫手扭波波呢, 仲有你是個由生日會開始籌備時你巳幫我的媽媽, 從不離棄我, 百分百的默默支持我, 只有你明白當初籌劃時我的辛酸史, 我真的非常多謝你.

18-dumbo0620 - 多謝你常常給我寶貴的意見, 幫我解決了很多疑難, 多謝你呀.

02-carka 及 49-pookybear - 多謝你們在receiption 幫手做登記 及 派環保袋, 小禮物等, 多謝呀.

大宅

28-JJ0904 - 多謝你及C6 幫手扭波波 及 我不時的煩你問你意見, 多謝呀.

14-譚譚珠珠 - 多謝你曾不斷嘗試希望增加神秘環節, 雖然最終不成功, 但我在此也多謝你的心意和努力.

大宅

還有其他媽媽的你們呀 - 多謝你們常常mail 我, 提供很多寶貴意見, 睇法 等等, 例如當初的 : 不是0906bb有無得玩遊戲呀, 生日會容納人數問題呀, 有無波波池環節呀, 等等, 使我解決了很多生日會的問題, 及 你們不時的給我 thank you mail, 令我加強做事的信心, 在此我再一次無言的感激你們各媽媽呀….

好了, 輪到我的家庭成員了, 首先, 多謝我的8歲大仔 - 昆瑋, 佢好期待今次的生日會, 及好緊張一切的事務, 如常問我今天有無新參加的最似爸媽的相片呀, 幫我做小手工呀, 數coupon數量呀, 仲有現場扭波波等等, 在此我要代表弟弟 多謝哥哥的心機和支持呀.

大宅

當然還有我c6 啦, 佢雖有時不大理睬生日會的細節, 但當我要問他意見時, 佢都好認真的比佢的見解, 又出力幫我搬運大量的贊助品, 如一次過搬120本雜誌喎, 真超重的, 及因我為了攪是次生日會-足三個月時間, 完全忽略了家庭, 在此我要對你c6 說聲不好意思, 我現必會盡心照顧番我倆的寶寶了.

我的妹妹-crystal - 我花了很多時間去找bb紀念品, 我一直的idea是相片手機繩, 最後我只找到一間在金都的超貴$48個手繩, 好彩我妹幫我在網上找到現在的e-print店$39個, 及她免費提供大量顏色紙, 大大減少了大會的開支, 多謝你呀.

仲有我的叔仔 - 佢借了個很有用的手推車我, 我的搬運貨物生涯全靠它呀.

仲有我的印印姐姐, 在生日會現場幫手, d生日紅雞蛋就是她的傑作了.

仲有其他媽媽曾主動提出幫手, 雖結果不用幫手, 我在此也多謝你們的心意.

大宅

及我仍有很多事情要交代, 我只會在這topic討論, 請各媽媽留意, 我盡量不會再續各e-mail給各媽了, 因是49個mail呀, 真是超花時間, 我會交代如何看相, 其實是mybabyface贊助的, 佢說會有條免費link比大家看, 及可免費自行download 2R size file的, 但是何時有得看, 我會盡快公佈的.

及幕後的工作我都想說出來, 給大家分享,

及仲有好多的資料其實我想在party現場由MC 說出, 但事實現場太混亂了, 就算說了, 大家都忙到聽不到, 所以我都會在此交代一次.

thank you

洋房

Hi Mandy,

havne't thought of such an excellent bday party.... really want to give u a big big kisssss..... i think ur sons would be proud of such a wonderful mother!!

all the best!

原帖由 mandy1308 於 10-5-31 00:10 發表
及我仍有很多事情要交代, 我只會在這topic討論, 請各媽媽留意, 我盡量不會再續各e-mail給各媽了, 因是49個mail呀, 真是超花時間, 我會交代如何看相, 其實是mybabyface贊助的, 佢說會有條免費link比大家看, 及可免費 ...

大宅

鳴謝各贊助公司 :

是次的生日會得到很多不同的贊助公司支持,令整個生日會生色不少, 包括各1歲BB有數個分量十足的環保袋, 內有各種的coupons, 雜誌, 書仔, vcd, sample, bk 名牌等等, 仲有現場的免費指皮紋測試, 親子玩具試玩區, 會發聲的地席, 生日會現場幫手如MC, 及工作人員,還有所有整個生日會的各比賽之用品 及得獎禮物都是贊助公司免費提供及送出, 而且更有公司贊助名貴的禮物作大抽獎之用, 例如有$1,288家庭攝影禮卷, 四堂playgorup試堂劵, 大公仔, 學行車, bb騎車仔, 三輪單車等等, 令大會餘下很多金錢作大抽獎的禮物, 結果可買很多貴重的大抽獎禮物, 如: 音樂Toilet, tv game 及 $204.00 的現金大獎回饋大家, 在此我代表各家庭多謝各大贊助公司, 祝各公司生意蒸蒸日上 !!

以下是要鳴謝的公司 (排名不分先後) :

Baby house
Baby kingdom
BabyKing
BabyRoom
Babytimes
baby親子雜誌
BB Care
Chart C education (借可發聲地席)
Cheerful kids
Chicco
Chinese for Kids
Dr. Fingerprint
Dr-kong
Easter(英世達) (BK 名牌)
Face-Studio
First Little Step
Fotomax
Graceful Hands Kids
Hong Kong Wonderland
Huggies
I do
KAWAI
K-studio
Mothercare
My baby face (現場拍攝相片)
mykiddygym
#### (Banner)
Shoes Box
Smart Kid (現場生日會幫手)
SmartFish
Soha Studio
Studio 123
Tots Club
反斗城
Wee Apple
小天使互動天地
天才社 (現場指皮紋測試)
卡洛塔妮
永安
兒樂寶 (現場借玩具 及送出大量禮物)
昇昌行
冒險樂園
思詩樂 & Goon尿片
美育奧福
紐約醫療
荷花集團
都成
智叻叻
圓玄軒
藝窩

多謝哂!

大宅

仲有:

Party paradise (Banner)
(註: 不知何解, post 出了 ####, 不出英文字.)

大宅

Mandy辛苦晒你為我們0906既小朋友準備左個甘開心既生日會!!禮物份量仲十足!

不過..有一樣野就令我同爸爸唔係甘開心,就係...生日既BANNER冇政政既相出現,而我都有問你既朋友,而答覆就係..唔好意思!!不過都冇計!!

但都好謝你既付出..Thank you~~

大宅

Sorry先, 我真不知會是這樣, 首先我是比了50個相片FILE給 #### 公司去做Banner, 我絕對sure 是50個file手指比個staff去copy, 及說明是有50個bb頭仔, 結果昨天我下午上公司取banner直運到ymca個媽媽房到, 我沒有時間去打開來看去check的, 現個banner在我家, 我明天即幫你去check去數夠不夠50個bb或可能佢地duplicate了bb頭,總至我幫你check了先, 等我回覆. 我一定給你個交代.

原帖由 雯雯媽媽 於 10-5-31 01:19 發表
Mandy辛苦晒你為我們0906既小朋友準備左個甘開心既生日會!!禮物份量仲十足!

不過..有一樣野就令我同爸爸唔係甘開心,就係...生日既BANNER冇政政既相出現,而我都有問你既朋友,而答覆就係..唔好意思!!不過都冇計!!

但 ...

大宅

24-雯雯媽媽:

我剛check 了banner 公司給我兩個banner 的file我, 我和c6 即仔細check 了數過final draft 的file 真的是49個bb頭, 真欠了1個, 我跟著即check first draft file但數過是齊50個bb, 及找到你的可愛小寶寶-政政的頭仔在右下角,現mail 2個file比你看, 及我會問該公司為何會這樣,我希望你能原諒我的失當.

複式洋房

Mandy and volunteers,

Thank you for your time and effort in organising the 0906 Bday Party.

You are so great that you can contact so many sponsors.

別墅

好媽媽勳章

Mandy,

Thank you and your team so much for organising such a wonderful party for us. It is not an easy job, not I should say, it is a very hard work so you and your team put so much time and effort thoughout months, getting sponsors (see your lists, you re so great), and I would like thanks your families for their support.

Thanks again!!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Mandy,

真係好多謝你, 你既屋企人及其他義工媽媽(我只係幫左好少咋)為我地既bb籌辦左呢個咁難忘既生日party.

You and your team are so great!!!

複式洋房

MANDY, 今日好開心, 真係好多謝你落足大大的心機去攪呢個生日會﹗我今日真係同你老公講你係我偶像呀﹗
由開始攪至今, 真係一步步見你勞心勞力去做, 我成日想幫手, 但終於都只係幫到D D...你真係好厲害呀。
今日見到你2個仔, 2個都好靚仔呀﹗祝你地都健康快樂﹗老土D講句, 好高興認識你呀﹗

公爵府

親子王國15週年勳章

我一大一細BB都玩得好開心!多謝你們用心的安排!

大宅

Mandy and volunteers,

You spend a lot of time to organise this Function.
Thanks for your effort !

May
:-P :-P :-P :-P :-P :-P[img]

大宅

MANDY,
謝謝你呀! 囡囡玩得好開心! 仲有我未試過去D 生日party, 一袋去.....四袋返! 走嘅時候真係要call救兵呢!

thx

大宅

20-sze0203,

Hi, 你忘了取回最似爸媽比賽的相片及紀念品, 現在我家, 請mail 我你的地址我寄回比你, ok嗎?

thank you 你的參與比賽喎!

大宅

d禮物真係份量好大, 好多~~多謝MANDY幫我地搞左個咁開心的生日會^^
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

首頁

尾頁

跳至